گروه سینمای خبرگزاری هنر ایران: مرجان کشانی، تهیه‌کننده و یکی از کارگردان‌های انیمیشن «پیانو» در گفت وگو با هنرآنلاین گفت: من متولد ۱۳۵۶ هستم و به خاطر زادگاهم با پوست و گوشت و استخوان جنگ را تجربه کردم. نرسیدن‌ها و پیامدهای جنگ بر افکارم حک شده است و می دانم جنگ روند زندگی را کند و خاکستری می‌کند. این در حالی است که در بین مردمان صلح‌جو و پر از آرامش زندگی کردیم.

کشانی اضافه کرد: بنابراین چه چیزی می‌تواند برای انسان از جنگ نا‌‌شناخته‌تر و دست نیافتنی‌تر از کلمه و مفهوم صلح و آرامش باشد. رسیدن به صلح و آرامش تمرینی است که هر روز قبل از بیداری در ذهنمان و روند زندگیمان جست‌وجو می‌شود. صلح مثل نهالی است که در افکارمان رشد می‌کند. جنگ فاجعه‌ایست که در خلاف این نهال (صلح) بیداری و کابوس‌هایمان را در زندگی واقعی اشغال کرده است.

پیانو

کشانی در ادامه افزود: اگر فرصتی دوباره دست دهد همچنان به مقوله جنگ خواهم پرداخت و تلاش خواهم کرد با انیمیشن‌هایم خودم و جهانم را تراپی کنم. من انیماتورم و سلاح و هنرم برای ارتباط با مردم دنیا، ساخت انیمیشن است. سعی می‌کنم تا دغدغه‌های عمیقم را با راه و روشی که بلدم با بقیه مردم دنیا به اشتراک بگذارم.

وی اضافه کرد: به عنوان تهیه‌کننده و کارگردان قالب سریال را به شکلی خاص و درونی لمس کردم و با تجربه ساخت فیلم کوتاه، دنیا طعم جدیدی و رنگ متفاوتی را به من نشان داد. در مورد ساخت فیلم بلند، احساسم این است که یک حس مستقل و متفاوتی است که هنوز چیزی از آن تجربه نکرده‌ام و مانند اتاقی تاریک که از بیرون کلید چراغش را نمی‌بینم ناشناخته است. در تجربیاتی که داشتم ساخت فیلم کوتاه و بلند را متفاوت می‌بینم.

وی افزود: می‌دانم موفقیت‌های کوچک است که موفقیت‌های بزرگ‌تر را رقم می‌زند. اگر من و کارگردان دیگر «پیانو» آقای شمسی تجربه‌ای در مورد ساخت انیمیشن از طریق ساختن‌ مکرر سریال نداشتیم، متعاقبا نمی‌توانستیم احتمالا «پیانو» را به گونه‌ای بسازیم که به بخش مسابقه ۲۵ جشنواره راه پیدا کند.

مرجان کشانی در پایان تکمیل کرد: امیدواریم با دیده شدن «پیانو» و «جیرفت» و دیگر آثار هنرمندان ایرانی، دنیا با دغدغه هنرمندان ایرانی آشنا شود و استعدادها مورد توجه قرار گیرد. خوشبختانه «جیرفت» هم در فاصله‌ کمی از ارائه به جشنواره‌های بین‌المللی در بخش مسابقه سه جشنواره پذیرفته شده است. با کسب موفقیت‌های جهانی می‌توان امیدوار بود زمینه‌ی تعامل و همکاری انیماتورهای ایرانی با کمپانی‌های جهانی فراهم شود. این امر بستر رشد تجربیات زیادی خواهد شد و موقعیت حضور در عرصه‌های بین‌المللی را برای هنرمندان توانای این سرزمین سهل تر و راحت‌تر خواهد کرد.