سرویس تجسمی هنرآنلاین: در یکی از موثرترین اعتراضهای یک موسسه فرهنگی مهم به دستور اجرایی اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، موزه هنر مدرن نیویورک، بخشی از مجموعه دائمی خود از آثار هنرمندان تعدادی از کشورهای با اکثریت مسلمان را که شهروندانش از ورود به ایالات متحده آمریکا منع شدهاند، بار دیگر به نمایش گذاشت.
به گزارش نیویورک تایمز، هفت اثر از هنرمندانی چون ابراهیم الصلاحی نقاش سودانی، زاها حدید آرشیتکت متولد عراق، طلا مدنی ویدیو آرتیست ایرانی مقیم لس آنجلس و... پنجشنبه شب در گالریهای طبقه پنجم موزه هنر مدرن نیویورک نصب و جایگزین هفت اثر از پیکاسو، ماتیس، پیکابیا و دیگر هنرمندان غربی شد.
کنار هر اثر روی دیوار متنی قرار گرفته که در آن اهداف موزه به صراحت توضیح داده شده است: "این اثر متعلق به یک هنرمند از کشوری است که شهروندانش برابر با دستور اجرایی ریاست جمهوری در 27 ژانویه 2017، از ورود به ایالات متحده منع شدهاند. این یکی از چند اثر هنری کلکسیون موزه است که در سرتاسر گالریهای طبقه پنجم نصب شده تا تاییدی بر حیاتی بودن آرمانهای این موزه و ایالات متحده در خوشآمدگویی و آزادی باشد."
بجز حدید و آقای الصلاحی، دیگر هنرمندانی که آثارشان در موزه هنر مدرن نیویورک به نمایش درآمده است، همه یا متولد ایران یا ایرانیتبار هستند: خانم مدنی، پرویز تناولی مجسمهساز، حسین زندهرودی نقاش، شیرانا شهبازی عکاس و مارکو گریگوریان نقاش.
در عین حال، یک تندیس بزرگ آلومینیومی و فولادی اثر سیا ارمجانی مجسمهساز و معمار آمریکایی متولد ایران در راهروی شیشهای مشرف بر باغ قرار گرفته است.
موزه هنر مدرن نیویورک همچنین در نظر دارد این ماه چهار فیلم ساخته هنرمندان مسلمان که در معرض دستور منع سفر هستند، به نمایش درآورد. این فیلمها شامل "Al-Yazerli" تولید 1974 ساخته قیس الزبیدی، کارگردان آلمانی متولد عراق و "ستارهها در روز روشن" (1988) به کارگردانی اسامه محمد، فیلمساز سوری تبعیدی در پاریس هستند.
موزه هنر مدرن یکی از مهمترین موزههای هنرهای مدرن جهان است که در منطقه منهتن در شهر نیویورک در ایالات متحده قرار دارد. این موزه نوامبر 1929 تأسیس شد و کلکسیون آن شامل آثار کمنظیر از هنرهای مدرن و معاصر از جمله آثاری مرتبط با هنر معماری و طراحی، نقاشی، مجسمهسازی، عکاسی، چاپ سیلک، کتابهای مصور، فیلم و رسانههای الکترونیکی است.