به گزارش هنرآنلاین، سیف الله صمدیان رئیس هیئتمدیره انجمن عکاسان ایران و داور جشنواره فیلم و عکس راه آهن، یکی از جذابیتهایی که میتوان در زندگی شهری امروز از آن نام برد را همین سفر با قطار دانست و گفت: با وجود این که راه آهن ایران قدمتی 90 ساله در کشور دارد اما تأسف میخورم که چرا بعد از این همه مدت و چرا بعد از 40 سال از انقلاب ایران به فکر برگزاری جشنوارهای هنری افتاد. به نظرم برگزاری این جشنواره که باعث شده تا نقاط مبهم و تاریک تصویر راه آهن هر چه بهتر به مردم نشان داده شود را باید به فال نیک گرفت و باید ریشه یابی کرد که چرا با تجهیز تکنولوژیهایی که در قطار ایجاد شده است، مردم با آن همراه نیستند و نسبت به جذابیتهای سفر با قطار غافل هستند.
وی توجه به عکس در زندگی امروز را ناشی از انقلاب دیجیتالی دانست که روز به روز هم گسترش پیدا میکند و اظهار داشت: گسترش تکنولوژیها باعث شده تا اهمیت عکس فزونی یابد و به گونهای شود که تصویر، حرف اول و آخر را بزند.
این داور جشنوارههای مختلف عکاسی، مجوز ها و تورهای عکاسی که در این دوره از جشنواره راه آهن شاهد بودیم را در ارائه عکسهای با کیفیت بی تأثیر ندانست و خاطر نشان کرد: این مجوز ها و هماهنگیهایی که در کل کشور اتفاق افتاد، باعث شد تا کمپینی تشکیل شود که عکاسان جوان از صمیم قلب به عکاسی از دستاوردهای راه آهن مشغول باشند و امیدوارم که همینطور در دورههای بعدی با دقت هر چه تمامتر به مسیر خود ادامه دهند.
صمدیان ادامه داد: البته پیشرفته شدن دوربینهای اسمارت فونها باعث شده تا عکاسی از انحصار عکاسانی با دوربینهای حرفهای خارج شود و عکاسی به یک مدل فراگیر و مردمیتر در آید. اگر این جشنواره استمرار داشته باشد، تعداد عکسهای ارسالی در دورۀ بعد، بسیار چشمگیرتر از این دوره خواهد بود و میتوان امیدوار بود که عکسهایی خواهد آمد که مجبور شوید، دو بار در سال جشنواره بگذارید.
وی در خصوص نحوۀ نمایش آثار که به واقع مهمترین بخش یک جشنواره را تشکیل میدهد، این طور گفت: ما ملت ایران همیشه سعی میکنیم که صفر و صد عمل کنیم. اول احساسی میشویم و جشنواره برگزار میکنیم و در آن نقطهای که باید نمایشگاه درستی را از آثار رسیده برگزار کنیم یا به صورت کتاب آن را منتشر کنیم از آن غافل هستیم.
وی ادامه داد: در خیلی از جشنوارهها که داور بودم، کتابی چاپ نشد و الان اگر بخواهید به آن آثار رجوع کنید هیچ منبعی در دسترس نیست. امیدوارم که در این جشنواره ترتیبی اتخاذ شود که حداقل چاپ کتاب را شاهد باشیم.
داور جشنواره فیلم و عکس راه آهن، ارتباط این جشنواره با دنیای خارج را در دورههای آتی لازم بر شمرد و خاطر نشان کرد: همان طور که راه آهن مقاصد را به همدیگر متصل میکند، باید کاری کرد که جشنواره هنری راه آهن هم با هنرمندان خارج از ایران ارتباط بگیرد و از داوران بین المللی استفاده کند که این هم به نفع کشور و هم به نفع جشنواره است. برای رسیدن به این مهم بیش از هر چیزی باید به فکر یک دبیرخانه دائمی و کارشناسان مجرب باشیم.
صمدیان در پایان از اعلام حمایت انجمن عکاسان ایران از برگزاری جشنوارهها خبر داد و گفت: مطمئناً برگزاری یک چنین جشنوارهای باید از کانالهای حرفهای خودش دنبال شود. همکاری دو سویه با انجمنهای تخصصی در این خصوص میتواند کمک کند تا مشارکت جامعه عکاسان در حد مطلوبی باشد.