سرویس سینمایی هنرآنلاین: با تولد تلویزیون وجهانگیر شدن سریع آن، پخش مسابقات ورزشی از قاب کوچک این رسانه تازه پا گرفته شروع شد که با استقبال ویژه مخاطبان روبرو شد. جذاب بودن مسابقات مختلف ورزشی و اقبال آن از سوی مردم، باعث شد تلویزیون‌های سراسر جهان بخش مهمی از برنامه‌های خود را به پخش این مسابقات جذاب اختصاص دهند. استقبال روزافزون از پخش مسابقات ورزش توسط مخاطبان، دست اندرکاران تلویزیون را بر آن داشت برای پوشش بهتر آن تدابیر ویژه‌ای بیندیشند. طولی نکشید که ضبط برنامه‌ها و مسابقات ورزشی به یک تخصص ویژه تبدیل و کارگردانان، تصویربرداران، گزارشگران و مجریان ویژه‌ای را برای انجام این کار آموزش دادند.

با اقبال بی حد و حصر مردم از تلویزیون و پخش بازی‎‌های ورزشی، طولی نکشید که تکنیک پخش زنده چشم همه را خیره کرد.

امروزه پخش زنده مسابقات ورزشی، به خصوص تورنمنت‌های معظم، مانند المپیک و جام جهانی فوتبال در دستور کار اغلب تلویزیون‌های جهان قرار داشته و دارد. بسیاری از این تلویزیون‌ها برای پخش مسابقات و تهیه گزارش، مدت‌ها پیش از آغاز بازی‌ها امتیاز پخش آن را خریداری می‌کنند تا مشکلی پیش نیاید. در حال حاضر پخش مسابقات ورزشی از تلویزیون صدها میلیون بیننده در جهان دارد که هیچ رسانه‌ای قدرت مقابله با آن را ندارد.

وسایل تصویربرداری و پخش مسابقات ورزشی  نیز پیشرفتی چشمگیر داشته و بازی‌ها با کیفیتی بسیار بالا روی آنتن می‌روند. گزارشگران نیز از دورترین نقاط جهان می‌توانند به طور زنده و با وسایل مدرن، با کیفیتی عالی آخرین اتفاقات را گزارش کنند. کشور ایران نیز از سال‌های دور مسابقات ورزشی را پخش زنده داشته و گزارش‌ها نیز با تمام کمبودها با کیفیت نسبی ارسال می‌شد.

 در حال حاضر بازی‌های المپیک آسیایی در اندونزی با حضور ورزشکاران ایرانی برگزار می شود.

این مسابقات از دو شبکه ایران پخش می‌شود که تاکنون مردم را راضی نکرده، به خصوص اینکه برخی از مسابقات مردان و زنان ایران یا پوشش داده نشده یا به طور نصفه و نیمه بوده آن هم وهمراه با سانسورهای سختگیرانه که مخاطبان را دلگیر کرده است.

از همه بدتر اینکه گزارش‌های زنده، توسط موبایل با کیفیتی بسیار پایین پخش می‌شود که باعث شرمندگی است. بیشتر گزارش‌ها به سلفی‌های شخصی می‌ماند تا گزارش ورزشی. در این مدت، حتی یک گزارش متوسط نیز از محل انجام مسابقات تولید و پخش نشده است.

با توجه به اینکه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مانند برخی از کشورها  وسایل مدرن تصویر برداری و پخش را در اختیار دارد، پخش این گزارش‌های ضعیف و کودکانه موجب آزردگی مخاطبان شده و می‌شود. تلویزیون ایران در محل بازی‌ها استودیوی ورزش نداشته و پس از بازی‌ها در گوشه‌ای از یک هتل یا مکان عمومی دیگر، نیمچه استودیویی برپا کرده‌اند که اصلا شباهتی به هیچ استودیویی ندارد!

برخلاف ادعای مسئولان صدا و سیما، شواهد نشان می‌دهد، ایران اجازه پخش مسابقات را نخریده و یا به صورت کامل انجام نداده، اگر خریده بود کیفیت گزارش‌ها این قدر پایین نبود. ارسال گزارش‌های موبایلی، برای کشور بزرگی مانند ایران یک آبروریزی به حساب می‌آید که قابل قبول نبوده و نخواهد بود.

کاش رییس صدا و سیما و دیگر مسئولان تلویزیون، برای مردم ایران احترام و ارزش قائل می‌شدند و این گونه با روح و روان آنان بازی نمی‌کردند!