سرویس تجسمی هنر آنلاین:دهمین اجرای فستیوال سی پرفورمنس، سی هنرمند ، سی روز ؛ عصر روز پنجشنبه دوم دی به پرفورمنس "نام - اینجا- اکنون" مهدی صدر اختصاص داشت که این هنرمند در این اجرا با ایجاد یک فضای صوتی سعی در ایجاد یک نقطه مشترک میان فضای حقیقی و واقعی داشت.
افرادی که در این اجرا مشارکت داشتند، چه آنها که در محل اجرا حاضر بودند و چه آنها که نبودند از طریق کانالی تلگرامی که دو روز قبل از اجرا به وجود آمده بود با متنی مواجه شدند که قرار بود آغازگر یک کنش در گالری شماره شش موزه هنرهای معاصر باشد. متنی به این شرح که: "کنش نامگذاری، آیین نامگذاری یا هر چیزی میتوان نامش گذاشت. این رویداد در فضای عمومی: موزه هنرهای معاصر، سالن 6، نمایشگاه دریای آونگان- هنرمندان ایران و عرب شکل میگیرد. برای به روزرسانی عناوین هفت اثر از آثار نقاشان مدرن ایران نیازمند شماییم و کنش اجتماعی مسئولانه شما. با بازگرداندن اثر به ماده خام نامگذاری نشده، خارج کردن انحصار آن از موزه و نام خالقاش، بازگرداندن آن به کنش باز آفرینی و خلق مستقل، باز آوردناش به امروز و اکنون و زنده کردناش، میخواهیم تمرکز راکد و مقاوم نامها در تاریخ هنر و فضای متعارف اطلاعات و سواد هنری را بر هم زنیم. در ارتباط خصوصی هنرمند و اثر دخالت کنیم و انحصار نامگذاری را که در دستان هنرمند اولیه بوده در هم شکنیم، انحصار یکه بودن نام را هم. در آغاز پیش از آنکه چیزی باشد کلمه بود... همواره زنده بود... هر چه هست به وسیله او آفریده شده و چیزی نیست که آن را نیافریده باشد. زندگی جاویدان در اوست."
اجراگران در این پرفورمنس بعد از قرائت این متن در برابر هر تابلو میایستادند و در همان حین که مخاطبان نامی بر هر اثر میگذاشتند با صدای بلند این نامها را قرائت میکردند. در این مسیر صداهایی که در جهات مختلف پراکنده میشد به نوعی فضا و آمبیانسی صوتی ایجاد میکردند که در شکلگیری یک فضای جدید تاثیر گذار بود.
مهدی صدر درباره این پرفورمنس به هنرآنلاین گفت: پیش از اجرا گروه تلگرامی را با عنوان "پرفورمنس نام - اینجا- اکنون" را راهاندازی کردیم و در آن از افراد خواستیم که عضو شوند. افرادی که عضو این کانال تلگرامی شدند در طول زمان اجرا که نیم ساعت بود فرصت داشتند برای هر تابلو عنوانی را انتخاب کنند.
وی ادامه داد: هر کدام از این اسامی که در آن کانال توسط افرادی خارج از فضای گالری و مشارکتکنندگان مشاهده میشد توسط اجراگری که در برابر آن تابلو ایستاده بود خوانش میشد که این اسامی تکثیر شوند که از طرف هر تابلو خوانش میشد فضای صوتی خاصی را می ساخت.
این پرفورمنس آرتیست گفت: نکتهای که به نظرم در این اجرا محقق شد حرکت موازی فضای واقعی و مجازی بود که که کنار هم قرار میگیرند و کانسپت جدیدی را به وجود میآورند که نوع جدیدی از مشارکت در اجرای یک پرفورمنس بود.
صدر گفت: جنس مشارکت افرادی که از طریق فضای مجازی در این اجرا حضور داشتند جنسی متفاوت بود. ما برای این افراد و از طریق همان کانال قواعدی را پی ریخته بودیم و در آخر به افراد گوشزد کردیم که این اسامی که مینویسند در محیط موزه و به صورت مستقیم پخش میشود. این افراد متوجه آن بودند که با نوشتههای آنها چه اتفاقی رخ میدهد و ممکن است درکی از فضای به وجود آمده هم به دست بیاورند.
وی گفت: این یک آیین نامگذاری است که در آن آثاری که در یک بستر تاریخی قرار داشتند به فضای امروز میآمدند. ما در واقع در این رابطه دخالت میکردیم و با اسم جدید که بر این آثار میگذاشتیم در واقع آنها را به حقیقت دنیای امروز که همان فضای مجازی است فرا میخواندیم.
این هنرمند گفت:در این اجرا علیرضا حبیبی، نوذر خطیبی، رضا غیور، تارا فرهانی، علی فیروز جنگ و آندریا نوشاد با من همکاری کردند.
ششمسن فستیوال سی پرفورمنس ، سی هنرمند ، سی روز تا 30 دی ماه به جز جمعه و شنبه در موزه هنرهای معاصر برقرار است.