به گزارش هنرآنلاین، سید عباس صالحی در نشست با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه که در فرهنگسرای امام علی(ع) برگزار شد با اشاره به امامزادههای تابعه این استان ادامه داد: وجود این امامزادگان باعث افتخار این منطقه شده است، امامزادگانی که در زمان امام رضا(ع) و در تاریخ بعد از آن مرجع بودهاند و حیات داشتند.
وی افزود: سابقه کهن تمدنی و تاریخی و شخصیتهای بزرگ علمی، فرهنگی و هنری این منطقه عامل دیگر برجسته شدن این منطقه به شمار میرود.
صالحی یادآور شد: شخصیتهای علمی زیاد این منطقه جزو شخصیتهایی هستند که حضور آن ها در این منطقه میتواند به هویتبخشی آن کمک کند. مرحوم آیتالله طالقانی به عنوان یک شخصیت انقلابی و تاثیرگذار در انقلاب و جلال آل احمد از جمله این افراد هستند.
وی افزود: مفاخر این منطقه باید شناخته شوند و مورد تکریم قرار بگیرند و این تکریم مربوط به گذشته نیست بلکه به هویت و آینده ما مربوط است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: دولت تدبیر و امید و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر عدالت فرهنگی تاکید دارد و ایران تنها تهران نیست و استعدادها و خلاقیت های زیادی در سراسر ایران وجود دارد که با تهران رقابت میکند و مرکز گریزی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
صالحی بیان کرد: امروز دانشکدهها و دانشگاههای فرهنگی بسیاری داریم که همه آنها فضایی را ایجاد کرده است تا استعدادهای ما در استانها و شهرستانها فاصله را با مرکز کمتر کند، این امر باعث ایجاد امید برای آینده ایران میشود.
وی افزود: امروز فرصت ها برای سایر استانها بیشتر شده است، بنابراین مدیران و مسئولین هم باید به دنبال ارتقای استعدادها باشند و در استان ها و شهرستان ها آن را دنبال کنند.
صالحی خاطرنشان کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش می کنیم تا معاونت های تخصصی سهمی از بودجه خود را صرف فعالیت های فرهنگی و هنری در استان ها کنند.
وی با اشاره به امضای تفاهم نامه های همکاری فرهنگی و هنری در سفرهای استانی ادامه داد: این تفاهمنامهها میتواند مسیر رو به توسعه را روشن کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: البرز فرصتهای زیادی در زمینه های صنعتی، اقتصادی، فرهنگی و هنری دارد و این فرصت ها باید مورد توجه قرار بگیرند.
صالحی گفت: مشکلات زیرساختی در این استان وجود دارد و توجه به توسعه سرانههای فرهنگی باید مورد تاکید باشد و همانند فضای سبز باید مورد توجه قرار بگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: بخش خصوصی امروز به خوبی به میدان آمده است و در استان البرز در دو سال آینده بیش از دهها سینما ساخته خواهد شد. و در تفاهم نامهها بر تکمیل فضاها و پروژه های ناتمام تاکید شده است.
صالحی خاطرنشان کرد: نهادهای مردمی باید به کمک توسعه فرهنگی دولت بیایند، توسعه فضا، زیرساخت و سرانه فرهنگی مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره است و به کمک استانها باید این امر را تمام کنیم.
وی افزود: سعی می کنیم جشنوارههای مختلف را به شکل استانی و ملی در شهرستانها از جمله شهرستانهای البرز برگزار کنیم.
وی افزود: ما در حوزه حمایت از حوزه کتاب و سهمیه کتاب و توجه بیشتر به کتابخانههای منطقه و همچنین برپایی جام باشگاههای کتاب در حال تلاش هستیم.
صالحی درباره شهرک سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان گفت: شهرک سینمایی استان البرز ٦٠درصد از فاز اول آن تکمیل شده است و فاز اول آن سریعا افتتاح خواهد شد.
وی در مورد تمرکز زدایی و تفویض اختیارات به مرکز استانها گفت: یکی از اقدامات در این دوره از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تفویض اختیارات و کاهش مدت زمانی صدور مجوز و ارائه خدمات به صورت الکترونیک است.
صالحی با اشاره به اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه حمایت از هنرمندان ادامه داد:
سال گذشته توانستیم تعداد هنرمندان بیمه شده را از ١٦هزار نفر به ٣٠هزار نفر ارتقاء بدهیم و امیدواریم در سال آینده در استان البرز هم ٥٠٠نفر به بیمه شدگان استان اضافه شود و در فاصله سه ساله ١٢٠٠نفر را به بیمه شدگان اضافه کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمان ورود به البرز مورد استقبال استاندار این استان قرار گرفت و با حضور در امامزاده ینگه به مقام شهدای این استان ادای احترام کرد.