سرویس استان‌های هنرآنلاین: علی رضا ذاکری از تهران که با اثری تحت عنوان "آب مُرد" در بخش چیدمان نهمین جشنواره تجسمی فجر حضور دارد، در رابطه با این اثر به هنرآنلاین گفت: این اثر که به عنوان یک اثر عکاسی با هنر چیدمان تلفیق شده، در  حوزه هنر نو یا بینارشته‌ای قرار می‌گیرد.

این هنرمند که به گفته خودش 30 سال است که به کار عکاسی مشغول است، خاطرنشان کرد: ایده این اثر از کاریکاتور گرفته شده و به شکل عکاسی و چیدمان نمود پیدا کرده است.

ذاکری با اشاره به موضوع این اثر بیان کرد: من در این اثر به موضوع  آب پرداخته‌ام چون آب موضوعی است که در سرزمین ایران و فرهنگ دینی ما اهمیت فراوانی دارد اما متاسفانه ما امروز این عنصر ارزشمند که مایه پاکی و طهارت است را به راحتی به فاضلاب تبدیل می‌کنیم و بدون هیچ ملاحظه‌ای آبی که می‌تواند نجات‌بخش و روشنی‌بخش باشد را به راحتی هدر می‌دهیم و این رفتار اصراف‌کارانه و قدرنشناسانه نه تنها در مورد آب بلکه در مورد سایر نعمات و امکانات خدادای رواج پیدا کرده است.

آثار+چیدمانی+جشنواره+تجسمی+فجر+در+موزه+هنرهای+معاصر+تهران

او ادامه داد: من قصد داشتم تا در این اثر مخاطب خود را به یک موضوع روزمره که هر روز با آن برخورد دارد ارجاع دهم؛ به این ترتیب استعاره‌ای از زندگی واقعی را به تصویر کشیدم با این تأویل که چگونه می‌توان  به راحتی مایه حیات را به قتل رساند بی‌آنکه برای آن سوگواری کرد.

این هنرمند که در همه دوره‌های جشنواره تجسمی فجر حضور داشته، با اشاره به تحولاتی که در این رویداد هنری در چند سال اخیر صورت گرفته، یادآور شد: جشنواره تجسمی رو به پیشرفت است، اگر چه  ما در کشورمان هنر نو را در دوره‌های مختلف تجربه کردیم و در دوره‌هایی هم آن را رها کردیم، اما در حال حاضر آنچه جشنواره فجر به آن می‌پردازد را می‌توان یک موج نو دوم در هنر مدرن ایران نامید اما در عین حال هم تصور می‌کنم که برخی از آثار آن حس و حال ایرانی را ندارد به این معنی که اگر امضای برخی کارها برداشته شود هویت کار مشخص نخواهد بود.

لازم به یادآوری است نهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا 30 بهمن‌ماه در موزه هنرهای معاصر تهران میزبان علاقمندان به هنر است.