سرویس تجسمی هنر آنلاین: مراسم اختتامیه و آیین رونمایی از کتاب نمایشگاه هنرمندان مدرن ایران و عرب با عنوان "دریای آونگان" که در موزه هنرهای معاصر به تماشا درآمده بود،  با حضور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل هنرهای تجسمی، شامگاه هفتم دی ماه در محل این نمایشگاه برگزار شد.

تلاش می‌کنیم بخش خصوصی فعال شود

علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این مراسم گفت: این دوره در هنرهای تجسمی و در موزه هنرهای معاصر تهران یک دوره متفاوت نسبت به سایر دورهای گذشته است و در آن اتفاق‌ها مثبتی رخ داده که این نمایشگاه یک نمونه شاخص از آن است.

وی ادامه داد: خوشبختانه در حوزه برنامه‌های هنرهای تجسمی فقط دولت دست‌اندکار نیست و برنامه‌ها و فعالیت‌های هنری متعددی توسط غیر دولتی‌ها انجام می‌شود که این به بالا رفتن کیفیت رویدادها کمک می‌کند و ما نیز تلاش می‌کنیم حوزه‌های غیر دولتی فعال شوند.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی گفت: امروز و با برگزاری نمایشگاه‌هایی از این دست جایگاه هنر ایران در سطح جهانی ارتقا پیدا می‌کند و موزه هنرهای معاصر تهران نیز به این واسطه  روز به روز در جایگاه بهتری قرار می‌گیرد و منزلت آن ارتقا پیدا می‌کند که امیدواریم تنگناهایی که وجود دارد بر طرف شود و موزه هنرهای معاصر تهران از کیفیت بهتری برخوردار شود.

مرادخانی گفت: این نمایشگاه باید آغاز یک راه جدید در هنرهای تجسمی باشد. هر چند اتفاق‌هایی از این دست پیش از این هم رخ داده اما آن چه که مهم است توجه به کیفیت برگزاری این نمایشگاه‌هاست.

مراسم رونمایی از کتاب

 

از نمایشگاه هایی که در بازار هنر اهمیت دارند استقبال می‌کنیم

مجید ملانوروزی، مدیرکل هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران در این مراسم گفت: یکی از اهداف موزه هنرهای معاصر تهران نمایش جریان‌های هنری دنیا، اروپا، غرب و ایران است. از زمان تاسیس موزه هنرهای معاصر تهران تاکنون نمایشگاهی از هنر عرب نداشته است در حالی که در 10 سال اخیر آثار هنرمندان ایران و عرب در حراج‌ها، آرت‌فرها و دیگر رویداد های هنری در کنار هم نمایش داده شده و در کاتولوگ‌ها منتشر شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه هنر ما در مقاطع و رویدادهایی با هنر خاورمیانه و عرب گره‌خوده، برای  نخستین بار در موزه هنرهای معاصر تهران نمایشگاه هنرمندان مدرن ایران و عرب برگزار شد که فرصتی را برای گفتمان یا تقابل و  بحث‌های تطبیقی بین هنر ایران و عرب با توجه به نقاط مشترک و تفاوت‌ها فراهم کند.

سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران گفت: در این نمایشگاه ما نتوانستیم هنر مدرن عرب را به طور گسترده‌ای به نمایش بگذاریم  اما بخشی مهمی از این جریان هنر مدرن عرب به نمایش گذاشته شد.

ملانوروزی گفت: این نمایشگاه فرصتی برای پژوهشگران است و به مناسبت این نمایشگاه مقالاتی درباره هنر عرب نیز گردآوری شد که به زبان فارسی تنها یک مقاله بود و سایر مقالات به زبان‌های دیگر بود که در حال ترجمه است. در این نمایشگاه می‌توان استفاده از فضاهای بومی یا کالیگرافی در آثار هنرمندان مدرن ایران و عرب را مطالعه و مقایسه تطبیقی کرد.

سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران گفت: موزه هنرهای معاصر تهران جریان‌هایی که با محور نگاه‌های هویت بخش هستند یا از نظر بازار هنر اهمیت دارند، مورد توجه قرارمی‌دهد و به جریان‌های تاثیر گذار می‌پردازد.

مراسم رونمایی از کتاب

 

این نمایشگاه نتیجه گفت وگو در باره هنر منطقه است

کریم سلطان؛ کیوریتور بخش آثار هنرمندان عرب این نمایشگاه در ادامه این نشست گفت: این نمایشگاه نتیجه گفت‌وگو در باره هنر منطقه است و بعد از برپایی نمایشگاه توجه رسانه‌ها و محافل فرهنگی به این رویداد جلب شد و بخش عمده توجه رسانه‌ها بر دیپلماسی فرهنگی در این نمایشگاه بود.

وی ادامه داد: البته بعد هنری این نمایشگاه برای ما اهمیت بیشتری دارد وگرنه اگر قرار بود تنها به دیپلماسی فرهنگی توجه شود امکان پرداختن به جریان‌های هنر و آثار و مشخصه‌های هنرمندان وجود نداشت.

کریم سلطان گفت: چیدمان آثار هنرمندان ایران و عرب به صورت یک در میان در گالری‌های موزه، موجب شد مرزهای خاستگاه و منش هنرمندان و آثار از بین برود و آنچه اهمیت پیدا کرد زبان، تاریخ، معنویت و زندگی روزمره بود. هنرمندان جهان را مانند آیینه‌ای منعکس می‌کنند، حتی در انتزاعی‌ترین شکل این اتفاق رخ می دهد.

مراسم رونمایی از کتاب

در ادامه مراسم، کتاب دو جلدی نمایشگاه "دریای آونگان (آثار هنرمندان ایران و عرب) با حضور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل هنرهای تجسمی، کیوریتور بخش آثار هنرمندان عرب نمایشگاه، مدیر گالری محسن و احمد خلیلی فرد هنرمند نقاش رونمایی شد. همچنین در این مراسم گروه موسیقی کماکان قطعات فارسی و عربی اجرا کرد.

لازم به یاد آوری است نمایشگاه دریای آونگان تا روز جمعه 10 دی ماه در موزه هنرهای معاصر برقرار است.