هنرآنلاین: امیر عبدالحسینی درباره آخرین فعالیتهای خود در این سازمان گفت: فعالیتهای معاونت فرهنگی و هنری شهرداری تهران به 4 شاخه و حوزه اصلی تقسیمبندی میشود: حوزه هنرهای نمایشی و تئاتر، حوزه هنرهای شنیداری شامل موسیقی و سرود، حوزه هنرهای تجسمی و حوزه شعر و ادبیات؛ در واقع مجموعه معاونت هنری 4 مدیریت تخصصی دارد که در 4 حوزه معرفیشده فعالیت میکنند.
وی افزود: بخشی از فعالیتهای ما، فعالیتهای ستادی است که در برگیرنده رویدادهایی است که در فرهنگسرا، خانه فرهنگ، موزهها و خانهموزهها برگزار میشود. بخش دیگری از فعالیت هم، فعالیت کار ویژه است. مثلاً جشنواره تئاتر شهر که در مدیریت نمایشی ما سازماندهی میشود که یک جشنوار ویژه در حوزه تئاتر شهر تهران است. جشنواره موسیقی پیامبر مهربانی، جشنواره طنز تهران، جشنواره شعر و داستان تهران و... نیز در حوزه فعالیت ما هستند.
او ادامه داد: در معرفی برخی از کار ویژههایمان میتوانم به جایزه هنری غدیر اشاره کنم که در موزه امام علی (ع) سازماندهی میشود. این جایزه به کسانی که با موضوع ولایت حضرت علی (ع) اثر هنری خلق کردهاند، اهدا میشود که امسال سومین دوره آن در هفته ولایت برگزار شد. امسال از آقایان داریوش ارجمند، مجتبی ملکزاده، قاسم رفعتی، آیتالله رشاد تجلیل شد و در سالهای قبل هم از آقایان فخرالدینی، داوود میرباقری و... تقدیر شد. همچنین رویداد دیگری که در معاونت انجام شد، نمایشگاه هنرمندان سرشناس خارجی در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) بود.
عبدالحسینی تاکید کرد: رویکرد ما نگاه حرفهای به هنر است. زمانی که من به عنوان نمایندهای از جامعه حرفهای هنر وارد سازمان فرهنگی و هنری شهرداری شدم، یک سری اختلافنظر در معاونت وجود داشت. مخاطب و جامعه هدف من همیشه هنرمندان حرفهای است و من زمانی که وارد سازمان شدم، برای مثال در بخش تجسمی، سطح کاری نگارخانههای فرهنگسراها خیلی معمولی بود و نمایشگاههای هنرهای صناعی، سنتی، کاربردی و تزئینی که از نظر ما حتی زیر مجموعه هنر قلمداد نمیشوند، در بعضی از نگارخانهها فعالیت میکردند. دشواری کار من در این بود که مخاطبان سازمان و فرهنگسراهای زیر مجموعه از عامه مردم بودند و من از یک جامعه حرفهای به آنجا رفته بودم. بنابراین باید به هنرمندان حرفهای میگفتم که سطح سلیقه مخاطبان را برای جذب مردم در نظر بگیرند و هم باید به مخاطبان این آگاهی را میدادیم که سطح فنی دیدتان را بالاتر ببرید. به لطف اقدامات انجامشده، در حال حاضر هم هنرمندان خیلی خوبی به سازمان رفت و آمد دارند و هم سطح و سلیقه هنری مردم و مخاطبان هم بالا رفته است و هر کاری را نمیپذیرند.
معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ادامه با اشاره به فعالیتهای پیش روی این سازمان گفت: دومین دوره جشنواره موسیقی پیامبر مهربانی در هفته وحدت برگزار خواهد شد. اکنون شورای سیاستگذاری این جشنواره تشکیل شده و احمد پژمان از پیشکسوتان آهنگسازی، اسماعیل تهرانی رهبر ارکستر، رضا مهدوی، کیوان پهلوان و کریم قربانی از نوازندگان پیشکسوت سازهای آرشهای به همراه دو سه نفر از نیروهای سازمانی و اداری، مانند مدیریت بخش موسیقی، اعضای این شورا را تشکیل میدهند.
وی اضافه کرد: اکنون در حال بررسی آثار گروههای خارجی هستیم که تاکنون 5 گروه انتخاب شده و 4 گروه دیگر نیز در روزهای آتی انتخاب خواهند شد. همچنین ما از 9 استان، 9 گروه موسیقی داخلی دعوت خواهیم کرد تا جشنواره موسیقی پیامبر مهربانی با حضور 9 گروه خارجی و 9 گروه داخلی برگزار شود. ما به مدت 4 شب در 7 فرهنگسرا اجرای موسیقی خواهیم داشت و در شب آخر هم مراسم اختتامیه و تقدیر از هنرمندان را داریم.
وی در پایان هم گفت: ما سال گذشته از 3 هنرمند به نامهای آقای آی.آر رحمان خالق موسیقی فیلم محمد (ص) به کارگردانی آقای مجیدی، آقای عثمان محمدپرست نوازنده موسیقی نواحی، آقای چکناواریان به خاطر سمفونی رسول عشق و امید، تجلیل کردیم و همچنین از موریس ژار، خالق موسیقی جاودانه محمد رسولالله نیز یاد کردیم. امسال هم فهرستی از کسانی که در حوزه موضوع پیامبر (ص) فعالیت کردهاند،جمعآوری و شورای سیاستگذاری در حال بررسی آنهاست و قطعاً از بینشان نفراتی را برای تجلیل در آیین پایانی انتخاب خواهیم کرد.