به گزارش هنرآنلاین، پس برگزاری جلسه نقد فیلم «پرواز 175» در برنامه هفت، تهیه کننده، مجری طرح و مشاور پروژه این فیلم سینمایی در نامهای خطاب به ریاست سازمان صدا و سیما مراتب اعتراض خود به موارد مطرح شده در این برنامه را به اطلاع ایشان رساندند.
در این نامه که به امضاء سعید شرفی کیا (تهیه کننده)، حامد حقیقت (مجری طرح) و بصیر سلحشور (مشاور پروژه) رسیده؛ آمده است:
جناب آقای پیمان جبلی
ریاست محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
با سلام؛
موسسه سینمایی نگار فیلم تبیان به عنوان مجری طرح و سرمایه گذار فیلم سینمایی «پرواز 175» به همراه تهیه کننده و مشاور این فیلم که هم اکنون در بخش نگاه نو چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر حضور دارد، مراتب اعتراض شدید خود را در خصوص نسبت های خلاف واقع در برنامه هفت پیرامون این فیلم به شرح ذیل اعلام می دارند:
1-در برنامه یاد شده به تاریخ جمعه 13/11/1402 در میز گرد به ظاهر نقد این فیلم، افرادی در قامت کارشناس این برنامه ی مثلا حرفه ای و سینمایی، ضمن به کار بردن ادبیات سخیف و اهانت آمیز نسبت به فیلم «پرواز 175» و کارگردان آن، سرمایه گذاری این فیلم و موسسه سازنده آن را به دروغ به حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی منتسب نموده و بر پایه همین توهم، علاوه بر تخطئه فیلم، سازندگان آن را به هدر دادن پول بیت المال متهم ساخته اند. در حالیکه بارها اعلام شده این فیلم در یک موسسه خصوصی (نگارفیلم تبیان) و در حوزه دفاع مقدس با بودجه کاملا شخصی به تولید رسیده است و هیچ ارتباطی با نهاد ها و سازمان های دولتی و شخصیت های حقوقی ندارد.
به راستی رسانه ملی به کجا می رود که در برنامه زنده آن و بدون حضور عوامل سازنده، به جای قدرشناسی از یک مجموعه خصوصی و شناخته شده که با بودجه شخصی و دغدغه های خود، اقدام به تولید فیلم در حوزه «دفاع مقدس» نموده، اینگونه غیر منصفانه و بر پایه دروغ و اوهام، اقدام به تخریب و تخطئه آن می نمایند.
2-جای بسی تاسف است که مثلا در یکی از کارشناسی ترین برنامه سینمایی تلویزیون یعنی «برنامه هفت» که پیرامون اتفاقات جشنواره فجر روی آنتن می رود، افرادی عصبانی و هتاک با این درجه از اطلاعات ضعیف و ناقص، چنین نسبت های دروغین و ناروا را مطرح می سازند و نام این توهمات دروغین خود را نقد می گذراند، در حالیکه آب در دل مدیران مربوطه تکان نمی خورد.
آیا براستی سازمان تحت امر شما در برابر تشویش اذهان عمومی و هتاکی چنین کارشناسان بی سوادی که از حداقل اطلاعات درباره فیلم ها و مراکز ساخت آن بی اطلاع هستند، شرعا، اخلاقا و قانونا مسئول نیست؟ در برابر ادبیات بکار رفته در یک برنامه به ظاهر حرفه ای چطور؟
3-چرا و بر اساس کدامین سیاست رسانه ملی، سازندگان برنامه هفت و بخصوص جناب بهروز افخمی، مجری مدعی و به ظاهر همه چیزدان سینما و تلویزیون ایران، به خود اجازه می دهند در غیاب کارگردان و یا عوامل سازنده فیلم، ساخت یک اثر مربوط به یادگاران دفاع مقدس را به تمسخر گیرند و به نقد غیر منصفانه، دروغین و یک طرفه فیلم بپردازند و حتی پس از این برنامه هم زحمت جبران به خود راه ندهند و مجالی برای دفاعیات طرف مقابل قائل نباشند. آیا این بی انصافی آشکار و تضییع حق فیلمسازان جوان، شایسته رسانه ملی ما هست؟ آیا حمایت از آثار ارزشی و دفاع مقدس یعنی این؟
4-این موسسه به عنوان سازنده یکی از فیلم های حاضر در جشنواره فیلم فجر، این سوال یا بهتر بگوییم این اعتراض بلند را نسبت به یک اقدام تلخ و تاسف بار مدیران شبکه نمایش تلویزیون اعلام می دارد که چگونه می شود بهروز افخمی با فیلم سینمایی «صبح اعدام»، هم در جشنواره فیلم فجر به رقابت با سایر آثار مشغول باشد و همزمان در برنامه هفت به نقد رقبای خود در جشنواره بپردازد؟
واضح است که این موسسه از پیگیری حق مسلم و قانونی خود کوتاه نخواهد آمد، ولی برای رسانه ملی که مدعی ایجاد پیوند بین مخاطبان و داعیه دار «اصل بی طرفی» است، هرگز زیبنده نیست که تریبون آن سازمان بزرگ را آن هم مقابل دیدگان میلیون ها بیننده، به دست فردی بسپارد که می خواهد هم ذینفع در جوایز جشنواره فجر باشد و هم با به ظاهر کارشناسان خود منتقد سایر آثار همین جشنواره...
و این گونه است که واژه «نقد» به مسلخ می رود و فیلم های ارزشمند به استهزاء کشیده می شوند.