سرویس تجسمی هنر آنلاین: کامبیز درمبخش عضو شورای هنری نهمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر که مجموعه آثارش در نمایشگاه این دوره از جشنواره بر روی دیوار قرار گرفته است به هنرآنلاین گفت: ما در شورای هنری تصمیم گرفتیم برای بهبود فضای نمایشگاه هر کدام پروژهای را برای جشنواره تعریف کنیم و بیرون از بخش مسابقه با توجه به این که پروژهها میتوانند بنیان و بار فرهنگی جشنواره را ارتقا بدهند در واقع آثاری از خود را به نمایش بگذاریم.
وی ادامه داد: من قصد داشتم به نوعی روند حرکت خود در هنر را در این پروژه به تصویر بکشم و 10 اثر، 5 اثر از اولین و 5 اثر از آخرین تابلوهایم را برای این پروژه انتخاب کردم که متاسفانه به دلیل فضای اندک نمایشگاهی چنین نشد و در نهایت پنج اثر متاخرم به نمایش در آمدند.
این کاریکاتوریست گفت: هر کدام از این آثار که در نمایشگاه ارائه شده است به صورت تک اثر اهمیت دارند و تنها نقطه مشترک آنها کاراکترهایی است که به نوعی مثل یک امضای همیشگی در کارهای من حضور دارند. در حقیقت هر کدام از این آثار را میتوان به عنوان یک انیمیشن کوتاه در نظر گرفت.
درمبخش درباره سیاستهای جدید جشنواره تجسمی فجر و ماهیت ارائه آثار در شکلی بینارشتهای و بدون مرزبندی ژانر و مدیوم گفت: ما در حال تجربه کردن هستیم. این اتفاق را میتوان از عنوان" نهمین" برای جشنواره هم فهمید. ما به تدریج در این مسیر به واسطه تجربههایمان به آگاهی خواهیم رسید.
وی اظهار داشت: برای این که این جشنواره شکل بهتری به خود بگیرد باید فکری به حال بخش بینالملل کنیم تا هنرمندان بهتری از تمام دنیا شرکت کنند. هنرمندانی که جایشان در این جشنواره خالی است.
این هنرمند کاریکاتوریست گفت: از طرفی ایران به یک گالری ملی نیاز دارد. به واقع این جشنواره نباید در موزه هنرهای معاصر برگزار شود و تنها به دلیل این که یک فضای بزرگ نمایشگاهی در اختیار داریم ما ناچارا این نمایشگاه را در موزه به نمایش در آوردهایم.
درمبخش گفت: متاسفانه امسال مقدار زیادی از آثار فدای کمبود مکان شدند. این البته به کمبود بودجه نیز برمیگردد.
وی افزود: هر چند امکان دارد این نمایشگاه آن گونه که باید ایدهآل نباشد اما ما میتوانیم هر سال از تجربههای گذشته استفاده کنیم و شرایط را بهبود ببخشیم. این جشنوارهها در کشورهای اروپایی و آمریکایی با سابقهای که دارند بنابر یک برنامهریزی حساب شده و دقیق برگزار میشود. آنها از دو یا سه سال قبل از برگزاری یک جشنواره برای آن برنامهریزی دقیقی میکنند. اما ما به سرعت فراخوان منتشر میکنیم و هنرمندان نیز به سرعت ایدههایشان را ارائه میکنند.
این کاریکاتوریست گفت: وقتی همه چیز با سرعت صورت میپذیرد، ایدهها خام هستند و هم هنرمند و هم مخاطب نمیتواند به درستی نقطه مشترکی را برای ارتباط با یکدیگر پیدا کنند.و شاید این یکی از نکات مهمی باشد که باید به آن فکر کنیم.
نهمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر تا 30 بهمنماه در موزه هنرهای معاصر و فرهنگسرای نیاوران میزبان علاقمندان به هنرهای تجسمی است.