به گزارش هنرآنلاین، این نمایشگاه که عرصه عرضه دو دهه خلاقیت هنری کامبیز عبدل‌زاده است، فرصتی به‌سزاست برای مشاهده آثار هنری برآمده از دل اندیشه و شعر.

این آثار به‌ صورت ویژه بر سبک شخصی و خاص این هنرمند جوان تأکید دارد؛ و به نوعی چکیده‌ای از تمامی تجربه‌های هنری او در پنجمین نمایشگاه انفرادیش به شمار می‌رود.

IMG_20241109_182233_289

آثار این نمایشگاه عمدتاً در سبک انتزاعی خلق شده‌اند؛ و به‌ویژه در ترکیب رنگ، نور، فرم و بافت ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد؛ و مخاطب را در دنیای درونی و فلسفی هنرمند غرق می‌کند. 

عبدل‌زاده در این آثار، به کشف دنیای پیچیده و گهگاه پنهان انسان‌ها و هستی از طریق هنر می‌پردازد؛ و نگاهی دارد به دنیای پیچیده فواصل و شکاف‌ها.

سبک شخصی عبدل‌زاده «هدود» نام دارد؛ برگرفته از واژه‌ای تازی به معنای زمین پست یا فروافتاده؛ اما آنچه که برای او در این واژه اهمیت دارد، فاصله‌ میان تمام اجزای هستی است.

این مفهوم برای عبدل‌زاده به مراتب فراتر از یک تعریف ساده فیزیکی است. او به شکاف‌های نهفته در هستی اشاره می‌کند؛ فاصله‌هایی که نه‌تنها میان اجزای دنیای بیرونی، بلکه در ابعاد میان‌سلولی نیز وجود دارد؛ فاصله‌هایی که بستر پدیداری رخدادها، خلاقیت‌ها و نوآوری‌هاست؛ فضایی تاریک و روشن که در فلسفه هنر نیز به آن اشاره شده است.

او به دنبال بازشناسی معانی و مفاهیم پیچیده‌ای همانند تنهایی، پیوستگی و ابهام است که این نگاه گاه به صورت رئالیستی و گاهی با استفاده از خطوط خاص برای بازنمایی چهره‌ها و مفاهیم انسانی به نمایش درمی‌آید تا هر اثر حامل معنای عمیق و مفهوم فلسفی خاص خود باشد.

دیگر شاخصه آثار کامبیز عبدل‌زاده الهام‌ از دنیای شاعرانه‌ای‌ست که در آن زیسته است.

IMG_20241109_182241_882

او در این خصوص می‌گوید: "در طول سال‌ها با شاعران زیادی زندگی کرده‌ام و از اشعار آن‌ها الهام گرفته‌ام؛ اما اگر بخواهم شاعری را نام ببرم که تأثیر عمیقی بر من گذاشته باشد، قطعاً سعدی است. شعر سعدی با عمق و سادگی خاص خود همواره منبع الهام بوده است. در هر بیت او نوری از حکمت و زندگی جریان دارد که این نور به آثار من جان می‌بخشد."

او هر تابلو در این نمایشگاه را نه‌فقط یک اثر هنری، بلکه یک روایت از اشعار و اندیشه‌های مختلف برمی‌شمرد.

این نمایشگاه تا چهارشنبه همین هفته در موزه موسیقی برپاست؛ و از ساعت ۱۰ تا ۱۹ پذیرای شیفتگان هنر، ادبیات و اندیشه خواهد بود.

انتهای پیام