سرویس سینمایی هنرآنلاین: سعید نجاتی مدرس سینما و فیلمساز جوان کشورمان با فیلم کوتاه "دابُر" در سی و ششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران حضور داشت و جایزه ویژه هیئت داوران را از آن خود کرد. این فیلم موضوعی جسورانه دارد و به مسئله بلوغ در دختران میپردازد. مجید پتکی، مهری سادات آل آقا و فرن حسنی نیا در "دابُر" به ایفای نقش پرداختهاند.
نجاتی درباره ایده ساخت فیلم به خبرنگار هنرآنلاین گفت: "دابُر" درباره چگونگی برخورد والدین با بلوغ فرزندشان است. این موضوع نهتنها در ایران بلکه برعکس تصور عمومی در دیگر کشورهای دنیا نیز یک تابو است و خیلی راحت با آن برخورد نمیشود. به همین دلیل سعی کردم برخورد یک پدر ایرانی را با دخترش که او هم نمیداند چه اتفاقی برایش افتاده است، در فیلمنامه جای دهم و ایده فیلم به ذهنم رسید. قصدم این نبود که جامعه ایرانی را خوشایند کشورهای دیگر نشان دهم، اما میدانیم نیمی از جمعیت جهان را زنان تشکیل میدهند که درگیر این موضوع هستند.
نجاتی درباره نگارش فیلمنامه "دابُر" بهصورت مشترک با فاطمه اشعری عنوان کرد: بهترین گزینه برای نوشتن، مشارکت با کسی است که خوب نوشتن را بلد است و من بهعنوان کسی که ایده اولیه را در ذهن دارم میتوانم با کمک یک فیلمنامهنویس، ایدههایم را تبدیل به نوشتار کنم. به همین دلیل از خانم اشعری کمک گرفتم تا فیلمنامه "دابُر" به سرانجام برسد. ضمن این که چون فیلم موضوعی زنانه دارد نیاز داشتم یک خانم در فیلمنامهنویسی مشارکت داشته باشد.
وی در ادامه درباره سختیهای ساخت فیلم کوتاه در ایران گفت: من تا پیش از "دابُر" 14 فیلم کوتاه ساختم و قبل از آغاز کار روی این فیلم، تصور میکردم میتوانم برای این فیلم تهیهکننده پیدا کنم، اما این اتفاق نیفتاد و اگر دوستانم نبودند مشخص نبود چطور میتوانستم این فیلم را بسازم. "دابُر" به نسبت فیلمهای دیگرم، هزینههای بیشتری داشت و من هم قصد داشتم فیلمی بسازم که به استانداردهای جهانی نزدیکتر باشد و از ماهیت و ویژگیهای فیلم کوتاه نیز خارج نشود. در ایران سالیانه دو الی سه هزار فیلم ساخته میشود و هر سال هزار نفر فارغالتحصیل انجمن سینمای جوان داریم. به نظر من دولت باید رویکرد خود را نسبت به این موضوع تغییر دهد چون ما نیاز به این تعداد فیلمساز نداریم، ضمن این که رویکرد ما به گونهای است که هنرجوها پرتوقع میشوند.
کارگردان فیلم کوتاه "دابُر" ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی سخت، به فیلمسازان فیلم کوتاه حق میدهم چرا که حتی برای من که سالهاست در سینمای کوتاه در حال فیلمسازی هستم، شرایط جذب سرمایه بسیار دشوار است. به همین دلیل شاید دیگر اینطور فیلم نسازم و هدفم این باشد که زمانی را به لذت فیلمسازی اختصاص دهم.
نجاتی در پایان درباره اکران فیلم کوتاه و همچنین جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: چند سال است که گروه سینمایی هنر و تجربه اکران گستردهای برای فیلمهای کوتاه در نظر گرفته است، اما همه ما میدانیم تنها جایی که فیلمهای فیلمسازان سینمای کوتاه دیده میشوند و مخاطبان از این فیلمها استقبال میکنند، جشنواره فیلم کوتاه تهران است.