به گزارش هنرآنلاین، اختتامیه پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت به دبیری محمد خزاعی با حضور هنرمندان، مقامات کشوری و لشکری در برج میلاد برگزار شد.

اجرای این برنامه را محمدرضا شهیدی‌فر مجری نام آشنای تلویزیون بر عهده داشت و در ابتدا گفت: جشنواره فیلم مقاومت هم به لحاظ حرفه‌ای و هم به لحاظ موضوعی در دنیا مورد اعتناست. بسیاری از فیلمسازان ایرانی، غیرایرانی، اندیشمندان و متفکران در تهران و سینما عصرجدید گردهم جمع شدند و به تبادل نظر و افکار پرداختند. همه کسانی که علیه زشتی و پلیدی مقاومت می کنند، به این فکر می کنند که باید فیلمی برای دوران آتی جشنواره مقاومت بفرستند و رسانه های متعددی به این جشنواره پرداختند. نمایندگان محترم مجلس، مقامات نظامی حاضر در سالن و همه کسانی که دل در گروی مقاومت داشتند، در این مراسم حضور دارند. یادآوری می کنم این مراسم در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران نیز پخش می‌شود.

شهیدی فر در ادامه قبل از دعوت از محمد خزاعی عنوان کرد: دبیری چند دوره اخیر جشنواره را آقای خزایی به عهده داشتند و زمانی که مسئولیت جشنواره را به عهده می‌گیرند، هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی به مسائل مختلف توجه می کنند. او سرمایه‌گذاری جدی در حوزه مقاومت برای شناسایی استعدادها انجام داده و محل امنی برای فیلمسازان ایجاد کرده تا فیلم هایشان به نمایش در بیاید. جشنواره مقاومت هم به لحاظ تعداد و هم به لحاظ موضوعی یکی از قوی ترین جشنواره های فیلم در کشور بوده است و امیدوارم بعد از این هم بتوانند آن را اداره کنند.

مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین المللى فیلم مقاومت

تهدیدهای صورت گرفته نشانه نقض کامل حقوق بشر است

سپس محمد خزایی دبیر پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت روی سن آمد و گفت: خوشحالم که امشب در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین المللی مقاومت بین شما هستم. جشنواره‌ای که در این سال‌ها فراز و نشیب های بسیاری را طی کرده و الحمدلله با پشتوانه شما هنرمندان سینما، بین‌الملل و مدیران فرهنگی کشور به سر منزل مقصود نزدیک تر می شود و هر روز از دوره های گذشته باشکوه تر است.

خزاعی یادآوری کرد: حضورم بیشتر در اینجا به این خاطر بود که از تمام مهمانان خارجی که از شهرستان‌ها، استان‌ها و کشورهای مختلف تشکر کنم. خوشحالیم که جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، جشنواره فیلم های مستقل دنیا و آزادی‌بخش دنیا شد. خوشحالیم که ۹۲ کشور دنیا درخواست کننده حضور در جشنواره فیلم مقاومت بودند و این نشان‌ می دهد بذرهایی که کاشتیم به ثمر خواهد رسید.

دبیر پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت تشریح کرد: نمی‌دانم در اندیشه فیلم مقاومت چه مسائلی نهفته است که بسیاری از رسانه‌های صهیونیستی نگران برگزاری این جشنواره هستند و مهمانانی که در حوزه بین‌الملل جشنواره ما حضور دارند مستقیم با تهدید رو به رو شدند تا در این جشنواره حاضر نشوند. واقعا نمی دانم چه چیزی در این جشنواره وجود دارد که نباید در این جشنواره حضور پیدا کنند. این تهدیدهایی که سفارت آمریکا و اسرائیل کردند، نشانه نقض کامل حقوق بشر است. وقتی هنرمندان ما نتوانند در حوزه فرهنگ حاضر شوند چه کاری باید انجام داد؟...مگر غیر از این است که صدای مظلومی را به گوش ظالمان می‌رسانیم؟

خزاعی افزود: از فیلمسازانی که تحت تاثیر این تهدیدها قرار نگرفتند و در این جشنواره حاضر شدند، تشکر می‌کنم. خبرنگاری از یک فیلم ساز خارجی پرسید: اگر در این جشنواره حاضر شوی و به تو اجازه حضور در کشورت را ندهند، چه کاری انجام می دهی و او می‌گوید: ترجیح می‌دهم کشورم را عوض کنم!

برای آزادی فیلم بسازید!

در ادامه محمدرضا شهیدی‌فر برای تقدیر از سردار نقدی معاون فرهنگی انقلاب، سردار غیب پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی، حبیبی مدیرعامل بنیاد روایت و محمد خزاعی دبیر جشنواره را روی سن دعوت کرد تا از سردار نقدی تقدیر کنند.

شهیدی فر در مورد سردار نقدی بیان کرد: او یکی از مقاوم ترین مردان جمهوری اسلامی و مقاومت انقلاب در دوران دفاع مقدس و در سال‌های جنگ بوسنی هرزگوین بوده است.

در ادامه سردار نقدی گفت: خود را لایق این اوصاف نمی‌دانم و من خاک پای بسیجیان سرزمین مقاومت ایران هستم. سینمای ایران، سینمای اصیل ملی و بومی، سینمای شجاعت و فضیلت است. همچنین این سینما، سینمایی همراه با کرامت انسانی است. این سینما صدای مظلومان است.

نقدی خطاب به بر و بچه های سینمای اصیل و بومی ایرانی عنوان کرد: کسانی که هنرشان را به قدرت‌های ظالم دنیا فروختند، به جایی نخواهند رسید. آنهایی که برای خوش آمد دیگران فیلم می‌سازند، نامی از آنها نخواهد بود. نام کسانی که برای دفاع از مظلومان و آزادی فیلم می سازند، برای همیشه جاودان خواهد بود. برای آزادی فیلم بسازید! برای عدالت فیلم بسازید! برای اسلام و ولایت بسازید!

در ادامه جواد جباری نیز گفت: برای صرفه جویی در وقت به تمام فرمایشات سرباز سردار نقدی یک ایضا هم اضافه کنید.

در ادامه برنامه شهیدی فر گفت: با حضور داعش یک جنگ تمام عیار در کشور سوریه به وجود آمد. شروع جنگی که هدف تنها کشور سوریه نبود بلکه قصد داشتند تمام کشورهای منطقه را بگیرند و اگر موفق می‌شدند، تمام کشورهای منطقه را تجزیه می کردند. می خواهیم از سینمای سوریه و همه کسانی که در این سال‌ها در سینمای مقاومت سوریه تلاش کردند، تشکر کنیم. از مراد شاهین رئیس سازمان سینمایی سوریه و برای تقدیر از تمام تلاش های این کشور دعوت می کنم که برای دریافت جایزه خود روی سن بیایند.

در ادامه مراد شاهین رئیس سازمان سینمایی سوریه گفت: از آقای خزاعی تشکر می‌کنم و امیدوارم که این جشنواره در کشور شما به صورت مستمر ادامه پیدا کند.

در ادامه محمدرضا شهیدی فر بلافاصله سراغ اولین گروه از برندگان جشنواره پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت رفت و هیئت داوران در بخش های مستند مسابقه سینمای ایران متشکل از حبیب احمدزاده، شهاب اسفندیاری، رضا برجی، سلیم غفوری، بیژن نوباوه وطن، همسر و فرزند شهید مدافع حرم علی تمام زاده مشهور به شیر حزب الله، اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران روی سن آمدند.

بخش مستند

لوح تقدیر این جشنواره به فیلم مستند "پسرم" به محمدمهدی خالقی

لوح تقدیر برای پرداختن به موضوع یمن به مصطفی اشراق برای فیلم مستند "بیتنا"

دیپلم برگزیده سوم به محمدرضا امامقلی و با تقدیر ویژه فیلم نخست وزیر

دیپلم برگزیده دوم برای فیلم مستند "با صبر زندگی" به وحید فراهانی

دیپلم تندیس و دیپلم افتخار را برای فیلم برگزیده مستند اول را به رضا فرهمند برای فیلم "زنانی با گوشواره های باروتی"

در ادامه شهیدی فر گفت: جشنواره فیلم مقاومت هم لوح تقدیری برای تشکر از خانواده شهید علی تمام زاده شهید مدافع حرم در نظر گرفته است.

رضا برجی فیلمساز و عکاس نیز با اشاره به اظهارات خزاعی عنوان کرد: خزاعی پرسیدند که چرا با ما مبارزه می کنند، اما من معتقدم شما اندیشه مقاومت و انگیزه آن را منتشر می‌کند و همین باعث می شود که عده ای هزاران کیلومتر دورتر از مرزهایمان برای جهاد بروند. امسال سال یکی از پربارترین همه سال‌های جشنواره بوده است.

در ادامه هیئت داوران بین الملل متشکل از نادر طالب‌زاده، لوییس کاسترو، جان جیانویتو، فدریکو بونو و خانواده شهید مصطفی صادقی روی سن آمده اند تا جوایز بخش بین الملل را اعطا کنند.

شهیدی فر گفت: ضمن تقدیر از فیلم های مستند "روهینگیا" ساخته محمدمهدی خالقی و "خاشقچی تنها نیست"، هیأت داوران لوح تقدیر این بخش را تقدیم می کند به فیلم لبه چاقو ساخته جرمی ویلیام

هیئت داوران دیپلم برگزیده سوم این بخش را به خدیجه السلامی برای فیلم "یمن کودکان و جنگ" تقدیم کرد.

در ادامه تهیه‌کننده فیلم "یمن کودکان و جنگ" گفت: از دو نفر از همکاران و دوستان تشکر می کنم و از اینکه پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت در کشور شما برگزار می شود، خوشحالم و دوست دارم که این مسیر در کشور شما ادامه پیدا کند.

هیئت داوران دیپلم افتخار این بخش را به مکس بلومنتال و‌ دنیل کوهن برای فیلم "کشتار غزه" تقدیم کرد و دنیل کوهن گفت: افتخار بزرگی است که در اینجا حضور دارم و زمانی که به آمریکا برگردم عنوان می‌کنم که کشور شما قلب مقاومت است.

هیئت داوران تندیس و دیپلم افتخار برگزیده اول این بخش را به رضا فرهمند برای فیلم زنانی با گوشواره های باروتی تقدیم کرد.

مردم ایران در سخت ترین شرایط قهرمان واقعی مقاومت هستند

در ادامه از کسانی که اولین فیلم سینمایی خود را ساختند تقدیر شد.

هیئت داوران روایت نو متشکل از محمد حسینی، مریلا زارعی، ناصر شفق، احمدرضا معتمدی سید داوود میرباقری و همسر شهید مدافع حرم شهید سردار اسماعیل حیدری روی سن برای تقدیر از برگزیدگان بخش روایت نو آمدند.

هیئت داوران تندیس و دیپلم افتخار برای بازی شایسته و روان تقدیم به به علی دهکردی برای فیلم "دریاچه ماهی" تقدیم کرد.

علی دهکردی پس از دریافت جایزه گفت: این جایزه را به نمایندگی از تمام عوامل فیلم "دریاچه ماهی" دریافت می کنم و تشکر می کنم از همه مردم ایران که در سخت‌ترین شرایط قهرمان واقعی مقاومت هستند.

تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم اول تقدیم شد به منیر قیدی برای فیلم "ویلایی ها"

منیر قیدی نیز گفت: از سعید ملکان تشکر می‌کنم و من این جایزه را به نیابت از ایشان دریافت می کنم.

مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین المللى فیلم مقاومت

نقش زنان را در فیلم های مقاومت جدی بگیریم

در ادامه احمدرضا معتمدی عضو هیأت داوران نیز گفت: وقتی فیلم ها را دیدیم، فکر کردم باید حضور زنان را در فیلم های مقاومت جدی‌بگیریم. خانم قیدی با تواضع جایزه خود را به آقای ملکان تقدیم کردند، اما در جلسه هیئت داوران ما ظرفیت‌های بالای ایشان را در کار فیلمسازی مورد نظر قرار دادیم و به نظر می‌رسد باید روی حضور زنان در سینمای مقاومت بیشتر کار شود. به خصوص خانم زارعی که جزو هیئت داوران بودند و الان تشریف دارند، در کنار کارگردانی از ظرفیت بالای بازیگری، جسارت و ریسک پذیری، شجاعت برخوردار است. او شجاعت این را دارد که از کمدی تا از صحنه های پیچیده جنگ را بازی کند. ما نقش زنان را در جنگ به خوبی به یاد داریم. حضرت امام فرمودند: اگر زنان پشت مردان ما نبودند، این انقلاب و جنگ ما موفق نبود.

در ادامه جایزه بخش جلوه‌گاه نور ویژه فیلم های انقلاب اسلامی به محمدحسین مهدویان برای فیلم سینمایی ماجرای نیمروز تقدیم شد. همچنین تقدیر از خانواده شهید حیدری توسط محمدحسین مهدویان صورت گرفت.

محمدرضا شهیدی فر در ادامه گفت: برای احترام و تکریم همه آزادگان و مردان مقاومت در جهان از کسی به نمایندگی از سربازان و دلاوران به عنوان چهره مقاومت سال تقدیر می کنیم. در ادامه ابومهدی المهندس چهره برگزیده پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت سال انتخاب شد. برای این تقدیر دریادار سیاری رئیس ستاد و هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، سردار غیب پرور رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم مقاومت، محمد خزاعی دبیر جشنواره و جایزه چهره برگزیده مقاومت روی صحنه آمد.

در ادامه سیدعباس موسوی به زبان عربی گفت: به دیار حسین (ع) و علی بن ابیطالب آمدم. به دیار عطر و بوی شهدا آمده ام. شهدایی که جانشان را نثار کشور عراق کرده‌اند. دو افتخار دارم؛ افتخار اول اینکه من نماینده کشورم عراق هستم. افتخار دوم اینکه نماینده حاج مهدی هستم. شما می‌دانید که مسیر مقاومت متوقف نخواهد شد و ایشان به خاطر ماموریت از آمدن به اینجا باز ماندند. ایشان به ما توصیه کردند که این جایزه را به شهدای مقاومت به ویژه شهدای حشر شعبیه عراق تقدیم کنیم.

در ادامه دریادار سیاری افزود: در جهت تقویت بُعد فرهنگی مقاومت ارتش آمادگی هرگونه حمایت از فیلمسازان حوزه مقاومت را داریم.

در ادامه هیئت داوران بهترین فیلم از نگاه خانواده شهدا را به منیر قیدی برای ویلایی ها تقدیم کرد.

در ادامه فرزند شهید حسین همدانی گفت: از تمام کسانی که در این جشنواره شرکت کردند، تشکر می‌کنم. این فیلم در حوزه مقاومت است و اکثر فیلم ها به خانواده شهدا مربوط بود، اما با اختلافی اندک ما به این فیلم رای دادیم و احترام می‌گذاریم به همه فیلم هایی که در این جشنواره شرکت کردند و از نظر خانواده شهدا همه فیلم ها برای ما ارزشمند است.

در ادامه هیئت داوران بخش عماد مغنیه متشکل از کوثر البشراوی (به دلیل تهدید های پیاپی صهیونیست‌ها در کشور دیگری زندگی می کند)، پرویز شیخ‌طادی، علی ظاهر، مسعود نقاش زاده، محمدحسین نیرومند، فاطمه مغنیه فرزند شهید عماد مغنیه با همراهی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان روی سن حاضر شدند.

هیئت داوران این بخش جایزه برگزیده این بخش را به رضا فرهمند برای فیلم "زنانی با گوشواره های باروتی" تقدیم کرد.

وحید فراهانی برای فیلم "با صبر زندگی" نفر اول جایزه عماد مغنیه شد.

در ادامه فاطمه مغنیه پشت میکروفون قرار گرفت و گفت: همزمانی برگزاری این جشنواره با میلاد رسول اکرم را تبریک می گویم. با اینکه مقاومت و قضیه فلسطین همچنان ادامه دارد و با این که آنها می‌خواهند آخرین نفس این جنبش را متوقف کنند، اما امام حسین (ع) و عماد مغنیه و حضرت عباس (ع) اینجاست. برگزاری پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت و مسیر حضرت امام (ره) که ما را راهنمایی کرده است، ادامه پیدا می‌کند.

فاطمه مغنیه به همراه دوستانش و برای تشکر از محمد خزایی دبیر پانزدهمین جشنواره مقاومت لوحی طراحی کرده بود که به او تقدیم کرد.

درخواستی برای برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در کشورهای عربی

در ادامه کوثر البشراوی گفت: برای اولین بار نیست که در اینجا حضور دارم و افتخار بزرگی است که در زیر لوای حاج عماد مغنیه هستم. زادگاه این جشنواره و پایتخت تصمیمات مقاومت تهران است؛ اما کسانی که مقاومت می کنند، در تمام جهان حضور دارند. همان گونه که پیروزی‌های مقاومت به تمام دنیا رسید، باید آثار این جشنواره به تمام دنیا برسد. به عنوان یک تونسی از برگزارکنندگان این جشنواره خواهش می کنم که این جشنواره در تونس، دمشق و بیروت برگزار شود تا مردم از تولیدات آن بهره‌مند شوند.

جشنواره مقاومت سالانه برگزار شود

در ادامه سردار غیب پرور با سلام به حضار و خانواده شهدا و ایثارگران روی سن آمد و گفت: خدا را شکر که پانزدهمین جشنواره مقاومت با موفقیت بیشتر نسبت به جشنواره قبل برگزار می شود. حیفم می آید از استاد علی نصیریان نام نبرم. کسی که در عرصه های مختلف هنری انقلاب اسلامی را یاری کردند و آرزوی صحت و سلامت برای این استاد پیشکسوت دارم. یقیناً پیام اصلی جشنواره فیلم مقاومت، پیام ایستادگی و مقاومت در مقابل کسانی است که می خواهند ما مردم آزاده ای نباشیم و استقلال نداشته باشیم. آنها حقارت ما را می‌خواهند. یقینا آنها می‌دانند که در پس هر مقاومتی پیروزی است.

غیب پرور افزود: محال است و ممکن نیست پیروزی به دست بیاید که مقدمه آن پیروزی و ایستادگی نباشد. خدا را شکر امروز ایران اسلامی به واسطه ولایت و شهیدان و مردم قهرمان تبدیل به الگویی برای همه عالم شده است. من با تمام احترامی که برای اصحاب عرصه هنر قائلم و دست یکایک آنها را صمیمانه می‌بوسم، از آنها تقاضا دارم درس مقاومت را توأم با سبک زندگی ایرانی اسلامی در دستور کار خود قرار دهند. ما کشوری سربلند، مردم مسلمان و مقاوم داریم.

او با درخواستی از خزاعی گفت: این جشنواره را بجای هر دو سال یکبار سالانه برگزار کنند. حتی اگر در بخش داخلی هم فعلاً میسور نباشد، بخش بین الملل را می توانیم سالانه برگزار کنیم. به این دلیل که ترویج مقاومت ابزاری دارد و یکی از ابزار موثر زبان هنر است. زبان هنر جذاب و همه فهم است و همه به آن علاقه دارند. چقدر خوب است از این ابزار هنر برای ترویج و تبلیغ روحیه مقاومت استفاده کنیم. آن چیزی که بحمدلله همه ما را در نقطه اوج قرار داده است.

در‌ادامه داوران بخش سینمای بین الملل در جشنواره پانزدهم مقاومت متشکل از مجید مجیدی و جمعی از داوران خارجی و

خانواده شهید مدافع حرم مرتضی عطایی و علی اصغر جعفری رئیس باغ موزه دفاع مقدس روی سن آمدند. همچنین بهترین فیلمنامه "پدر" از باسل الخطیب شد.

مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین المللى فیلم مقاومت

نام شهدا در خیابان‌ها نشانگر این است که ایران کشوری بزرگ است

در ادامه مراد شاهین رئیس سازمان سینمایی سوریه گفت: از این جشنواره برای جایزه ای که اهدا کردند، تشکر می کنم و این جایزه را به تمام شهدای سوریه تقدیم می‌شود. اولین باری است که من از تهران دیدن می کنم و نکته جالبی نظرم را جلب کرد که عکس های شهدا در تهران روی دیوار ها به صورت قاب گرفته و نقاشی شده دیده می‌شود و تقریبا تمام نام های خیابان های تهران به نام شهداست. این علاوه بر تمام احترامی که از خانواده شهدا دیدم، نشانگر این است که ایران کشوری بسیار بزرگ و بسیار عمیق است.

در ادامه محمد رضا شهیدی فر از فیلم "بازمانده" که در کشور سوریه ساخته شده است یاد کرد و گفت: در این فیلم کسانی برای اولین بار در حضور پیدا کردند. شخصیت بانوی فلسطینی که سکانس خواندن سوره آیت الکرسی را همه به یاد دارند و خانم سلما المصری اینجا حضور دارد.

در ادامه جایزه بهترین کارگردانی به فیلم ۲۸ سرباز پانفیلوف تقدیم شد و کیم دراژین گفت: از داوران این جشنواره تشکر می‌کنم که من را به تهران دعوت کردند. در کشور من نیز تجربه مقاومت وجود دارد و به همین دلیل این طور فکر می‌کنم که فیلم هایی با ژانر جنگی بسیار مهم هستند. جنگ به معنای یک تراژدی بزرگ است. این جشنواره تأثیر بسیار زیادی برای حفظ صلح در جهان خواهد داشت. روسیه همیشه آماده همکاری در فضای فرهنگی است. خیلی خوب می شود که بتوانیم فیلم مشترکی با شما بسازیم.

در ادامه آلوارو برخنر با ناراحتی نسبت به حضور نداشتن در جشنواره برای فیلم شب دوازده ساله تندیس و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی را دریافت کرد و نماینده سفارت اروگوئه جایزه او را دریافت کرد.

جایزه ویژه این دوره از جشنواره به فیلم سینمایی تنگه ابوقریب به سعید ملکان تقدیم شد.

تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم به ماجرای نیمروز سید محمود رضوی اهدا شد.

در ادامه سید محمود رضوی گفت: خوشحالم که جایزه به این مهمی را از دست داوران به ویژه خانواده شهدا دریافت می کنم. افتخار بزرگ را دریافت جایزه از خانواده شهید عطایی بود و خیلی از دوستان من شهید شدند و من جایزه ام را به خانواده ایشان تقدیم می کنم.

برای بخش بهترین فیلم از نگاه مردمی صفار هرندی، سردار آزادی معاون فرهنگی بسیج، خانواده شهید کاظم‌زاده حضور پیدا کردند و جایزه به مستند "بازگشت" به کارگردانی عبدالستار کاکایی تعلق گرفت.

همچنین "تنگه ابوقریب" بهترین فیلم از نگاه مردم انتخاب شد.

در ادامه هیئت داوران بخش مسابقه سینمای ایران متشکل از ابوالقاسم طالبی، حسین صابری، مسعود جعفری جوزانی، محمد بزرگ نیا، علی نصیریان، حسن خجسته و خانواده شهید مدافع حرم مرتضی کریمی روی سن آمدند.

لوح تقدیر ویژه این دوره از جشنواره را برای فیلمبرداری فیلم "سرو زیر آب" به علیرضا زرین‌دست اهدا شد.

علیرضا زرین‌دست نیز گفت: ما کشوری هستیم که روی آن شعر می فروشند و از حافظ استفاده می‌کنند؛ بنابراین می گویم: نام شهید مترادف است با بهشت

در ادامه تندیس و دیپلم افتخار بهترین بازیگری این دوره از جشنواره برای بازی در فیلم دایان به ناصر باباییان اهدا شد.

در ادامه ناصر باباییان گفت: جایزه ای که گرفتم متعلق به کلیه عوامل فیلم دایان است و قرعه به نام من افتاد. یادی می کنم از علیرضا آرایش که متاسفانه در بین ما نیستند و اگر بودند خیلی خوشحال می شدم که داخل سالن او را می دیدم.

هیئت داوران این بخش تندیس افتخار بهترین فیلمنامه این دوره از جشنواره را برای "ویلایی ها" به منیر قیدی و ارسلان امیری تقدیم کرد.

جایزه ویژه هیئت داوران بخش کارگردانی شامل تندیس و دیپلم افتخار این جشنواره برای کارگردانی "سرو زیر آب" به محمدعلی باشه آهنگر تقدیم شد.

 بهترین فیلم

تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم این دوره برای فیلم "تنگه ابوقریب" به سعید ملکان و سازمان اوج

سعید ملکان در سخنانی کوتاه گفت: این جایزه متعلق به گروه "تنگه ابوقریب" است و من این جایزه را به حبیب والی‌نژاد تقدیم می‌کنم.

در ادامه هیئت داوران تندیس و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی این دوره از جشنواره را برای فیلم "تنگه ابوقریب" به بهرام توکلی تقدیم کرد که حبیب والی‌نژاد برای دریافت این جایزه روی سن آمد.

در انتهای این مراسم نیز محمد خزاعی از خانواده شهید مدافع حرم مرتضی کریمی تقدیر کرد.