گروه سینمایی هنرآنلاین: نشست رسانهای فیلم «شهرک» با حضور علی سرتیپی (تهیهکننده)، علی حضرتی (کارگردان)، نعیم مسچیان (طراح صدا)، کامران کیان ارثی (صدابردار)، شورا کریمی (آهنگساز)، علیرضا برازنده (مدیر فیلمبرداری)، ساعد سهیلی، شاهرخ فروتنیان، کاظم سیاحی، رویا جاویدنیا و همایون ارشادی (بازیگران) برگزار شد.
علی سرتیپی در ابتدای این نشست بیان کرد: عوامل و دوستانی که در این فیلم حضور داشتند، به شدت در شرایط سختی بودند. شخصا بابت زحماتشان تشکر میکنم.
ساعد سهیلی بازیگر درباره حضور در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر بیان کرد: طی این سالها خاطرات خوبی از جشنواره دارم. دیدن فیلم کنار شما لذت بخش بود و امیدوارم این خاطرات خوب ادامهدار باشد.
سهیلی درباره اینکه آیا تابهحال تست بازیگری داده است یا خیر عنوان کرد: من قبلا تجربه تست بازیگری داشتهام. اولین فیلمی که قبول شدم انتخاب بازیگر آن جواد عزتی بود و اصرار داشت که من هم باشم و بعد از تست گریم متوجه شد پدرم سعید سهیلی است. در نهایت در آن تلهفیلم بازی کردم و خدا را شکر توانستم جایزه بگیرم.
رویا جاویدنیا بازیگر درباره حضور در این فیلم گفت: حضور در فیلم تجربه جدید و تازهای بود. همینطور که فیلم را دیدیم برای من بازی کردن و نکردن چالش برانگیز بود. اولین بار بود که در این شراط قرار میگرفتم.
همایون ارشادی بازیگر «شهرک» درباره نقش ساعد سهیلی در این فیلم توضیح داد: بازی ساعد سهیلی فوقالعاده بود. تمام بار فیلم روی دوش ساعد بود و هیچ بازی اغراقآمیزی از او نمیبینید. به او و به علی حضرتی تبریک میگویم زیرا تا به حال چنین فیلمی در سینمای ایران نداشتیم.
سرتیپی در ادامه درباره احتمال حضور و سرمایهگذاری روی فیلمها برای حضور در جشنوارههای بینالمللی گفت: فکر میکنم بعد از کرونا سینما باید پوستاندازی کند. باید با استاندارد بالا فیلم بسازیم. چراکه مردم دیگر برای هر فیلمی به سینما نمیروند. سینما بعد از کرونا شرایط دیگری دارد. ما نمیتوانیم فیلمی بسازیم که نتواند با جهان ارتباط بگیرد. در غیر این صورت سینمای ما منسوخ میشود. این فیلم در خارج از ایران هم میتواند دیده شود و اتفاقات خوبی را رقم بزند.
حضرتی در پاسخ به این پرسش که آیا علاقهای ندارد شغل پدر را ادامه دهد، بیان کرد: شخصا به صورت پارهوقت در رسانه کار کردم و از پشت صحنه تئاتر کارم را شروع کردم. واقعا قصد ندارم سینما را کنار بگذارم.
کریمی آهنگساز فیلم درباره حجم بالای موسیقی در فیلم سینمایی «شهرک» گفت: از دید من موسیقی این اثر زیاد نیست. چراکه حضور موسیقی در متن فیلم لازم بود.
حضرتی درباره شباهت این فیلم با سریال کرهای «بازی مرکب» اظهار داشت: درمرحله پیشتولید بودیم که سریال «بازی مرکب» پخش شد. خط روایت «شهرک» نه در «بازی مرکب» و نه در دیگر فیلمها وجود ندارد. البته باید بدانیم ممکن است تشابهاتی در این زمینه وجود داشته باشد.
سهیلی درباره انگیزه خود از حضور در این فیلم سینمایی گفت: وقتی فیلمنامه را خواندم دچار تردید شدم نه بخاطر اینکه قرار بود این کارکتر را بازی کنم، بلکه به این دلیل که قرار است مخاطبان چه برخوردی با آن داشته باشند. اکنون که فیلم را دیدم، حس میکنم میتواند با مخاطب ارتباط بگیرد.
وی درباره ارتباط برقرار کردن با نقش خود در «شهرک» بیان کرد: سعی کردم لحظات را باور کنم. البته با کمک عوامل بهویژه علی حضرتی که خیلی به کار مسلط بود و اجازه نمیداد من مسیر غلط را بروم. ما خیلی صحبت میکردیم تا بتوانیم به یک درک مشترک برسیم.
حضرتی در ادامه این بحث گفت: نباید فراموش کنیم گروه بازیگران در «شهرک» درحال تمرین برای بازی در یک فیلم هستند. منطق آنالیز این فیلم با دیگر فیلم ها متفاوت است زیرا اتفاقات روی کاغذ به بازیگران داده میشود و شرایط فیلم کمی نسبت به سایر آثار متفاوت است.
سهیلی بازیگر «شهرک» درباره احتمال دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد، توضیح داد: خوشحالم که در این ۱۱ سال کنار شما بودم و از همکارانم در سایر فیلمها نکات زیادی یاد گرفتم. من هدف طولانی دارم که آن را ادامه میدهم. البته شکی نیست که جشنواره فیلم فجر را با سیمرغ دوست دارم.
سرتیپی در ادامه این بحث گفت: من طرفدار سینمای بدنه هستم و سینمای بدون حضور مردم را دوست ندارم و نمیپسندم. فکر کنم مردم از فیلم سینمایی «شهرک» استقبال کنند و با آن ارتباط بگیرند چون مردم فیلمهای متفاوت را دوست دارند.
سهیلی درباره اینکه این اثر در ویترین افتخاراتش جا دارد، بیان کرد: از کاری که کردم، راضی هستم. توانستم مثل کسی که دور از فیلم است مخاطب فیلم باشم و این ارتباط بین من و فیلم برقرار شد.
سهیلی درباره دوئل با سینا مهراد برادرش برای کسب سیمرغ بلورین چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر توضیح داد: سینا هم مانند من این اعتقاد را دارد که تمام جشنواره سیمرغ نیست. بازی سینا فوقالعاده بود چون با او بزرگ شدم متوجه شدم که او در شخصیت خود در فیلم سینمایی «شادروان» اصلا شبیه شخصیت خودش خارج فیلم نبود.
حضرتی درباره سوژه فیلم سینمایی «شهرک» بیان کرد: قهرمان ما با آرزوی بازیگر شدن وارد شهرک میشود اما اتفاقات رخ داده، ربطی به سینما ندارد. این فیلم درباره هویت و البته خارج شدن از هویت خود و تبدیل شدن به شخص دیگری است. ۲ دنیای حقیقی در فیلم داریم یکی در داخل و دیگری در خارج از «شهرک» است. فرهاد مدبر سختتر میتواند زندگی گذشته را فراموش کند.