هنرآنلاین: حبیب نریمانی که مستند "امشب خورشید میدرخشد" را با حمایت انجمن سینمای جوان استان البرز ساخته به هنرآنلاین گفت: زمانی که مشغول ساخت برنامه تلویزیونی با آقای حدت برای سیمای اصفهان بودیم من متوجه شدم که آقای حدت از نقاشان برجسته و طراحان به نام بسیاری از پوسترهای سینمایی هستند. وقتی آمار و نشانی برخی از آثار این هنرمند را گرفتم متوجه شدم که این پوسترها، آثاری است که در کودکی و نوجوانی من خاطرات بسیاری با آنها داشتهام.
وی ادامه داد: بعد از آن من به همراه همسرم ساقی محمد رضایی طراحی و نگارش این فیلم مستند را آغاز کردیم و موضوع را با آقای حدت در میان گذاشتیم که ایشان این اتفاق را پذیرفتند اما به دلیل این که ما نیاز به یک حامی و اسپانسر داشتیم با انجمن سینمای جوان البرز به عنوان مجری طرح وارد همکاری شدیم.
این مستندساز گفت: در واقع این حمایت یک حمایت معنوی بود و ما در نهایت بر آن شدیم تا با هزینه شخصی کار را پیش ببریم. نزدیک چهل تا پنجاه درصد این فیلم در شهر اصفهان و در منطقه امیر حمزه که محل زندگی استاد حدت است میگذرد که ایشان در انزوا مشغول زندگی است.
نریمانی گفت: استاد حدت بعد از این دامنه دوستان قدیم خود را به ما معرفی کرد و ما با آقای محرابی که کتاب صد و پنجاه سال اعلان و پوستر در ایران را منتشر کرده، راهنماییهایی را گرفتیم. بعد از این در بخش بدنه آقای عبدالله علیخانی هم دوستانی را در تاریخ سینمای ایران هم چون احمد قدکچیان، رضا بانکی، رضا صفایی، آثای سعید بطلایی، احمد مسعودی، منوچهر صادقزاده و بسیاری از افراد دیگر گفتوگوهایی شکل دادیم.
وی گفت: بعد از این به واسطه آقای علیخانی شرایطی شکل گرفت تا بتوانیم با اساتیدی مثل خسرو خورشیدی، ابراهیم حقیقی، استاد باطنی و غیره در بخش گرافیک هم گفتوگو کنیم. در حقیقت این فیلم به بهانه معرفی زندگی و آثار آقای حدت، پژوهشی در خصوص جایگاه پوستر در سینمای ایران نیز هست.
این مستند ساز اظهار داشت: از آن جایی که مجری طرح کانون سینمای جوان البرز است پخش این اثر نیز از طریق دوستانمان در کانون صورت میگیرد. بنابر برنامهریزی که داشتند احتمالا این فیلم در سینما حقیقت سال آینده به نمایش در میآید. اما ما قصدمان این بود که بتوانیم این فیلم را در سینمای هنر و تجربه به نمایش در بیاوریم.
لازم به یادآوری است، محمد علی حدت هنرمند طراح و نقاش در آبان ماه 1327 در شهر یزد به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در یزد و نایین گذراند و در سال 1346 از هنرستان هنرهای زیبای اصفهان در رشته نقاشی طبیعت، دیپلم گرفت. وی از سال 1349 تا سال 1376 به تهیه و طراحی پوسترهای سینمایی پرداخت و از جمله پرکارترین هنرمندان این رشته بود. او بیش از 600 پوستر فیلم سینمایی داخلی و خارجی طراحی و اجرا کرده است.
پوستر فیلمهایی نظیر بتشکن، سفرسنگ، رضاموتوری، صدای صحرا، علفهاى هرز، بوی گندم، واسطهها، شب غریبان، نازنین، گمشدگان، تشریفات، پلاک، شیرک، شکار، دونده، عروس، آواز تهران از جمله کارهای این هنرمند است.