به گزارش هنرآنلاین، محمد خزاعی در سخنانش گفت: این رویداد که با همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین برگزار می شود اهمیت به سزایی در گسترش ارتباطات فرهنگی، هنری و سینمایی و همچنین تعمیق تعاملات سینمایی دو کشور دارد.

دیپلماسی هنری و سینمایی یکی از موثرترین ابزارهای تبادل فرهنگی میان کشورهاست و خوشحالیم که در این دوره فرصت برگزاری هفته‌های فیلم متعددی از کشورهای مختلف در ایران و هفته‌های فیلم ایران در سایر کشورها فراهم شد.

رئیس سازمان سینمایی کشور افزود: سینما به دلیل گستره ارتباط با حواس انسانی، و به دلیل ظرفیت های دراماتیک، موجب ارتباط عمیق مخاطبان با اثر و نظرگاه آن می شود. از این رو بهره‌مندی از هنر سینما ابزار کارآمدی در نزدیک کردن افکار، عقاید، عواطف و نزدیک شدن قلب ها از منظر انسانی می‌شود.

نقش هنرمند در قبال جامعه خود و در قبال جامعه جهانی با این نگاه جایگاهی رفیع و مهم است. بیان حقایق و پشت پرده‌های جنگ، دشمنی و ظلم، و به تصویر کشیدن ارزش های والای فرهنگی و انسانی نظیر اخلاق از طریق سینما می تواند موجب افزایش آگاهی و انتقال مفاهیم به مخاطبان شود. سینما است که می تواند نگاه‌های جنگ طلبانه را از فضای جوامع و در قدرت ها، به نگاه برادرانه و توسعه از مسیر صلح اصلاح نماید.

از طرفی سینما به عنوان یک اثر خلاق هنری محصولی تحریم ناپذیر است و به همین علت علیرغم فشارها و محدودیت‌های متعددی که در سالهای اخیر علیه کشور عزیزمان اعمال شده، سینمای ایران، همچنان با بالندگی و شکوه، در محافل جهانی، جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی و سینمایی بین‌المللی درخشان ظاهر می شود؛ و جا دارد از همه فیلمسازان داخلی برای تلاش‌های هنرمندانه شان تقدیر و تشکر نمایم.

چین

محمد خزاعی خاطر نشان ساخت: در این دوره اولویت های اصلی ارتباطات بین‌الملل سینمای ایران با کشورهای هم کیش، هم آئین، هم زبان و همسو تعریف شد و این اولویت بندی موجب تقویت ارتباطات سینمایی ایران با کشورهای همسایه نیز شد.

روابط فرهنگی، هنری و سینمایی ایران و چین نیز در این دوره توسعه یافت که به عنوان نمونه به برگزاری رویدادهای سینمای ایران در چین و حضور فیلم‌های سینمای ایران در جشنواره‌های معتبر این کشور یاد کرد.

البته برخی از برنامه‌ها و درخواست‌های ما از کشور چین علی‌الخصوص در حوزه اقتصاد سینما محقق نشد. با توجه به ظرفیت بسیار خوب سینماهای چین، اگر این همکاری بهتر شکل می‌گرفت تأثیرات آن در اقتصاد سینمای ایران قابل مشاهده بود. امیدوارم با پیگیری ها و تحقق همکاری ها، به زودی شاهد اکران فیلم‌های سینمای ایران در سینماهای کشور چین باشیم.

گفتنی است: بر اساس برنامه ریزی معاونت بین الملل بنیاد سینمایی فارابی،  فیلمهای «نبرد در دریاچه چانگجین» ساخته «چن کایگه، چشم انداز زیبا» به کارگردانی میو ون، «کوهستان ابری» به کارگردانی لی جون، «صخره نوردان» ساخته ژانگ ییمو و  پویانمایی «خرس های بونی: بازگشت به زمین» در چهارمین هفته چین از دوم تا ششم مهرماه در موزه سینما نمایش داده می شود و تماشای فیلمها برای عموم علاقه مندان آزاد است.

چین2

در ادامه مجید زین‌العابدین مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به ادراک مشترک مردم دنیا از زبان سینما گفت: سینما هنر صنعتی چند بعدی است که در آن علاوه بر تکنولوژی، ساختار هنری، وجوه اقتصادی، از برجستگی‌های نهفته در علوم انسانی نظیر جامعه شناسی، ادبیات، روانشناسی و سایر علوم نیز برخوردار است. بنابراین از طریق این زبان گسترده و مشترک می‌توانیم ارتباطات جهانی گسترده داشته باشیم و با مردم دنیا صحبت کنیم.

زین العابدین گفت: باید در مسیری حرکت کنیم این رویدادهای مشترک به چرخه‌های کامل تولید مشترک تبدیل شود.

چین3

«زونگ پی وو» سفیر چین هم با اشاره به جوایز متعدد فیلم ها و کارگردانان ایرانی در جشنواره‌هایی مثل جشنواره پکن و شانگهای گفت: چین و ایران در بیانیه مشترک فرهنگی بر ایجاد پیوندهای دوستانه و مردمی به توافق رسیده اند و او در دوره ماموریتش در تهران برای گسترش این پیوندها تلاش می کند.

در ادامه این مراسم خانم سون شیانگ هوی، رئیس مرکز آرشیو ملی چین و خانم چن گوو جشنواره شانگهای در پیام‌های تصویری از ارتباط بیشتر سینماگران دو کشور استقبال کردند.