به گزارش هنرآنلاین، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگوی ویژه خبری شنبهشب شبکه دو درباره جشنواره فیلم فجر گفت: آغاز به کار دولت مردمی از شهریور امسال بود اما فرآیند تولید فیلمها طولانی است و حدود یک سال طول میکشد. یکی از اولین کارهایمان در این بخش این بود که رئیس سازمان سینمایی را تعیین کنیم. او از بهترینتهیهکنندگان انقلابی سینماست. ما محمد خزاعی، تهیهکننده فیلمهای «قلادههای طلا» و «به وقت شام» را که یک چهره شناختهشده است در راس سازمان سینمایی قرار دادیم و او بلافاصله کادر اجرایی دبیرخانه جشنواره را انتخاب کرد و رسما کار جشنواره شروع شد.
اسماعیلی ادامه داد: بیش از ۶۰ فیلم به دبیرخانه جشنواره رسید و هیات انتخاب که از فعالان شناختهشده سینما بودند، منطبق بر شعار آگاهیبخشی، امیدآفرینی و اخلاقمداری فیلمها را انتخاب کردند. تلاش کردیم امسال با اینکه فرآیند تولید آثار پیشتر شروع شده بود، تا حد امکان فیلمها با شعارهای جشنواره نزدیک باشند. در این دوره جشنواره سعی شد با انتخاب ۲۲ فیلم سبد متفاوتی از فیلمها با موضوعات متنوع حضور داشته باشند. ۵ فیلم دفاع مقدس و فیلمهای طنز و اجتماعی به این رویداد سینمایی راه یافت از جمله «موقعیت مهدی» که کاری از یکی کارگردانان فیلم اولی بود. این فیلم از جمله آثار درخشانی است که درباره زندگی شهید مهدی باکری ساخته شده است؛ شهیدی که رهبر معظم انقلاب دربارهاش صحبت کردهاند. از دیگر فیلمهای درخشان امسال میتوان به «ضد» اشاره کرد که درباره شهدای هفتم تیر ساخته شده است.
رئیس شورای هنر درباره حواشی ایجاد شده در جشنواره فیلم فجر، توضیح داد: در ایام جشنواره فیلم فجر ۲۴۰ هنرمند بالای سن آمدند و حرف زدند. حتی در اختتامیه جشنواره فیلم فجر هنرمندانی که بالای سن آمدند و جایزشان را دریافت کردند این جایزه را به خانوادههایشان هدیه کردند. حتی یکی از هنرمندانمان نادر سلیمانی جایزهاش را به ۱۷ هزار و دویست شهید ترور تقدیم کرد.
وزیر فرهنگ افزود: در کنار این اتفاقها یک اظهار نظر غلط نیز گفته شد که به سرعت از جانب دبیرخانه جشنواره و تهیهکننده فیلم، این گفتار محکوم شد و خود گوینده نیز از اتفاقی که افتاده بود اظهار پشیمانی کرد. مشخص است که دولت انقلابی با این اظهار نظرها مخالف است. ما در حوزه فرهنگ با یک میراث عجیب از ٨ سال گذشته روبهرو بودهایم. جشنواره چهلم یک پرونده قابل قبول دارد. یک اتفاق با دلخوری برخی از آحاد جامعه مواجه شد که این اتفاق بیانگر شعور انقلابی مردم است. باید توجه داشت که در عرصه سینما ریلگذاری جدیدی قرار است اتفاق بیفتد و فضای جدیدی در این عرصه رخ خواهد داد و این موضوع با همکاری و تعامل امکانپذیر خواهد بود. این ریلگذاری باید همراه با صبر و آرامش در عین حال با تعامل باشد و تعامل این کار را آسانتر خواهد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه همچنین با اشاره به دیگر اقدامات وزارت فرهنگ در دوره جدید در دولت عدالتمحور افزود: بهروزرسانی آییننامهها زیر نظر معاونت حقوقی، نهادینه کردن عدالت فرهنگی با هدف شفافسازی و از بین بردن تبعیضها و در نهایت کاهش فساد در تمامی عرصههای فرهنگ، هنر و رسانه از دیگر اقدامات این وزارتخانه در دوره جدید است.
اسماعیلی در پایان تاکید کرد: هر گونه اظهار نظر غلط درباره جشنواره فیلم فجر امسال را محکوم میکنیم. اخبار فضای عفیفانه حاکم در جشنواره و فیلمها آنطور که باید مخابره و انتقال پیدا نکرد و از فضاهای فرهنگی موجود دراین دوره، حرفی زده نشد.
وی با اشاره به اینکه جشنواره فیلم فجر سال آینده تغییرات جدی خواهد داشت، افزود: برنامه تحولی ما در این زمینه آماده و کاملا روشن است که در این زمینه چه اتفاقهایی خواهد افتاد. جشنواره فیلم فجر باید در تراز جریان مومن به انقلاب باشد که این موضوع اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران را شامل میشود، بخشهایی متناسب با وضعیت جامعه به این جشنواره اضافه خواهد شد. در همین جشنواره امسال در بخش جایزه بهترین فیلم از نگاه ملی ویژه پاسداشت شهید سلیمانی، اهدای جوایز این بخش با حضور خانواده این سردار بزرگ انجام شد. جبهه مومن به انقلاب هم فضای فرهنگ و هنر را رونق خواهد داد و این پایبندی به ارزشهای انقلاب را به همراه خواهد داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سئوالی درباره درخواستها برای گنجاندن معافیت مالیاتی هنرمندان در لایحه بودجه با توجه به ضرر و زیانهای حوزه فرهنگ و هنر در دوران همهگیری کرونا گفت: ما در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۴۰۱ حذف بند معافیت مالیاتی را نیاوردیم و با همین ملاحظه بود. در جلسه هیات دولت هم استدلال کردیم و دوستان پذیرفتند با توجه به این شرایطی که هست در لایحه نباشد. در کمیسیون تلفیق عزیزانمان در مجلس استدلالهایی داشتند و بند حذف معافیت مالیاتی هنرمندان را افزودند به لایحه بودجه اما ما در صحن علنی مجلس با تعاملی که با نمایندگان عزیز داریم تلاش میکنیم این موضوع به حوزه اقتصاد هنر آسیب نرساند. میکوشیم به راه حلی دست یابیم که هم به هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر فشار وارد شود هم خواستههای نمایندگان مردم برآورد شود.
دکتر اسماعیلی با ابراز امیدواری نسبت به بازگشت بند معافیت مالی هنرمندان به لایحه بودجه ۱۴۰۱ افزود: ما با مسئولان مرتبط و دوستان مکاتبه کردهایم. من شخصا به رئیس سازمان برنامه و بودجه که مسئول لایحه بودجه در دولت است نامه نوشتهام و ایشان هم اعلام آمادگی کرده است. خدمت نمایندگان محترم مجلس هم دغدغه هنرمندان را منتقل کردهایم و روزهای بررسی لایحه در مجلس هم این مطالبه به نمایندگی از اهالی هنر به استحضار نمایندگان مردم خواهد رسید.