سرویس سینمایی هنرآنلاین: آکادمی علوم و هنرهای سینمایی فیلم "پسر بامزه" (Funny Boy) به کارگردانی دیپا مهتا سینماگر هندی-کانادایی را که از سوی کانادا معرفی شده بود، برای رقابت در بخش فیلم بلند بینالمللی جوایز اسکار ۲۰۲۱ واجد شرایط ندانست.
به گزارش اسکرین دیلی، برابر با بیانیه تلهفیلمِ کانادا فیلم "پسر بامزه" به خاطر این که دیالوگهای آن عمدتاً به زبان انگلیسی است، از رقابت در بخش فیلم بلند بینالمللی خارج شد.
برابر با یکی از بندهای قوانین آکادمی درباره واجد شرایط بودن یک فیلم برای رقابت در این بخش، فیلم بلند بینالمللی در قالب یک فیلم سینمایی (با مدتزمان بیش از ۴۰ دقیقه) تعریف میشود که بیش از ۵۰ درصد دیالوگهای آن به زبان غیر انگلیسی باشد.
بیشتر دیالوگهای "پسر بامزه" به انگلیسی و باقی به زبانهای تامیل و سینهالی است. "پسر بامزه" اکنون میتواند برای رقابت در بخش اسکار بهترین فیلم و دیگر بخشهای عمومی در نظر گرفته شود.
به گفته تلهفیلم، کمیته انتخاب نماینده کانادا در اسکار به خاطر پاندمی کرونا بهجز "پسر بامزه" دیپا مهتا، فیلم دومی را هم از بین ۱۱ رقیب انتخاب کرده بود. آن فیلم که نامش هنوز اعلام نشده است، الان از سوی آکادمی برای رقابت در بخش فیلم بلند بینالمللی تحت بررسی است.
"پسر بامزه" از روی رمان پرفروش شیام سلوادورای رماننویس سریلانکایی-کانادایی ساخته شده و داستان بلوغ یک پسر جوان تامیل در سریلانکا در دورانی پرآشوب را به تصویر میکشد که به جنگ داخلی منتهی شد. شرکت آرِی ریلیزینگ متعلق به ایوا دوورنی بهتازگی حق پخش "پسر بامزه" در آمریکای شمالی را از آن خود کرد و نتفلیکس فیلم را از ۱۰ دسامبر اکران میکند.
برای دومین بار بود که فیلمی به کارگردانی دیپا مهتا به نمایندگی از کانادا در رقابت بخش فیلم بلند بینالمللی شرکت کرد. فیلم "آب" ساخته این بانوی کارگردان ۷۰ ساله در ۲۰۰۶ نماینده این کشور بود و نامزد اسکار نیز شد.
مهتا در واکنش به خارج شدن فیلم جدیدش از رقابت بخش فیلم بلند بینالمللی گفت: هر قدم برای سفر "پسر بامزه" برای من و تیم سازنده فیلم اهمیت دارد... از این که فیلم نتوانست در بخش فیلم بلند بینالمللی رقابت کند، شگفتزده شدیم، اما بعد به همان اندازه شگفتزده و هیجانزده شدیم که تلهفیلم تصمیم گرفت از ارائه این فیلم به بخش اسکار بهترین فیلم و دیگر بخشهای جوایز آکادمی حمایت کند.
کانادا از ۱۹۷۱ تا سال گذشته ۴۵ بار در رقابت اسکار بهترین فیلم بلند بینالمللی شرکت کرد و در ۲۰۰۳ برای "تهاجم بربرها" به کارگردانی دنی ارکان برنده این جایزه شد. این کشور شش بار دیگر نامزد اسکار بوده که سه بار آن ("آتشافروزان" دنی ویلنو در ۲۰۱۰، "آقای لازار" فیلیپ فالاردو در ۲۰۱۱ و "جادوگر جنگ" کیم نگوین در ۲۰۱۲) در یک دهه اخیر بوده است. سال گذشته "آنتیگونه" به کارگردانی سوفی دراسپ نماینده کانادا در اسکار بود، اما نامزد شد.
آکادمی علوم و هنرهای سینمایی، سال گذشته نیز دو فیلم را به خاطر این که دیالوگهای فیلم عمدتاً به زبان انگلیسی است، از رقابت در بخش فیلم بلند بینالمللی خارج کرد: "جوی" به کارگردانی سودابه مرتضایی فیلمساز اتریشی ایرانیتبار و نماینده اتریش در اسکار و "شیردل" به کارگردانی گنهوییهوه ناگی از نیجریه.
مهلت معرفی فیلمهای بلند بینالمللی به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی برای رقابت در نود و سومین دوره جوایز اسکار، سهشنبه اول دسامبر (۱۱ آذر) به پایان رسید.
نود و سومین دوره جوایز اسکار ۲۵ آوریل ۲۰۲۱ (دوشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰) در دالبی تیهتر در هالیوود، لس آنجلس برگزار میشود. این مراسم ابتدا قرار بود ۲۸ فوریه (بامداد دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹) برگزار شود، اما هم زمان برگزاری مراسم و هم زمان لازم برای فیلمها برای این که شرایط انتخاب را داشته باشند، به خاطر پاندمی کووید-۱۹، دو ماه به تعویق افتاد.
رأیگیری برای انتخاب نامزدهای اسکار فیلم بلند بینالمللی در دو مرحله انجام میشود. ابتدا ۱۰ فیلم به فهرست کوتاه راه پیدا میکنند که اسامی آنها ۹ فوریه ۲۰۲۱ (۲۱ بهمن) اعلام خواهد شد. در مرحله بعد، پنج فیلم بهعنوان نامزدهای نهایی معرفی میشوند که اسامی آنها ۱۵ مارس ۲۰۲۱ (۲۵ اسفند) همراه نامزدهای دیگر بخشهای جوایز اسکار اعلام خواهد شد.