به گزارش هنرآنلاین، در این مراسم، شرکت لیلیان مد (دبنهامز) به صورت رسمی به حامیان هنرهای تجسمی ایران پیوست و رضا کیانیان را به عنوان سفیر مسئولیت اجتماعی خود در ایران معرفی کرد و نیمی از آثار این نمایشگاه را خریداری کرد.
رضا کیانیان در مراسم افتتاح جدیدترین مجموعه عکسهای خود در آرت سنتر باغ، با تقدیم این نمایشگاه به نصرالله کسرائیان عکاس پیشکسوت، گفت: بعضی کارهای خیر هست که باید خیلی خیلی مخفیانه انجام داد اما بعضی کارهای خیر هست که باید انجام داد و به همه هم اعلام کرد تا ببینند و یاد بگیرند و آنها هم انجام دهند؛ این کارها مسئولیت اجتماعی است چیزی که همه جای دنیا بوده و هست و در کشور ما هم یواش یواش داره پر رنگ میشود. مثل منشور حقوق شهروندی که آقای رئیس جمهور منتشر کردند. ما یک سری حقوقی داریم که نمیدانیم، دنبالش هم نمیرویم تا نرویم هم کسی نمیآورد به ما بدهد. از طرف دیگر یک سری مسئولیت اجتماعی هم داریم.
وی افزود: من به یک کارخانه در مشهد رفتم که خیلی جالب بود، کارخانه محصولاتی که از زیتون تولید میشد. محصولات بسیار متنوع از زیتون تولید میکرد اما نکته جالب اینکه شرط استخدام در این کارخانه این است که حتماً باید بزهکار باشید؛ حیرت انگیز بود. همه کارگران مرد این کارخانه کسانی بودند که از زندان آزاد شده بودند. یکی از کارگران سابقه رفتن به همه زندانهای ایران را داشت، خودش هم سرافکنده میگفت بله من همه زندانها را رفتم. پرسیدم پس چطور آمدی اینجا، گفت دیگر خسته شآمدم گفتم من را استخدام کنید، پرسیدند چه کاره بودی گفتم زندان بودم، پرسیدند چه کار میکردی میرفتی زندان؟ گفتم دزدی، آنها هم من را مسئول انبار کردند. الان ایشان یکی از بهترین انباردارهای کل استان خراسان است. خانمهای کارگر این کارخانه همگی سرپرست خانوار بودند و بسیاری از خانمهایی که نمیتوانستند بیایند کارخانه، برایشان زیتون میفرستاد و دستگاه که کارها را انجام بدهند، عصر هم میرفتند جمع میکردند میآوردند، حالا چه کسی جمع میکرد میآورد؟ زندانیهای نیمه وقت.
کیانیان تاکید کرد: این کارها معنی مسئولیت اجتماعی است. ممکن است بپرسید یک شرکت تولیدی لوازم خانگی چه کاری میتواند انجام دهد؟ کلی وسیله در روستاهای ما تولید میشده قبلاً که اکنون تولید نمیشود، اگر همین محصولات توسط طراحان هدایت شوند، روزآمد میشوند و دوباره احیا میشود هم هنر ایرانی رایج میشود و هم کار تولید میشود و روستاییها میتوانند در روستاهایشان کار کنند.
این هنرمند عکاس در ادامه گفت: مسئولیت اجتماعی یعنی اینکه ما همیشه منتظر نباشیم دولت به ما کمک کند، خودمان کار خودمان را انجام بدهیم. یعنی روی پای خودمان بایستیم. نگاه کنید چقدر گالری خصوصی در تهران افتتاح شده، چقدر تماشاخانه خصوصی افتتاح شده اینها یعنی ما خودمان هم میتوانیم یک کارهایی انجام دهیم.
رضا کیانیان در ادامه افزود: یکی از شرکتهایی که از این ماجرا استقبال کرده و وارد این عرصه شده، دبنهامز است. قرار شد به دلیل دغدغه مسئولیت اجتماعی ای که دارد از طراحان ایرانی برای تولید لباس و معرفی به جهان استفاده کند و لوازم خانگی کار دست ایرانی را با طراحی روز به تولید برساند. خواستند برای شروع حامی نمایشگاه من شوند، من گفتم نمیخواهد حامی شوید بیایید اثر هنری بخرید، این یعنی مسئولیت اجتماعی.
در ادامه این مراسم وحید ملک مؤسس و بنیانگذار خانه هنر تهران (مجموعه فرهنگی هنری آرت سنتر) گفت: فرهنگسازی و همافزایی مخاطبان هنری، و گسترش دامنه مخاطبان عرصه هنرهای تجسمی یکی از اهداف مجموعه ما است. در این راستا پروژههای مختلفی داشتیم که این پروژه شامل نمایشگاه عکسهای آقای کیانیان نیز میشود. ما قبل از این اجرای دوئت مشترک نقاشیخط و گروه موسیقی دنگشو و کار مشترک موسیقی نقاشی بزرگمهر حسین پور و رضا یزدانی را هم برای گسترش دامنه مخاطبان انجام داده بودیم.
وی افزود: اتفاق خوبی است که برندها و شرکتهای معتبر حامی هنر میشوند، مرسوم بوده که شرکتهایی اسپاتسر مالی یک پروژه شود ولی اینکه شرکتی با خرید آثار یک نمایشگاه حامی یک جریان هنری شود نو تر است و چرخه هنرهای تجسمی را پر رونق تر میکند و بسیار با ارزش است. ما رسالت مشترکی برای خودمان میبینیم و این کار برای آرت سنتر یعنی هم افزایی هنرها، هم افزایی مخاطبان هنر که از طریق تلفیق هنرهای مختلف مثل موسیقی و هنرهای تجسمی صورت میگیرد.
ملک در پایان اضافه کرد: هم اکنون مخاطبان آقای کیانیان به عنوان یک هنرپیشه و کارگردان محبوب به مخاطبان هنرهای تجسمی اضافه شدهاند و در واقع آقای کیانیان نمونه و نماینده این هم افزایی در هنر است.
سپس محمد طباییان با اعلام این خبر که رضا کیانیان سفیر مسئولیت اجتماعی دبنهامز در ایران است، گفت: آقای کیانیان در یک جلسه ای به ما گفتند خیلی از این چیزهایی که ما اکنون به آنها صنایع دستی می گوییم در واقع ابزار زندگی ما بوده و چون به روز نشده، تبدیل به صنایع دستی شدهاند. کشورهای دیگر از ساختههایشان حمایت کردند، به روزشان کردند و تولید انبوه کردند تا آنها تبدیل به صنایع دستی نشوند و از این طریق هم کار تولید کردند هم محصول داخلی دارند هم صادر میکنند. در نتیجه ما هم اینجاییم تا در هر شعبه فروشگاه مان در سراسر جهان یک بخش مد و لباس ایرانی با طراحی ایرانی و تولید ایران داشته باشیم.
گفتنی است، مجید ملانوروزی رئیس موزه هنرهای معاصر تهران با حضور در این نمایشگاه، یکی از آثار رضا کیانیان را از "مجموعه کهکشان" برای موزه هنرهای معاصر تهران خریداری کرد.
در افتتاحیه نمایشگاه "دچار آبی دریای بیکران" همچنین دکتر محمدرضا تابش، مهندس مرتضی کاظمی، دکتر سید محمد هادی ایازی، احمد مسجد جامعی، فخرالدین فخرالدینی، محمد رحمانیان، حسین پاکدل، محمد فرنود، ناصر پلنگی، مهرداد صدری، مسعود فروتن، غلامرضا نامی، حمید پازوکی، عاطفه رضوی، جمشید گرگین، محمد فدوی، جاوید رمضانی، محمد حمزه ای، کیوان کثیریان، عباس مشهدی زاده، حضور داشتند.