به گزارش هنرآنلاین، محمدمهدی عسگرپور رئیس هیات رئیسه خانه سینما در ابتدای نشستی که   با روسای صنوف برگزار شد،اظهار کرد: لازم بود که پس از جشنواره فیلم فجر هیات رئیسه با روسای صنوف جلسه‌ای برگزار کند که البته قطعاً بدون در نظر گرفتن جشنواره هم برگزاری این جلسه لازم بود چون نکاتی وجود دارد که باید توضیحاتی درباره آن‌ها داده می‌شد و بعضی از پروژه‌ها و مسایلی که هیات ربیسه وظیفه پیگیری آن‌ها را داشت به اضافه گزارش اقداماتی که انجام شده باید به روسای صنوف ارایه می‌شد، وظیفه خانه سینما در مواجهه با جشنواره فیلم فجر این بود که هر سال برای همکارانمان سالن‌های مشخصی را با جشنواره به توافق می‌رسیدیم تا نحوه حضور همکارانمان در این رویداد مشخص شود.

عسگرپور عنوان کرد: دبیر جشنواره برای رسیدن به یک توافق کلی برای حضور سینماگران در جشنواره دیداری با من داشتند و از آنجا که می‌دانستم اعضا به دلایل عدیده اشتیاق چندانی برای حضور ندارند من هم اشتیاقی نداشتم که درباره سالن‌ها پیشنهادی ارایه دهم و البته مشخص بود به دلایل مختلف امسال بخش زیادی از اعضای خانه سینما نمی‌خواهند مثل سال‌های گذشته میزان زیادی از صندلی سالن‌ها را پر کنند و باید این مساله در فرصت مناسب آسیب شناسی شود ولی برگزارکنندگان جشنواره اصرار داشتند که امسال قصد دارند برای اعضای خانه سینما سنگ تمام بگذارند و به همین دلیل ماجرای صدور کارت‌ها مطرح شد؛ به این صورت که بدون قید و شرط برای تمامی اعضای خانه سینما هر کس که ثبت‌نام کند، کارت صادر شود تا بتواند از سالن مربوطه استفاده کند.

وی افزود: دبیر جشنواره بر این عقیده بودند که احتمالاً خیلی از دوستان علاقه دارند کارت جشنواره را داشته باشند و تصمیم بر این شد که این کارت صادر شود. از طرفی هر ساله تعدادی از همکاران ما می‌خواستند برای دیدن فیلم‌ها همراهی داشته باشند یا ما به نهادهایی که با خانه سینما در ارتباط بودند هر سال بلیت می‌دادیم که برای این بخش هم قرار شد ۲ سالن دیگر در نظر گرفته شود. جلسه‌ واقعاً رویایی بود که البته در آستانه برگزاری جشنواره به ما گفتند سالن چارسو که قرار بود برای سینماگران در نظر گرفته شود به پردیس ملت تغییر کرده و از همینجا مشخص شد که این همکاری‌ها آنقدر هم ایده‌آل نیست چراکه ما با وجود ظرفیت کمتر چارسو، این سینما را به دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش ترجیح می‌دادیم چون رفت و آمد به پردیس ملت راحت نیست ولی دوستان با تأکید بر تعداد بالای اعضای خانه سینما معتقد بودند که پردیس ملت سینمای مناسب‌تری است و سالن دیگری که قرار بود برای ظرفیت اضافه به خانه سینما بدهند هم هیچ‌گاه داده نشد و فقط خانه هنرمندان را برای تعدادی از مهمانان در نظر گرفته بودند و برخی از همکاران آنجا فیلم‌ها را می‌دیدند.

رئیس هیات رئیسه خانه سینما در ادامه بیان کرد: علاوه بر این مسایل، برگزارکنندگان بر این نکته نیز تأکید داشتند که از افراد حاضر در سینمای ملت پذیرایی مناسبی صورت می‌گیرد و وسیله ایاب و ذهاب نیز برای افراد در نظر گرفته شده است.

این کارگردان و تهیه‌کننده سینما اظهار کرد: مسائلی که از سوی خانه سینما درباره جشنواره فیلم فجر مطرح بود، همین مسایل است و فقط در بحث بین‌الملل، مباحثی وجود دارد که به فیاپف مربوط می‌شود و به شخص من ارتباط دارد و در جلسه ای درباره این موضوع بیشتر صحبت خواهم کرد چرا که باید بدانیم در حوزه بین‌الملل چه اتفاقی برای سینمای ایران در حال رخ دادن است و بخشی از این موضوع هم به جشنواره جهانی فیلم فجر مربوط می‌شود که چند سال از جشنواره ملی جدا شده بود. امسال من هیچ بازدیدی از بخش بین‌الملل جشنواره نداشتم و البته ترجیحم بر این بود که هیچ بازدیدی هم نداشته باشم چراکه مجمع عمومی فیاپف یکشنبه هفته آینده برگزار می‌شود و سال گذشته واقعاً نمی‌دانستم اگر سوالی درباره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر مطرح شد چه پاسخی بدهم. جشنواره‌هایی که در این کلاس قرار می‌گیرند دایم مرور می‌شوند و به دلیل شرایط موجود، من نگران مجمع عمومی فیاپف هستم چون بحث حذف جشنواره فجر از سال گذشته که شکل بین‌المللی‌اش را از دست داده در این مجمع کلید خورده است.

وی افزود: نکته دیگری که باید در این جلسه درباره آن توضیحاتی ارائه دهم به دیداری مربوط می‌شود که مسؤولان سازمان سینمایی قبل از برگزاری جشنواره با هیات مدیره در خانه سینما داشتند. آنچه که در گزارش‌های این جلسه از سوی سازمان سینمایی منتقل شد شبیه سیستم‌های ارباب رعیتی بود درحالی که محتوای آن جلسه به رسم میزبانی ما فقط خوشامدگویی نبود و نکات مهمی هم مطرح شد و ما به جایگاه و اهمیت نقش اصناف سینمایی در امور فرهنگی و جامعه اشاره کردیم و بخشی از گفت‌وگوها درباره امکاناتی مثل عیدی اعضا، بحث مسکن برای اعضا، ۶ هزار وام خرید کالا که در اختتامیه هم مطرح شد حاصل مجموعه جلساتی است که با دوستان سازمان سینمایی داشتیم ولی آنچه که در خبر مطرح می‌شود اینگونه است که همه چیز با اقدامات دوستان سازمان سینمایی به نتیجه رسیده است. در برخی موارد که دوستانمان درگیر مسایل قضایی شده بودند ما اصرار داشتیم که اقدامات صورت گرفته را نباید چندان رسانه‌ای کرد و همواره دنبال کردن موضوعات بدون هیاهو یکی از پارامترهای هیات رییسه بوده است و شاید همین امر باعث شد که بقیه موارد هم مسکوت گذاشته شود.

آخرین وضعیت بانک فیلمنامه

عسگرپور پیرامون ساختار جدید بانک فیلمنامه گفت: پیگیری بحث بانک فیلمنامه جزو وظایف این هیات مدیره بود و نمایندگان جدیدی که در بانک فیلمنامه باید معرفی می‌شدند از سوی صنوف مربوطه معرفی شدند. همکاری و همراهی جدی کانون فیلمنامه‌نویسان یک پارامتر مهم بود که با همکاری جدی شورای مرکزی این کانون و مشخصاً آقای سجاده‌چی (رییس کانون فیلمنامه‌نویسان) اتفاقات لازم رخ داد و این گروه به زودی کار خود را شروع خواهند کرد.

این کارگردان درباره تشکیل دیوان داوری در خانه سینما نیز اظهار کرد: نکته دیگر تشکیل دیوان داوری است. برخی از صنوف داوران خودشان را معرفی کرده‌اند و برخی صنوف تا این لحظه داوری معرفی نکرده‌اند. در هر صورت ما موظف هستیم که اولین جلسه را در همین سال برگزار کنیم و شکل جدید داوری بر مبنای مصوباتی که همگی در جریان هستیم، ایجاد شود. خواهش من از صنوفی که داوران خود را معرفی نکردند این است که هر چه زودتر برای معرفی داوران اقدام کنند و در این ماجرا سهم داشته باشند. حجم بسیار زیادی پرونده وجود دارد که توسط هیات داوری گذشته و به صورت سنتی قابل پیگیری نیست و ممکن است تعداد زیادی از کسانی که پرونده‌هایشان به شورای داوری فعلی می‌آید انتظار داشته باشند که رسیدگی‌ها با سرعت بیشتری انجام شود و این اتفاق وابسته به معرفی دوستان از صنوف مختلف است.

خانه2

در ادامه این جلسه علیرضا حسینی عضو هیات رئیسه خانه سینما درباره جلسه مدیران سازمان سینمایی با اعضای هیات مدیره در خانه سینما، گفت: پس از انتخاب آقای دهکردی به عنوان مدیرعامل، اولین جلسه را در سازمان سینمایی داشتیم که مواردی در این جلسه از سوی ما مطرح شد و دوستان در سازمان سینمایی هم درباره برخی مسایل مثل موضوع ثبت، گلایه داشتند و ما هم مشکلات‌ خود را مطرح کردیم.

حسینی عنوان کرد: پس از برگزاری این جلسه تأکید داشتیم که رفت و آمد هیات ربیسه خانه سینما با مدیران سازمان سینمایی باید ادامه داشته باشد و ما در جلسه دوم میزبان بودیم و رسم میزبانی را با وجود امکانات کم با خوشامدگویی به جا آوردیم. آنچه که پیرو جلسات قبلی وجود داشت و حتی به طور خصوصی از طریق نامه دنبال شده بود بحث معافیت مالیات بود که شبهه بسیار بدی ایجاد شده بود و در این جلسه قول سقف ۶۰۰ میلیون تومان را برای اعضا دادند و نگرانی‌ها بابت ماجرای سقف ۵۰ میلیون تومانی رفع شده است و امیدواریم بر اساس قولی که داده شده به این موضوع رسیدگی شود.

وی افزود: مورد دیگری که در این جلسه مطرح شد بحث بازنشستگی بود. از سال گذشته در چند جلسه بحث بیمه بازنشستگی اعضای در شرف بازنشستگی مطرح شده است زیرا اعضای صنوف با سابقه نزدیک به سی سال با حقوق‌های حدود ۷ یا نهایتاً ۸ میلیون تومانی بازنشسته می شوند. این موضوع از سال گذشته یکی از مباحث بسیار مهم بود که هم خانه سینما و هم آقای خزاعی با جدیت آن را پیگیری کردند و جلساتی را کارگروه خانه سینما که آقای لقمانی سرپرست آن کارگروه است با همراهی آقای نجف‌زاده و دیگر دوستان برگزار کردند و پیگیری‌هایی صورت گرفت که تا امروز چند جلسه با سازمان بازنشستگی و سازمان تأمین اجتماعی برگزار شده و آقای خزاعی و آقای فارسی هر روز در حال پیگیری این موضوع هستند و خانه سینما هم به طور روزانه و هفتگی در حال پیگیری است. در نهایت قول‌هایی داده شده که از طریق دولت این مساله حل شود تا دوستان بتوانند در شرایطی آبرومندانه که با وضعیت اقتصادی امروز منطبق باشد بازنشسته شوند.

این تهیه کننده سینما، گفت: نکته دیگری که در این جلسه مطرح شد به این موضوع مربوط می‌شود که با توجه به پیشرفت علمی و فناوری های نوین در سینما بسیاری از صنوف به یک بازآموزی نیاز دارند و خواسته ما این بود که امکانات و شرایط مالی برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی فراهم شود تا اعضا در این مورد به‌روز شوند. قرار شد با حمایت سازمان سینمایی به صنوف مربوطه برای طرح‌ها و پژوهش‌هایی که به خصوص در حوزه هوش مصنوعی و فناوری های جدید دارند، کمک مالی شود. دوستان در صنوفشان اگر امکان برگزاری کارگاهی برای به‌روز شدن اطلاعات اعضایشان دارند، طبق وعده داده شده هزینه کارگاه‌ها توسط سازمان سینمایی پرداخت خواهد شد.

محمدرضا عرب ربیس هیات مدیره کانون کارگردانان نیز در ادامه تأکید کرد: درباره ثبت صنوف خانه سینما در وزارت ارشاد منع قانونی وجود دارد چراکه این وزارتخانه فقط امکان ثبت موسسات فرهنگی را دارد و از دوره ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد قرار بود استفساریه‌ای از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت بگیرد و این مشکل وزارت ارشاد مرتفع شود. بهتر است وزارت ارشاد در وهله اول مشکل خودش را حل کند و بعد درباره صنوف تصمیم‌گیری کند.

خانه3

عرب ادامه داد: پیشنهاد من درباره سازمان تأمین اجتماعی این است که مدیرعامل و اعضای هیات مدیره با این سازمان دیدار داشته باشد. این منع قانونی وجود دارد ولی یکی از راهکارها بیمه توافقی است، در بیمه توافقی حق بیمه سه تا پنج سال پایانی افراد تا رسیدن به سن بازنشستگی توسط افراد پرداخته می‌شود و در نتیجه با پرداخت مبلغ بیشتر اعضا دریافتی بیشتری هم در بازنشستگی خواهند داشت. جلساتی که اعضای هیات مدیره با مسوولان برگزار می‌کنند باید دستور کار داشته باشد و اگر دستور کار نداشته باشیم فقط عکس‌های یادگاری گرفته می‌شود و این جلسات هیچ آورده‌ای برای خانه سینما نخواهد داشت. به اعتقاد من ما با سازمان تأمین اجتماعی باید با دستور کار پیش برویم.

لزوم ارتقای کارهای پژوهشی

در ادامه این جلسه علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما اظهار کرد: از روسای محترم صنوف خواهش می‌کنم که اگر تمایل دارند بخش‌هایی از فعالیت‌های صنفی‌شان مثل برخی از مصوبات، فعالیت‌های فرهنگی، رفاهی، پژوهشی، آماری و ... انعکاس بیشتری در سایت یا صفحه خانه سینما داشته باشد به روابط‌عمومی خانه سینما انتقال دهند تا کمی شاکله اطلاع‌رسانی عمومی‌مان را ارتقا دهیم.

دهکردی عنوان کرد: چند سالی است که به دلیل شرایط کشور و معضلاتی که وجود داشت از بحث پژوهش در حوزه سینما غافل شدیم. همه صنوف ما و همچنین خانه سینما در اساسنامه‌شان بحث‌های پژوهشی و تحقیقاتی را پیش‌بینی کرده‌اند و امروز که صراحتاً سازمان سینمایی برای بخش‌های فرهنگی بودجه مجزایی در نظر گرفته بهتر است از این فرصت استفاده کنیم.

خانه1

مدیرعامل خانه سینما عنوان کرد: خواهش دیگرم این است که ارتباطتان با دفتر مدیرعامل برای امور اجرایی بیشتر شود. بحث‌هایی جدی درباره هوش مصنوعی و خطرات و نگرانی‌هایش پیش آمده که مشخصاً می‌توان به بخش گویندگی، دوبله، تبلیغات و به مرور در بازیگری اشاره کرد که ما در کنار هم می‌توانیم برای این خطرات راه حل‌هایی پیدا کنیم.

دهکردی با اشاره به مباحث مطرح شده درباره مالیات سینماگران گفت: در راستای صحبت‌هایی که شد ۲ دیدار بسیار مهم پیش‌بینی کرده‌ایم؛ یکی دیدار با مدیرکل مالیات استان تهران است که حتماً می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد و دیگری دیدار با مدیر کل اداره کار است. در جلسه‌ای که با این دوستان داشتیم به این نکته اشاره کردم که ما چند سالی است که در مجموعه اداره کار قرار گرفته‌ایم اما از کمترین امکانات قانونی، حمایتی و رفاهی بهره نبرده‌ایم که خودشان هم به این نکته اشاره کردند و گفتند که امکاناتی برای کمک به صنوف در اداره کار وجود دارد و قرار شد ما در این زمینه به شکلی جدی‌تر وارد گفت‌وگو شویم.

وی افزود: درباره ثبت در وزارت ارشاد باید بگویم تمایل ما و مشاوران حقوقی این است که این ثبت به وسیله نمایندگان حقوقی صورت بگیرد به این معنا که صنوف موسس خانه سینما در ارشاد معرفی شوند و این اتفاق هم مشارکتی جدی از سوی صنوف را می‌طلبد تا در موعد مقرر بتوانیم مراحل ثبت را انجام دهیم و امیدوار باشیم که از یک معضل خیلی بزرگ و جدی نجات پیدا کنیم.

دهکردی درباره موضوع کمیته رفاهی اظهار کرد: کمیته رفاهی تقریباً از اوایل دوره هیات مدیره فعلی شکل گرفت و یکی از اهدافش هم این بود که بتواند در شب عید سال گذشته امکاناتی تأمین کند ولی متأسفانه با گرفتاری‌ها و مشکلات مالی که تقریباً همه اعضا با آن دست به گریبان هستند از داخل خانه سینما نتوانستیم به نتیجه مطلوبی برسیم. ما باید درباره مسایل رفاهی اشتراک نظر داشته باشیم تا به راهکارهای واقعی‌تر، جدی‌تری و عملی‌تری برسیم. رسیدگی به معضلات موجود و دستیابی به شرایط رفاهی مساعدتر بیش از همه به خودمان بستگی دارد و نمی‌توان به تصمیم‌گیری و تلاش یک هیات مدیره که ده‌ها مشکل بزرگ‌تر برای رسیدگی دارد یا مدیرعاملی که باید هر روز درگیر مسایل فوری دیگری باشد بسنده کرد.

در بخش دیگر این نشست محمدرضا عرب اظهار کرد: ۶ هزار هنر کارت بانک آینده تعریف شده که بیمه همه ما در این حساب‌ها گردش دارد و پایه این حساب حداقل برای خانه سینما ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان است. ما با این کارت‌ خرید می‌کنیم و تراکنش‌هایی داریم که برای بانک آینده سودآوری دارد. ۶ هزار نفر ناخواسته در بانک آینده حساب باز کرده‌اند و یک گردش مالی در اینجا ایجاد شده که به نفع بانک است و به نظر من می‌توان از بانک آینده مطالباتی چون ارایه وام به اعضای خانه سینما داشت.