به گزارش هنر آنلاین، مریم رستمی مدیر رادیو ورزش بانوان درباره توجه به ورزش زنان در شبکه رادیویی ورزش بانوان گفت: در سال‌های اخیر توجه به ورزش بانوان به عنوان مطالبه جدی مورد توجه مدیریت رادیو ورزش قرار گرفت و با توجه به محدودیت فضای پرداختن به ورزش بانوان در سیما، رادیو نگاه ویژه و گسترده‌تری را نسبت به ورزش بانوان در نظر گرفت.

‎وی اضافه کرد: طراحی برنامه‌هایی با هدف معرفی بانوان قهرمان مسلمان ایرانی، ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی با محوریت خانواده و ایجاد بخش‌های گزارش ورزشی رویدادهای بانوان و همینطور بخش‌های گزارش خبری با رویکرد اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی درخصوص فعالیت بانوان ورزشکار از مهمترین اقدامات انجام شده در این رویکرد است.

رادیو ورزش بانوان چه ماموریت هایی دارد؟

 

‎رستمی با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته در این شبکه عنوان کرد: تلاش برای افزایش سواد حرکتی بانوان، بالا بردن دانش عمومی ورزش بانوان، ارتقای فرهنگ ورزش بانوان، توجه به کاستی‌های ورزش بانوان، آسیب‌شناسی مسابقات لیگ‌های مختلف بانوان و لزوم توسعه لیگ‌های ورزشی بانوان، آموزش ورزش دختران، تحکیم خانواده، نقش ورزش در سالم‌سازی محیط خانواده، ورزش خانوادگی، ورزش در خانواده و … در دستور کار برنامه‌سازی رادیو ورزش قرار گرفته است.

 

‎مدیر رادیو ورزش بانوان تاکید کرد: حسب رسالت رسانه‌ای و با اشراف به قابلیت منحصر به فرد رادیو و فقدان رسانه مشابه در حوزه ورزش بانوان در سپهر رسانه‌ای کشور، معاونت صدا بر اساس اسناد بالادستی و در نظر گرفتن سند تحول سازمان، طرح جامعی را آماده کرد که محدودیت‌ها و تهدیدات ناشی از انعکاس‌های تلویزیونی ورزش بانوان را تبدیل به فرصت کند. در این راستا رادیو ورزش بانوان بر روی برنامه کاربردی ایرانصدا در بستر فضای مجازی و موج اف ام ردیف ۹۲ مگاهرتز در تاریخ ۲۵ تیرماه ۱۴۰۱ راه‌اندازی شد. رادیو ورزش بانوان با برنامه‌سازی جذاب و پخش مسابقات این قشر تأثیرگذار جامعه مسیر تازه‌ای در سلامت جسمی و روحی آنان و توسعه ورزش همگانی و قهرمانی در کل جامعه ایفا می کند.

 

روایت قهرمانی‌ زنان در رادیو ورزش بانوان/ «اولین»هایی که پخش شد

 

پخش رقابت‌های مهم ورزشی

 

رستمی با بیان مهمترین اهداف این رادیوی تخصصی در حوزه ورزش بانوان گفت: انعکاس دقیق و سریع اخبار و رویدادهای حوزه ورزش زنان ایران با هدف اطلاع‌رسانی و مطالبه‌گری و توسعه ورزش همگانی در قالب برنامه‌های متنوع در بین زنان و خانواده‌ها با هدف افزایش آگاهی و ایجاد سلامت جسمی و روحی بانوان از طریق ورزش اهداف مهم ما بود. همچنین تلاش شد رقابت‌های مهم ورزشی بانوان با هدف ایجاد انگیزه در بین دختران ورزشکار از این رسانه پخش شود. این رادیو قرار است پاسخی به نیاز مخاطب علاقه‌مند به حوزه ورزش زنان و افزایش مخاطب جوان از طریق نرم‌افزار کاربردی ایرانصدا و فضای مجازی و مقابله با تبلیغ شبکه‌های معاند باشد.

 

وی اضافه کرد: بازتاب صحیح فعالیت بانوان ایرانی در حوزه ورزش به جامعه بین‌المللی به عنوان یک زن مسلمان با حفظ ارزش‌های اسلامی، الگوسازی سالم در بین دختران نوجوان با معرفی بانوان قهرمان با اخلاق، جریان‌سازی، ترویج و توسعه ورزش همگانی و قهرمانی بانوان ایرانی و مسلمان، نهادینه سازی و احیای حجاب در ورزش بانوان با تاکید بر الگو سازی از قهرمانان محجبه از مهمترین اهداف این رادیوی تخصصی است.

 

الگوسازی زن مسلمان و تاکید بر نقش مادر و همسر ورزشکار

مدیر رادیو ورزش درباره قالب های برنامه سازی این شبکه بیان کرد: رادیو ورزش بانوان با تولید برنامه‌های زنده و تولیدی در ساختارهای ترکیبی ساده، مجله، نمایشی، مستند (داستانی، گزارشی، گزارش ورزشی) و… به پوشش حداکثری ورزش بانوان به عنوان یکی از مطالبه های جدی این قشر می پردازد و از شاخص ترین فعالیت های این رادیوی تخصصی می توان به تولید مستند زندگی‌نامه ورزشکاران با عنوان «داستان زندگی من» با هدف الگوسازی زن مسلمان و مادر ورزشکار، طراحی برنامه در راستای ترویج ورزش همگانی با تأکید بر نقش مادر و همسر در خانواده و پخش مستقیم مسابقات لیگ های حرفه‌ای بانوان اشاره کرد.

وی با مثالی عنوان کرد: ما برای نخستین بار در کشور لیگ برتر فوتسال، بسکتبال، والیبال، کبدی و هندبال بانوان و … را در این رادیو پخش کردیم. همچنین تولید مستند اولین‌های ورزش بانوان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تولید برنامه با محوریت زنان، ایثار و مقاومت، خانواده‌های شهدای ورزشکار دفاع مقدس، پخش مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی در مردادماه ۱۴۰۱ در قونیه ترکیه (در تمامی رشته‌های اعزامی توسط گزارشگران خانم از محل مسابقات برای نخستین‌بار)، پوشش حداکثری اولین دوره مسابقات بین‌المللی نوروزگاه (رشته‌های جودو، کاراته، وزنه‌برداری، کبدی، فوتسال، شمشیربازی و دوومیدانی) از دیگر اتفاقات این شبکه بود.