به گزارش هنرآنلاین، مرتضی میرباقری در نشست دست اندرکاران جشنواره تلویزیونی جام جم بااشاره به تاریخچه این جشنواره از لزوم ارزیابی آثار تلویزیونی به صورت سالانه سخن گفت و تاکید کرد: با توجه به 4000 ساعت تولید و پخش بیش از 1 میلیون ساعت برنامه تلویزیونی سیمای جمهوری اسلامی بالاترین ظرفیت را در زمینه برگزاری جشنواره های سالانه دارد.
معاون سیما اضافه کرد: جشنواره سیما علاوه بر ایجاد انگیزههای تشویقی در برنامهسازان زمینههای ارتقاء تولیدات تلویزیونی را فراهم میکند. همچنین برگزاری جشنوارهها به دست اندرکاران تولید فرصت دیده شدن و شروعی مجدد با پتانسیل بیشتر و هدف گیری درست جامعه مرجع را خواهد داد.
میرباقری با اشاره به درصد بالای بینندگان تلویزیونی اضافه کرد: براساس نظرسنجیها مردم ایران روزانه سه ساعت و نیم بیننده برنامههای تلویزیونی هستند که البته با توجه به سن، جنس و محل سکونت این میزان ساعت متغییر است.
وی تاکید کرد: اصولا گروههایی تلاش میکنند تا آمار مراکز معتبر نظرسنجی را در زمینه مقبولیت رسانه زیر سوال ببرند. این گروه تنها به افراد پیرامون خود و گروههایی استناد میکنند که در محدوده مطالعاتی دارند. در حالی که مراکز آماری معتبر با توجه به میزان جمعیت مردم در سراسر کشور از مقبولیت 83 درصدی شبکههای سیما خبر میدهند.
معاون سیما از حضور نامهای بزرگ در تولید مجموعههای نمایشی در تلویزیون خبر داد و اضافه کرد: تقریبا امروز نام معتبری در زمینه تولید فیلم و سریال نیست که خواستار همکاری با ما نباشد. نامهای آشنای بسیاری وجود دارند که علاقمندند از این رسانه قدرتمند استفاده کنند و آثارشان را دراختیار حجم بینندگان بیشتری قرار دهند.
وی تردد هنرمندان و برنامه سازان از تلویزیون به سینما را نقطه قوتی در کار تولید دانست و افزود: مسلما تجربه مدیومهای متعدد به هنرمندان فرصت تجربه اندوزی بیشتر و ارائه کارهای پختهتر خواهد داد.
میرباقری با اشاره به فاصله چند ساله در برگزاری جشنواره تلویزیونی افزود: به دلیل همین فاصله زمانی و بالارفتن حجم آثار به این نتیجه رسیدیم تا جشنواره امسال در چهار بخش فیلم و سریال، مستند، پویانمایی و مسابقه برگزار شود. آثار تلویزیونی در بخشهای دیگر به تدریج در جشنوارههای تخصصیتر بررسی شده و نتیجه اعلام میشود.
وی از راه اندازی سه نمایشگاه جنبی در چهارمین جشنواره تلویزیونی جام جم خبر داد و در توضیح هریک از این نمایشگاه ها گفت: نمایشگاه جلوههای بصری با هدف ارائه تکنیکها و روشهای نوین تولیدات تلویزیونی یکی از بخشهای جنبی جشنواره چهارم است. این نمایشگاه با هدف ارائه روشهای نوین فیلم سازی برپا میشود و برنامه سازان را با آخرین تکنولوژی و پیشرفتهای صنعت فیلمسازی آشنا نماید . این نمایشگاه فرصتی است تا به برنامه سازان یادآوری کند با استفاده از این تکنیکهای میتوان علاوه بر افزایش سرعت تولید از هزینههای جانبی کاست.
معاون سیما برگزاری نمایشگاه آثار مستند را از دیگر برنامههای جنبی در جشنواره چهارم دانست و اضافه کرد: بیش از 10 میلیون جوان خوش فکر دانشگاهی یا فارغ التحصیل در کشور حضور دارند استفاده از این ظرفیت بالای فکری و فیزیکی از وظایف ماست.
میرباقری ارتقاء نرم افزار و سخت افزار در حوزههای اطلاعاتی ساخت انیمیشن را از دیگر برنامههای جنبی جشنواره تلویزیونی جام جم خواند و گفت: شرکتهای بزرگ میتوانند آخرین دستاوردهای خود در زمینه تولیدپویانمایی در این نمایشگاه ارائه کنند. وی ابراز امیدواری کرد جشنواره چهارم جام جم فصلی نو در تولید آثار مختلف بوده و از هیئت داوران خواست تا با ارزیابی جامع و کارشناسانه بهترینهای تلویزیون را معرفی نمایند.
در ادامه احسانی دبیر چهارمین جشنواره تلویزیونی جام جم با ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام شده گفت: برای بررسی دقیق تر آثار در ابتدا از سوی شبکههای انتخاب و سپس به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
وی از داوری آثار در دو بخش تخصصی و مردمی خبر داد و اضافه کرد: جشنواره مردمی در برنامه حالا خورشید آغاز به کار کرده است و بینندگان میتوانند آثار منتخب خود را برای این برنامه ارسال نمایند اما انتخاب آثار به صورت آکادمیک توسط هیئت داروان بررسی خواهد شد.
دبیر اجرایی چهارمین جشنواره تلویزیونی جام جم از حضور مجیدکریمان مدیر گروه اجتماعی شبکه سه به عنوان دبیر اجرایی خبر داد و گفت: برنامه "حالا خورشید" با اجرای رضا رشیدپور بخش اطلاع رسانی کار را برعهده دارند.
در این مراسم از سامانه اطلاع رسانی چهارمین جشنواره جام جم به نشانی festival.irib.ir رونمایی شد .
در پایان مراسم شادمهر راستین، مجید میرمیران، حسن بشکوفه، همایون اسعدیان و امیر بوالی به عنوان داوران بخش نمایشی و سریال؛ مرتضی رزاق کریمی، ارد عطارپور، محمد علی فارسی، مهدی یادگاری و محمد صدری به عنوان داوران بخش مستند؛ عیسی بلوکات ، نورالدین سبحانی، سونیا پوریامین، زهره گوهرشادی و غلامرضا میرحسینی به عنوان داوران مسابقات تلویزیونی و دکتر حسین ساری، امیر محمد دهستانی، مصطفی رحماندوست، دکتر محمد علی صفورا و بهرام عظیمی به عنوان داوران بخش پویانمایی احکام داوری دربخشهای جشنواره تلویزیونی سیما را از معاون سیما دریافت کردند.