به گزارش هنرآنلاین، مراسم تشییع پیکر زندهیاد جمشید مشایخی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون شنبه ۱۷ فروردین ماه در تالار وحدت برگزار شد.
این مراسم در حالی طبق اعلام قبلی ساعت 9:30 دقیقه صبح با قرائت آیاتی از قرآن آغاز شد که از ساعتی قبل جمع زیادی از مردم و هنرمندان در محوطه تالار وحدت و بلوار شهریار در مقابل این تالار برای آخرین وداع با کمالالملک سینمای ایران حاضر بودند.
آخرین وصیت مشایخی
به گزارش مهر، شهرام گیلآبادی در سخنانی کوتاه گفت: فقدان بارز عشق و محبت زندهیاد جمشید مشایخی به مردم، برای خانواده بزرگ تئاتر جبرانناپذیر است.
وی افزود: آخرین وصیت مشایخی این بود که باید قلبمان را بشوییم و در خدمت مردم باشیم. ما نیز باید یاد بگیریم در کنار مردم باشیم و خانواده تئاتر به خود میبالد در شرایط سخت در کنار مردم باشد و در شرایط سختی که مردم ما امسال شروع کردند کنارشان باشند.
درخواست نامگذاری خیابان به نام "مشایخی"
ایرج راد رئیس هیأت مدیره خانه تئاتر سخنران بعدی مراسم بود که در سخنانی گفت: دردانه دیگری از عالم هنرهای نمایشی از میان ما رفت. عزیزانی که سالها عاشقانه برای هنر کار کردهاند از میان ما میروند و مشایخی نیز رفت.
وی افزود: صحنه تئاتر برای او صحنه مقدسی بود و با عشق کار میکرد و همیشه میگفت خاک پای مردم ایران است و بیش از ۶۰ سال از عمر خود را وقف هنر کرد.
این بازیگر تئاتر و سینما ادامه داد: جمشید مشایخی در تاریخ هنر و تئاتر کشور زنده و جاویدان خواهد بود. باید مکانهایی به نام این بزرگان نام گذاری شود، مانند سینماها، یا محلاتی که این هنرمندان در آن زندگی میکنند. خواستهایم تا خیابان "ج" که محل زندگی جمشید مشایخی بود به نام این هنرمند نامگذاری شود.
مشایخی نان به نرخ روز نخورد
منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما نیز در این مراسم بیان کرد: جمشید مشایخی نان به نرخ روز نخورد، بلکه نان به خون جگر خورد که ماندگاری هنر این مملکت جز به خون دل امکانپذیر نیست.
وی افزود: او از آنها بود که ماه را از آسمان با گیسوی هنر خود به زمین کشید. سپاسگزار همه کسانی هستیم که در این سالها در دوره بیماری این هنرمند از وی پرستاری کردند.
مشایخی یکی از پنج ستون هنرهای نمایشی بود
علی نصیریان بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون سخنران بعدی این مراسم بود که در سخنانی اظهار کرد: پیش از هر چیز از مردم قدرشناس برای حضور در این مراسم تشکر میکنم. آقای مشایخی در درگذشت آقای رشیدی گفتند انتظار نداشتم بیایم اینجا برای این مراسم، من هم انتظار داشتم با تو، انتظامی و رشیدی روی صحنه بیایم. این روزها حال خوشی ندارم، همسرم را از دست دادم و بعد رشیدی، انتظامی و حالا مشایخی که اینها ضربههای بزرگی بر پیکر من بود.
وی ادامه داد: ما تئاتر را در کشور راه انداختیم و با مشایخی در سال ۱۳۳۶ آشنا شدم، این هنرمند در چند دوره رشد کرد. اول دوره تئاتر تلویزیونی در تلویزیون خصوصی بود و همه هنرمندان قدیمی با هم شروع به کار کردند. مشایخی در آن دوران بسیار خوش درخشید. دوران بعدی تئاتر سنگلج بود و دوران بعدی سینما و تلویزیون بود که آثار بسیار خوبی را ارائه کرد، این هنرمند در هر دورهای درخشید و پختهتر شد. مشایخی در فیلم «گاو» بسیار خوش درخشید هرچند نقش کوچکی داشت و چقدر زیبا و ظریف این نقش را اجرا کرد.
نصیریان افزود: مشایخی کمالالملک را زنده کرد و به تصویر کشید. او یکی از ۵ ستون هنرهای نمایشی ایران بود و با رفتن این هنرمندان، این هنر سست میشود، اگرچه هنرمندان با استعداد و خلاق بسیاری داریم اما کسی جای جمشید مشایخی را نمیگیرد.
این بازیگر پیشکسوت در پایان تأکید کرد: مشایخی علم عشق را از دفتر نیاموخت بلکه خودجوش به آنچه میخواست رسید.
هنرمندی که پهلوانی را زندگی کرد
محمدرضا جعفری جلوه مدیر شبکه دو سیما نیز در ادامه این مراسم در سخنان کوتاهی ضمن اشاره به منش و اندیشه جوانمردانه جمشید مشایخی تأکید کرد: این هنرمند پهلوانی را نه بازی که زندگی کرد.
وی ادامه داد: تسلیت ما در صدا و سیما و رسانه ملی را بپذیرید و ما به شما هنرمندان و خانواده آن مرحوم تسلیت میگوییم. امروز با این سیل دهشتناک روز کمک مردم به مردم است و مشایخی همیشه کمکیار مردم بود.
حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی نیز ضمن تسلیت در سخنانی گفت: با آغاز سال نو مردم درگیر سیل ویرانگر شدند و در آخر نیز استاد جمشید مشایخی را از دست دادیم. همه میدانند این هنرمند چه منش و شخصیتی داشت، ما باید از این هنرمند درس جوانمردی یاد بگیریم.
وی افزود: متاسفانه این اواخر در فضای مجازی از کلماتی استفاده کردند که درست نبود. چون استاد مشایخی عاشق آواز و غزل بود، به یادش چند بیت میخوانم.
پدرم از این حضور خوشحال است
در ادامه این مراسم سام مشایخی فرزند زندهیاد جمشید مشایخی در سخنانی گفت: دوست داشتم از مردم مهربان که قدر هنر و هنرمند را میدانند تشکر کنم، بی شک پدرم بسیار خوشحال است که شکوه حضور مردم را میبیند.
وی افزود: پدر همیشه میگفت که خاک پای مردم است، هرچند خیلیها به این حرف وی ایراد میگرفتند. خیلی دوست دارند بگویند جمشید مشایخی کمال الملک سینمای ایران است، اما جمشید مشایخی، جمشید مشایخی سینمای ایران است، ما در عرصه نقاشی کمالالملک داشتیم.
در ادامه این مراسم با برگزاری نماز میت بر پیکر جمشید مشایخی به امامت حجت الاسلام سیدمحمود دعایی به پایان رسید و پیکر این بازیگر به خانه ابدی در قطعه هنرمندان تشییع شد.
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی، علیاصغر کاراندیش معاون توسعه مدیریت و منابع، محمدرضا جعفری جلوه مدیر شبکه دو سیما، احمد مسجدجامعی رئیس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و شهرام گیلآبادی مدیرعامل خانه تئاتر از مدیران سینمایی و هنری حاضر در این مراسم بودند.
هنرمندانی همچون علی نصیریان، قطبالدین صادقی، لیلا حاتمی، اصغر همت، علی دهکردی، نادر طریقت، فرشته طائرپور، ایرج راد، حسن فتحی، داریوش فرهنگ، لاله اسکندری، رضا بنفشهخواه، داریوش اسدزاده، ابوالفضل پورعرب، بهزاد فراهانی، همایون اسعدیان، اکبر زنجانپور، منیژه محامدی، سیاورش طهمورث، سعید داخ، امیریل ارجمند، جمشید گرگین، پرویز پورحسینی، کوروش زارعی، هادی مرزبان، شهرام کرمی، اسماعیل خلج، محرم زینال زاده، مهدی شفیعی، حسن پورشیرازی، پرستو صالحی، محمد حاتمی، محمد شیری، حبیب رضایی و… هم برای بدرقه جمشید مشایخی در این مراسم حضور داشتند.