سرویس تجسمی هنرآنلاین: سعید هاشمزاده پنجشنبه دوم دیماه در ششمین فستیوال سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز ؛ روایتی از زبور را در موزه هنرهای معاصر تهران اجرا کرد.
در ابتدای این پرفورمنس، اجراکنندگان برگههایی را به مخاطبان یا مشارکتکنندگان میدادند و در یک چیدمان یه وجهی یکی از اجراگران قسمتهایی از مناجات زبور که کتاب منتصب به حضرت داوود است را قرائت میکرد و در برابر او اجراگر دیگری به آن چه که خوانده میشد واکنش نشان می داد.
اجراگران از مشارکتکنندگان میخواست در صورت تمایل و با توجه به دستورالعملی که در دست مخاطبان بود در میان تنه درختی بریده شده و در وسط گالری قرار داشت، میخ فرو کنند. مشارکتکنندگان در صورت تمایل چکشی را از اجراگر میگرفتند و شروع به میخ زدن میکردند تا این که اجرا به پایان میرسید.
سعید هاشمزاده درباره این پرفورمنس به هنرآنلاین گفت: ایده این کار را بر بازخوانی کتاب زبور که متنی کهن است بنا کردم. این متن که مجموعهای از دعا ها و مناجاتهای منتصب به حضرت داوود است به لحاظ ادبی ارزش والایی دارد و متنی بسیار زیبا و دلنشین است و مفاهیم ابدی و ازلی در قالب مناجات با خدا در این کتاب به نوعی کنار یکدیگر چیده شده است.
وی ادامه داد: در این اثر یک چیدمان سه بخشی را در نظر گرفتم که در آن اجراگری قسمتهایی از زبور را میخواند و اجراگر دیگر در برابر این خوانش از خود ریاکشنی نشان میداد که در قالب رقصی معاصر نمود پیدا کرد که در واقع به نوعی حس او در برخورد با این متن را به تصویر میکشید.
این پرفورمنس آرتیست گفت: در میان این دو چیدمان تنه بریده شده درختی را همراه با تعدادی میخ و چکش قرار دادیم و با برگههای راهنمایی که به مخاطب داده شد که در واقع یک نوع دستورالعمل بود. مشارکتکنندگان میتوانستند در یک اقدام اینتراکتیو چکش را از دست فردی که زبور را میخواند بگیرند و میخ را بر روی تنه درخت بکوبند.
هاشمزاده گفت: خوشبختانه مشارکت بسیار خوبی در این اجرا صورت گرفت و تاثیر حسی که میخواستم موجب تغییر فضا شود به خوبی ایجاد شد. این نشانهها گوناگون که همه از یک حس متقابل در برابر تلاوت زبور به وجود آمده بود یک کانسپتی را به وجود آورد که رضایت بخش بود.
وی اظهار داشت: در کارهای قبلی، خود من به دنبال در نظر گرفتن مکان و پایبندی به آن بودم اما در پرفورمنس امسال خود قصد داشتم به نوعی با یک اجرای خاص فضای گالری شماره شش را بشکنم.
این پرفورمنس آرتیست در پایان گفت: این اثر با تلاشهای رشید آقایی و مرضیه شاطر طوسی در گروه اجراییبه ثمر نشست.
ششمین فستیوال سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز تا سی ام دی ماه هر روز به جز جمعه و شنبه در گالری شماره شش موزه هنرهای معاصر برقرار است.