به گزارش هنرآنلاین، اعضای ستادی چهل و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر با رئیس سازمان سینمایی، روز گذشته، ۱۱ دیماه در سازمان سینمایی دیدار کردند.
در ابتدای این جلسه مجتبی امینی دبیر چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر ضمن ارائه گزارش و تشریح معاونتها و بخشهای ستادی جشنواره، گفت: ۱۱ بهمنماه همزمان با افتتاحیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، اکران فیلمها در تهران و شهرستانها آغاز خواهد شد. در هفته دوم از برگزاری این رویداد فرهنگی نیز میزبان میهمانان بینالملل بوده و ۲۲ بهمنماه نیز اختتامیه را در پیش خواهیم داشت.
وی عنوان کرد: طی چند ماه گذشته، نظم و ترتیبی در معاونتهای مختلف جشنواره صورت گرفته و فعالیتها بر اساس برنامه پیش رفته است. همچنین در دیماه به عملیات اجرایی رسیده و خداروشکر بر طبق کنداکتور پیش رفتهایم.
دبیر چهل و دومین جشنواره فیلم فجر درباره اقدامات صورت گرفته در این حوزه بیان کرد: در حوزه بینالملل، برگزاری اجلاس خزر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در پیش خواهیم داشت و روسای سازمان سینمایی عضو این اجلاس، از جمله میهمانان ما در اختتامیه جشنواره هستند که ۲۳ بهمنماه برگزار خواهد شد. جلسه هیئت انتخاب بخش بینالملل نیز انجام، و آثار مشخص شده است. همچنین در حال مذاکره با صاحبان آثار به واسطه روند حقوقی هستیم. الحمدالله فیلمهای خوبی در بخش بینالملل داریم و به امید خدا تا آخر دیماه بخش بینالملل به سرانجام میرسد تا بتوانیم روند ویزای مهمانان را انجام دهیم.
امینی با اشاره به بخش بازار در این دوره از جشنواره فیلم فجر توضیح داد: در بخش بازار نیز شاهد رونق و حضور صاحبان آثار از کشورهای مختلف خواهیم بود و ۶ پاویون از کشورهای مختلف در بازار فیلم حضور خواهند داشت. به طور کلی امسال بازار جدی در جشنواره برپا خواهد شد. مجموعه بینالملل امسال نسبت به سال گذشته پرشورتر و درخشانتر است. به همت دبیرخانه جشنواره، آثار بخش ملی، به مدت دو هفته در حال بازبینی است.
در ادامه این جلسه مدیران ستادی جشنواره بینالمللی فیلم فجر از گزارشی از اقدامات هر بخش را ارائه دادند.
این جشنواره میراث فرهنگی و ملی ماست
محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی نیز در ادامه این دیدار گفت: سال گذشته بسیاری احساس کردند که جشنواره فیلم فجر، جشنوارهای سیاسی است و نگاه سیاسی در آن حاکم است اما عوامل اجرایی این رویداد فرهنگی در دوره قبل، ثابت کردند که اینگونه نیست و این جشنواره میراث فرهنگی و ملی ماست. افقی که برای این دوره از جشنواره بینالمللی فجر پیشبینی میشود روشن است. در واقع، این میراث فرهنگی، زمین بازیهای سیاسی نیست.
وی افزود: برخی از مسائل به حوزه سیاستگذاری و برخی دیگر به فضای جامعه، جنس تعامل و نوع ادبیات ما باز میگردد که میخواهیم چه نتیجهای را در این دوره از جشنواره در نظر داشته باشیم. هدف جشنواره صرفا برگزاری نیست بلکه نگاه و اهداف کلان فرهنگی و هنری در آن نهفته است.وی ادامه داد: این رویداد فرهنگی و اجتماعی از بدو شکلگیری بر اساس مبانی و راهبردهای مشخصی طراحی شده و در هر دوره متولیان برگزاری و سیاستگذاری این رویداد به دنبال تحقق و عینیت بخشی به آن راهبردها هستند.
خزاعی عنوان کرد: رویدادهای بینالمللی همانند جشنواره فیلم فجر که میراث فرهنگی بعد از انقلاب محسوب میشود، محل طرح بازیهای سیاسی نیست. نگاه ملی به این رویداد بدان معناست که همه طیفها و نگاهها در این جشنواره سهیم باشند که خوشبختانه هستند. سال گذشته در اوج بازیهای سیاسی عدهای ماجراجو، نیز، ثابت کردهایم که نگاه دولت به جشنواره، نگاهی فرهنگی است و اعلام کردهایم که هر کسی با هر نوع نگاهی میتواند در جشنواره حضور داشته باشد.
وی با اشاره به انبساط خاطر و نشاط اجتماعی که جشنواره فیلم فجر برای مردم ایجاد میکند، اظهار کرد: همزمان با بهمنماه، بسیاری از مردم پیگیر جشنواره فیلم فجر و آثار سینماگران هستند که این امر نشاندهنده مردمی بودن این جشنواره است و بنده مشابه این جشنواره را در هیچ جای دنیا ندیدهام. جشنوارهای که مردم از ماهها قبل از برگزاری، پیگیر اخبار و محتوای آن هستند. این اشتیاق مردمی در دنیا بیسابقه است. درحالی که در کشورهای مطرح دنیا در این زمینه تنها فعالان، متخصصان و منتقدان سینمایی برای پیگیری آن اشتیاق نشان میدهند. به همین دلیل برنامهریزی دقیق و اکران بهموقع فیلمها در سینماها و شهرستانها مهم است و باید به مردمی بودن جشنواره بسیار توجه کنیم.
در سال گذشته مردم ثابت کردهاند که پشتیبان ما هستند و نباید این سرمایه بزرگ را از دست بدهیم. رئیس سازمان سینمایی کشور با اشاره به اینکه گفتمان انقلابی و مبانی نظام باید در برگزاری جشنواره تقویت شود، افزود: منظور ما گفتمان اصلی و چهل ساله انقلاب است که متعلق به همه مردم است. برخی سالها موضوعاتی را در فضای جشنواره مطرح میکردند که نظام فرهنگی کشور را نقد کرده یا شرایطی ایجاد کنند که فضا از شاخصههای فرهنگی فاصله گیرد در حالی که در جشنواره فیلم فجر قرار نیست فضای ضد فرهنگی نمودی پیدا کند.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: خوشبختانه، با تعاملات منطقهای و بینالمللی که در حوزه دیپلماسی فرهنگی حوزه فرهنگ و سینما شکل گرفته، سینماگران بسیاری از کشورها علاقهمند به حضور در جشنواره فجر هستند
وی در حوزه بینالملل نیز اظهار امیدواری کرد و افزود: امیدوارم که در دوره جدید جشنواره اتفاقهای خوبیدر این زمینه رخ دهد. باید در دعوت از میهمانان خارجی، هدفمند عمل کنیم و خوشحالم که حضور کشورهای آسیایی در این دوره از جشنواره پررنگتر است چرا که تعدادی از کشورها هدف سازمان سینمایی که در نقشهراه حوزه بینالملل ترسیم کردهایم در جشنواره حضور دارند. در جشنواره است. صرف اینکه یک مهمان خارجی در کشور ما حضور داشته باشد حائز اهمیت نیست. بنابراین دعوت از میهمانان بینالمللی هم باید هدفمند باشد.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: خوشبختانه، با تعاملات منطقهای و بینالمللی که در حوزه دیپلماسی فرهنگی حوزه فرهنگ و سینما شکل گرفته، سینماگران بسیاری از کشورها علاقه مند به حضور در جشنواره فجر هستند و با ما تماس می گیرند؛ بویژه، مجموعه کشورهای همسویی که با ما اشتراکات آرمانی، آئینی و زبانی دارند. همچنین، لازم است برای حضور میهمانان خارجی در رسانهها برنامهریزیهایی صورت گیرد تا دستاوردهای سینمای ایران تشریح و از ظرفیت حضور مهمانان خارجی بهرهبرداری شود.خزاعی همچنین، بخش غزه را از دستاوردهای این دوره از جشنواره فیلم فجر عنوان و اعلام کرد: از هنرمندانی که از جریان غزه و مقاومت فلسطین دفاع کرده و میکنند دعوت خواهد شد تا در این دوره از جشنواره حضور داشته باشند.
رئیس سازمان سینمایی همچنین تاکید کرد که رویداد جشنواره بین المللی فجر به زبانهای مختلف مخابره شود تا متقاضیان کشورهای دیگر برای پیگیری اخبار و رویدادهای مهم جشنواره به منابع معتبر داخلی مراجعه کنند. خزاعی از عوامل ستاد جشنواره بینالمللی فیلم فجر خواست تا به حواشی توجه نکنید و تلاش کنند تا جشنواره را به بهترین شکل ممکن برگزار کنند. جشنواره فجر رویدادی مهم و راهبردی است از این رو، بسیاری از گروههای سیاسی چشمشان به جشنواره فیلم فجر است.
یزدان عشیری مشاور رئیس سازمان و مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی و علیرضا اسماعیلی مدیر حوزه ریاست سازمان، از مدیران سازمان سینمایی و غلامرضا نجاتی، محمدرضا سوقندی، رائد فریدزاده، سیمون سیمونیان، محمدرضا فرجی، میلاد شکرخواه، سید محمد سجادی، علی مرادخانی، بابک بیات، عزت الله علیزاده،سبحان فتحی، علی همت از مسئولان ستادی جشنواره نیز در این جلسه حضور داشتند.