به گزارش هنرآنلاین، با نگاهی اجمالی به عرصه فیلم کوتاه، امکانات و قابلیتهای متعدد و کمنظیر این قالب در بیانگری و روایت، در فرمگرایی و تجربهورزی، و در شکستن ساختارها و گذر از مرزهای مرسوم و تعریف شده، مهمترین وجوه مشخصه آن به شمار میروند.
در این بین، گونه تجربی به عنوان پیشروترین و ساختارشکن ترین فرم سینمایی، و با فاصله بعیدی که از مناسبات بازار سرمایه و جریان اقتصادی سینما دارد، چه در سراسر جهان و چه در ایران مهجورترین گونه محسوب میشود. از این رو، و با توجه به اهمیت سینمای تجربی در اعتلا و گسترش مرزهای خلاقیت هنری، و پیشنهادهای نوآورانه این سینما در زیبایی شناسی، اندیشهورزی و توسعه دستور زبان سینما، و همچنین به منظور حمایت هرچه بیشتر از هنرمندان مستقل این عرصه، انجمن سینمای جوانان ایران در نظر دارد اولین رویداد پیچینگ تخصصی این فیلم کوتاه تجربی را در سطح ملی برگزار نماید.
بند 1
تشریح:
این حمایت مشخصا ویژه فیلمنامههای تجربی است. بنابراین فیلمهای داستانگو که از تمهیداتی مانند روایتهای غیرخطی یا صرفا میزانسن و دکوپاژ نامتعارف بهره میگیرند تجربی تلقی نشده و مشمول این حمایت نخواهند بود.
بند2
کلیات:
متقاضیان دریافت حمایت در سراسر کشور، میتوانند نهایتا تا تاریخ 25/01/1403 نسبت به ثبت نام و ارائه طرح کامل خود در پرتال تولید انجمن به نشانی http://production.iycs.ir و در بخش حمایت پیش از تولید اقدام نمایند.
شایان ذکر است شرکت در این رویداد مختص متقاضیان سطح حرفهای بوده و درخواست متقاضیان فاقد نمونه کار مرتبط بررسی نخواهد شد. همچنین هر فیلمساز امکان ارائه تنها یک طرح را در این رویداد خواهد داشت.
بند 3
شرایط و ضوابط:
الف) لازم است در مرحله ثبت طرح و در کادر مربوطه، علاوه بر به نام اثر، عبارت (پیچینگ ویژه تجربی) نیز قید گردد.
ب) با توجه به اتکای جدی فرایند ارائه اثر تجربی به متریال تصویری، ضروریست متقاضیان محترم ضمن تکمیل دقیق اطلاعات با توجه به آیین نامه مندرج در صفحه اول پرتال، نمونه کار و سایر موارد ضروری مانند فیلمنامه یا طرح کامل (اقلا یک صفحه) به انضمام برآورد مالی، و مستندات تصویری مانند ماکت، مودبورد، ویدئو کانسپت و … را در پرتال تولید بارگذاری نمایند.
به علاوه، در مرحله ثبت اثر و در بخش یادداشت کارگردان، ضروریست متقاضیان محترم توضیح دهند که در فرایند ساخت اثر، چه تجربه نوگرایانهای را مد نظر دارند.
تبصره 1: هیچ یک از آثار ارسالی نبایستی پیش از این به هیچ شکلی (اعم از آماتوری، حرفهای، کوتاه یا بلند) تولید شده باشند. در غیر اینصورت انجمن سینمای جوانان ایران در هر مرحله از فرایند تصویب یا ساخت، حق فسخ یکطرفه قرارداد و بازپسگیری اقساط پرداختی را دارا خواهد بود.
تبصره 2: ثبت و ارائه هر اثر به منزله ادعای مالکیت آن تلقی گردیده و انجمن در صورت بروز هرگونه مشکل حقوقی احتمالی در خصوص مالکیت طرح یا ایده مابین ثبت کننده و نهاد یا شخص سوم، هیچگونه مسئولیتی را نخواهد پذیرفت.
تبصره 3: تولید مشارکتی هر اثر مصوب، با شخص یا نهاد سرمایهگذار ثالث، از طریق عقد تفاهمنامه پس از جلسه مشترک (انجمن، فیلمساز، سرمایهگذار ثالث) امکانپذیر است.
بند 4
داوری:
بررسی آثار ثبت شده در این رویداد، در دو مرحله مقدماتی و نهایی صورت خواهد پذیرفت. صاحبان آثاری که پس از بررسی اولیه به مرحله نهایی راه یابند به جلسه پیچینگ دعوت شده و در صورت تصویب شورای عالی داوری، امکان عقد قرارداد و دریافت حمایت مالی انجمن را جهت تولید اثر خود خواهند یافت.
بند 5
سطح حمایت:
آثار مصوب در جلسه پیچینگ با توجه به رزومه فیلمساز، سطح اثر، مختصات تولیدی و کیفیت ارائه، امکان دریافت بودجه تولیدی انجمن سینمای جوانان ایران را تا سقف 3.000.000.000 دارا خواهند بود.
بند 6
زمانبندی:
آخرین مهلت ثبت اثر: 25/01/1403
اعلام راه یافتگان مرحله نهایی: 05/02/1403
تاریخ جلسه پیچینگ: 10/02/1403
اعلام نتایج: 15/02/1403