به گزارش هنرآنلاین، بهرام کلهرنیا (رئیس هیات مدیره انجمن گرافیک ایران) در این مراسم گفت: گفتوگو کردن در چنین روزی، برایم خیلی سخت است. زیرا ما از مدتها پیش برنامهریزی کردیم تا ساماندهی در حرفه خود انجام دهیم. امروز یکی از بخشهای مهم این آرزوست. در انجمن گرافیک ایران و به طور خاص این رویداد تلاش کردیم تا برای یک جور زیست دیگر تلاش کنیم. امروز کنار هم جمع شدیم تا آغاز هفته گرافیک ایران را اعلام کنیم. درباره سختیها و تلخکامیها صحبتهای بسیاری شده اما جدا از هر مسئلهای باید بدانیم که اصل ماجرا شما هستید. ما فقط خدمتگزار کارهایی بودیم که مالک آنها شما بودهاید.
او افزود: باوجود اینکه انجمن گرافیک ایران، بنیادیترین انجمن جامعه تجسمی کشور است، شاهد دشواریهای بسیاری برای آن بودیم. به صورتی که تا لبه سقوط و نابودی رفت. ولی با چنگ و دندان آن را نگه داشتیم. این انجمن یک میراث فرهنگی است؛ بنابراین نباید به این فکر کنیم که انجمن برای ما چه کرده است. این نگاهی کاسبکارانه است که باید از هنرمندان دور باشد. همگی باید در راستای تحقق اهداف انجمن تلاش کنیم. بگذارید کارهای انجمن عملی شود؛ آن زمان اگر آن اتفاق مطلوب رخ نداد، من را نقد کنید.
رئیس هیات مدیره انجمن گرافیک ایران در ادامه صحبتهای خود بیان کرد: دوستان به بهانه روز جهانی گرافیک و هفته گرافیک، چند برنامه را طراحی کردهاند. در اولین قدم، کنار استاد کاتوزیان ایستادیم. در واقع ما زیر سایه سرو عتیقی چون استاد کاتوزیان قرار گرفته و سعی کردیم، پروژهای را نیز به این بهانه تعریف کنیم. در همین راستا، نخستین شماره ویژهنامهای دوره جدید انجمن آماده شده و با اسم استاد کاتوزیان بیرون آمده است. امیدوارم انتشار این ویژهنامه ادامه دار باشد. علاوه بر این، نمایشگاه آثار ایشان نیز امروز برپا میشود. بعد از این مراسم همگی برای افتتاح و بازدید از اثر حاضر، به گالریهای مجموعه میرویم.
کلهرنیا در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: جمعیت بسیار بزرگی از جوانان ما از دانشگاههای هنر بیرون آمدهاند اما آمار دقیقی از آنها نداریم. به هر ترتیب عدهای از آنها عضو انجمن گرافیک شدهاند. ما نیز از آنها درخواست کردیم که برای عنوان «در جستجوی نسل نو» آثار خود را ارسال کنند. این عنوان در ادبیات امروز ، اصطلاحی روشنفکرانه است. در واقع نسل نو حامل اندیشه و خلاقیت است و مسائل جامعه را دنبال میکند. بنابراین ما نیز گفتیم، نسل نو پرچم ماست، پس بیایید دور هم جمع شویم. در مدت زمان اعلام شده برای این طرح، آثاری به دبیرخانه ارسال شد که بعد از بررسی تعداد کمی از آنها به نمایشگاه راه پیدا کردهاند. تعدادی نسبت به این موضوع معترض شده و بیانیه نوشتهاند. من به لحن تند و انتقادی آن بیانیه علاقمند نیستم اما آنها هم حق دارند که حرف خود را بیان کنند.
او ادامه داد: هنوز بسیاری از امکانات انجمن در دست هیات مدیره نیست اما ما با چنگ و دندان در حال جنگ هستیم. بنابراین ما باید با هم مهربان باشیم و همدیگر را یاری کنیم تا کارها درستتر انجام شود. خطاهای این رویداد را پای من بنویسید. از همه کسانی که در این راه کنار ما بودند تشکر میکنم.
رضا خاکساری (عضو هیات مدیره و دبیر هفته گرافیک ایران) در بخش بعدی این مراسم گفت: تلاش میکنم در چند دقیقه، شرح کوتاهی از اتفاقات هفته گرافیک امسال را بیان کنم. ما در این رویداد ابتدا آیین افتتاحیه را داریم که اکنون در آن هستیم. دومین برنامه ما نیز به بزرگداشت آقای کاتوزیان مربوط میشود. همچنین علاوه بر افتتاح نمایشگاه از آثار آقای کاتوزیان، افتتاح نمایشگاه «در جست و جوی نسل نو» را نیز داریم.
او افزود: اتفاقی که در این رویداد شاهد آن بودیم، نوعی تدبیر بود که در کمیتهها شکل گرفت. در این دوره باتوجه به رویکرد هیات مدیره که روی فعالیت بیشتر کمیتهها تاکید داشت، ما به سمتی که اکنون در آن هستیم، سوق داده شدیم.حتی طراحی پوستر امسال را به دوستان جوانی دادیم که تا پیش از این هیچ شناختی از آنها نداشتیم. زیرا علاقمندیم که همه اعضا در فعالیتهای انجمن فعال باشند. از طرف خود و هیات مدیره از همگی کسانی که برای برگزاری این رویداد ما را یاری کردند، تشکر میکنم.
بخش بعدی این مراسم به نکوداشت استاد کامران کاتوزیان اختصاص داشت. در همین راستا کلیپی که درباره ایشان تهیه شده بود، برای حاضران پخش شد.
سپس امرالله فرهادی درباره فیلم پخش شده از کامران کاتوزیان گفت: این اثر برای ۱۲ سال پیش است.
واقعیت اینکه امکان فیلمبرداری جدید از آقای کاتوزیان وجود نداشت.امیدوارم آقای کاتوزیان دهها سال عمر کنند اما نباید فراموش کنیم که ایشان در این سالها خیلی اذیت شدهاند. از سال ۸۳ امکان همکاری و دوستی با ایشان را داشتم و به آن افتخار میکنم. کاری که در این رویداد انجام دادیم، این بود که خواستیم ویژه نامهای را برای آقای کاتوزیان در بیاوریم. از روزی که با افراد تماس گرفتیم تا یادداشتهای خود درباره ایشان را برایمان ارسال کنند، تنها یک روز گذشت و تقریبا تمام مطالب جمع شد. این ویژه نامه مطالب خوبی درباره آقای کاتوزیان دارد. بنابراین اگر کسی بخواهد ایشان را بشناسد، به خواندن مطالب این ویژهنامه را توصیه میکنم.
او افزود: کاتوزیان در این سالها سختیهای خیلی زیادی را از سر گذراند. او در هر جایی کار میکرد، برای ما مانند الگویی بود که دنبالش میکردیم. او در کار خود ساختارشکن و شجاع بود. همین موضوع سبب شد تا به او اتهامهای واهی بزنند و حتی تا دادگاه ببرند. او را ممنوع الکار کردند اما او رفت و کار خودش را انجام داد. او هیچوقت معلم رسمی نبود، اما تاثیرش در کارهای امروز دیده میشود. برای ایشان آرزوی سلامتی میکنم.
همچنین از جانب ایشان و خانواده محترمشان از همگی شما برای تدارک این مراسم تشکر میکنم.
در ادامه پیامی صوتی از کاتوزیان برای حاضران پخش شد.
در بخش بعدی این مراسم با حضور بهرام کلهرنیا، مجید بلوچ، علی خسروی، رضا خاکساری، علیرضا مصطفی زاده، لوح یادبودی از طرف انجمن گرافیک ایران به امرالله فرهادی اهدا شد تا آن را به دست استاد کاتوزیان برساند.
در بخش پایانی این مراسم، نمایشگاه آثار کامران کاتوزیان در گالری استاد ممیز و نمایشگاه پوستر در جستجوی نسل نو در گالری تابستان خانه هنرمندان ایران افتتاح شده و همه روزه (به غیر از شنبهها) از ساعت ۱۴ تا ۲۱ پذیرای علاقه مندان است.