گروه رادیو و تلویزیون خبرگزاری هنر ایران:‌ اختلاف و دعوای ساترا با فیلیمو عیان‌تر از همیشه شده و کار را به جایی رسانده که پای صداوسیما هم به میان آمده است. روز گذشته مدیر فیلیمو در توئیتی شکایت صداوسیما از این پلتفرم را به خاطر پخش مسابقات فوتبال و جوکر و چند سریال دیگر رسانه‌ای کرد. این شکایت صریح اختلاف میان صداوسیما و پلتفرم‌های نمایش خانگی را وارد فاز تازه‌ای کرده و نشان داد باید برای این اوضاع نابسامان چاره‌ای اندیشیده شود.

این اولین بار نیست که مدیران صداوسیما اینگونه با پلتفرم‌های نمایش خانگی سرشاخ می‌شوند. پیمان جبلی در زمستان دو سال پیش نیز در نامه‌ای عجیب، خواهان فیلتر کردن پلتفرم فیلیمو شده بود که همان زمان آن نامه با بازخوردهای مختلفی روبه‌رو شد.

از دو سال پیش تا به الان و پس از کش و قوس‌های فراوان، بار دیگر آتش زیر خاکستر اختلاف میان صداوسیما و فیلیمو زبانه کشیده و مدیران جام جم همچون گذشته برای حل کردن مسائل همچنان به دنبال نگاه قهری و سلبی هستند.

طرح شکایت و توقیف و فیلتر برای شبکه نمایش خانگی که به عنوان صنعتی نوپا بخشی از تولیدات فرهنگی را انجام می‌دهد، کاری به غایت اشتباه است. بدترین نوع نگاه در مسائل فرهنگی، همین نگاه سلبی است که از دست بر قضا مدیران صداوسیما تنها همین نگاه را دارند و برای رفع و رجوع کردن مسائل ایده دیگری به ذهن‌شان نمی‌رسد.

در زمانه‌ای که صنعت وی‌او‌دی در تمام کشورهای جهان مشغول تولید فیلم و سریال است و بخشی از نیازهای مخاطبان را تامین می‌کند،‌ نباید نگاه قهری وجود داشته است. این دقیقا مثل این می‌ماند که مردم به خاطر پخش یک برنامه یا یک سوتی از یک شبکه‌ای در تلویزیون خواهان تعطیلی آن شبکه یا کل مجموعه صداوسیما شوند. چنین طرز برخوردها و کارهایی در حوزه فرهنگ هیچ گاه جواب نداده و نخواهد داد.

همانطوری که مدیران صداوسیما از خلاهای قانونی در حوزه نمایش خانگی شکایت دارند، باید بخشی از این خلا قانونی را به جایگاه فعلی صداوسیما در نقش نظارتی‌اش بر نمایش خانگی وارد دانست. با طرح دعواهای اخیر، کاملا مشخص است که صداوسیما به عنوان رقیب نمی‌تواند جایگاه نظارتی داشته باشد و تا وقتی بخش نظارتی مسئله به درستی حل نشود،‌ هر از چندگاهی شاهد بروز چنین اختلافاتی خواهیم بود.

همانگونه که باید خلاهای قانونی درباره حوزه نمایش خانگی پر شود باید بار دیگر به جایگاه نظارتی صداوسیما به عنوان رقیب نمایش خانگی نگاهی دوباره شود. تجربه چند سال اخیر نشان داده ادامه روند فعلی به صلاح فرهنگ و هنر کشور نخواهد بود و از همه بیشتر مردم را متضرر خواهد کرد.

انتهای پیام