"گروه سینما و تئاتر هنرآنلاین": جشن مهر سینمای ایران، احترام به جوهره و هنر هنرمندانی است که سالها دور از مرکز در شکلگیری آثار مختلف فولکلور، آیینی، مذهبی و اجتماعی نقش بسزایی داشتهاند و در اشاعه هنر و فرهنگ منطقه و جغرافیای خود در صف اول بودهاند.
جشن مهر سینمای ایران از جمله اقدامات هدفمند و بجای دولت است که میکوشد بخشی از فاصله عظیم بین هنرمندان مرکزنشین و هنرمندان استانی را پر کند. دستاورد کوتاهمدت این رویداد فرهنگی را باید در انگیزه دادن و روحیهبخشی به طیف بزرگی از هنرمندان کمبرخوردار ساکن استانهای دور و نزدیک دانست که همچنان در شهرستانها و استانهای خود به کار مشغولند و چراغ سینما را در استان خویش روشن نگه داشتهاند. واقعیت این است که به خاطر بحران اقتصادی که کشور به آن دچار است، بسیاری از هنرمندان شهرستانی به لحاظ معیشتی در تنگنا قرار دارند و برگزاری جشن مهر سینمای ایران در استانهای مختلف علاوه بر اینکه بسیاری از نگاهها را متوجه هنرمندان این عرصه کرده است، جایگاه و نقش هنرمندان استانی را در منظومه هنر استانی نیز به ما یادآور میشود.
سینمای ایران به اندازه وسعت جغرافیاییاش استعداد و بضاعت کشفنشده دارد. در سالهای گذشته به دلایل مختلف از این استعدادها چنان که باید استفادهای نشده و همه چیز مرکزمحور بوده است. با روی کارآمدن دولت سیزدهم و حضور محمد خزاعی بر مسند ریاست سازمان سینمایی، رویکرد این سازمان نیز شکل دیگری به خود گرفت. اگر در ادوار گذشته سیاستهای سینمایی به گونهای بود که به استعدادهای سینمایی شهرستانها میدان داده نمیشد، در دوره جدید یکی از عینیترین وجوه آن میدان دادن و توجه عملی به همین بضاعتها و نیروهای مغفول مانده شهرستانی بود. سفرهای استانی محمد خزاعی و هیات همراهش و مجالست با سینماگران و هنرمندان شهرستانی این نوید را میدهد که قرار است توجه به هنرمندان خارج از مرکز عملی و به سنتی معمول تبدیل شود. تفاهمنامهها و مصوباتی که از دل این سفرها با استانداران مختلف کشور به دست آمده، به نوعی آغازگر راه بزرگی است که در نهایت به چشمانداز بزرگی از استعدادهای شهرستانی ختم میشود و میتواند برای کلیت جامعه سینمایی یک بضاعت تازه باشد.
اگرچه برای به فعل درآوردن استعدادهای استانی حقیقتا راه درازی مانده است اما همین که بخشی از همت مسؤولان سازمان سینمایی مصروف کشف و شناسایی استعدادهای جوان و خلاق شهرستانی شده، یک اتفاق بزرگ در حوزه سینمای کشور افتاده است، البته واقعیت این است که چنین اقداماتی وقتی میتواند مثمرثمر باشد، به چشم بیایند و اتفاقی را باعث شود که استمرار داشته باشد و به یک مدیر سینمایی و یک دولت محدود نشود و در آینده نیز همین میزان توجه و رسیدگی به هنرمندان سینمای شهرستانی را داشته باشیم.
* جشن مهر سینما نویدبخش اتفاقات مبارکی برای سینما در سطح ملی و استانی
پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحالوبختیاری در گفتوگو با «هنرآنلاین» با اشاره به نگاه ویژه دولت سیزدهم به حوزه فرهنگی بویژه سینما اظهار کرد: در جریان سفر رئیسجمهور به استان چهارمحالوبختیاری، اعتباری برای تکمیل و راهاندازی سینما در شهرستان فارسان تخصیص یافت که خوشبختانه بخشی از اعتبارات که باید سالهای 1401 و 1402 جذب میکردیم، به دستمان رسیده و اقدامات اولیه برای تبدیل یکی از سالنها به سالن سینما انجام شده است. وی افزود: علاوه بر این ما سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به استان داشتیم که در آن سفر اعلام کرد پیگیر راهاندازی سینما در شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت خواهد بود، همچنین وعده حمایت از ساخت فیلمهای سینمایی در سطح استان چهارمحالوبختیاری را داد تا این فیلمها در سطح ملی اکران و از سوی بنیاد سینمایی فارابی حمایت شوند.
وی با بیان اینکه هماکنون سینما بهمن با 5 سالن مجزا مخاطبان خود را دارد، افزود: ما در شهر بروجن، سینما 8 شهریور را داشتیم که چند سال است به دلایلی از چرخه سینمایی خارج شده اما پیگیر هستیم تا مجدد فعال شود. در لردگان هم بعد از تحویل فرهنگسرای لردگان، نسبت به تحویل تجهیزات سینمایی و استفاده از ظرفیت آنجا اقدام خواهیم کرد. درباره سینما سیار نیز هماکنون یک دستگاه فعال است و در شهرهای محروم استان اکران دارد. سازمان سینمایی اعلام کرده اگر نیاز باشد امکانات بیشتری را هم در اختیار استان قرار میدهد. ما در سطح شهرکرد ۳ سینمای بهمن، اندیشه و غدیر را داریم که اندیشه و غدیر عملیاتی نیستند اما با قولهایی که گرفتیم و تلاشها.