گروه هنرهای تجسمی خبرگزاری هنرآنلاین: جدیدترین دوره حراج آثار هنری تهران در حالی به کار خود پایان داد که بدون شک این دوره از حراج تهران یکی از پرحاشیهترین دورههای برگزاری آن بود.
این دوره از حراج تهران به فروش چند ده میلیاردی رسیده است اما رسیدن به این میزان فروش با شائبههای بسیاری مواجه شد؛ یکی از این ابهامات به قیمتگذاری بالای برخی آثار و قیمت نهایی فروش آن مربوط میشد که این مساله مبنای اولیه قیمتگذاریها در حراج تهران را برای چندمین بار زیر سوال برد؛ اینکه این قیمتگذاریها بر چه اساس و معیاری انجام میشود؟! به عبارت دیگر فرآیند و مکانیسم قیمتگذاری پایه برای آثار ارائه شده بر چه اساسی است؟
حتی طی یکی دو روز اخیر کاربران فضای مجازی با انتشار تصاویری از برخی آثار فروخته شده در حراج تهران، با قیمتهای پایه نجومی آنان با زبان طنز برخورد کردند.
از سویی هفدهمین دوره حراج تهران که به فروش آثار هنر مدرن و معاصر ایران اختصاص داشت، چندی پیش برگزار شد. حراجی که در طول 11 دوره برگزاریاش همواره با حواشی و حرف و حدیثهایی همراه بوده است و امسال هم از آن بیبهره نمانده است. اما یکی دو روزی است که کاربران فضای مجازی با انتشار عکس برخی از آثار حراج نسبت به قیمتهای آنها واکنش نشان میدهند. قیمتهایی که کاملا مشخص میکند که خط و مشی این حراج هیچ سنخیتی با سلیقه فرهنگ جاری جامعه ندارد و طرف حسابش آدمهایی است که در کنار نگاه کاملا بیزنسی به هنرهای تجسمی، این حوزه را موضوعی تفریحی و سرگرم کننده تلقی می کنند و گویی در دادوستد خود در حراج تهران کمترین تامل و نگرشی نسبت به ابعاد هنری دارند و هرچه حسابشان پرپولتر باشد از این حراج دستپرتر بازمیگردند.
گفتنی است، خبرگزاری هنرآنلاین به زودی طی گزارشهایی به بررسی ابعاد مختلف برپایی حراج تهران می پردازد.
در ادامه دیدن تصاویری از برخی آثار و قیمتهایشان در حراج تهران که مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته، قابل تامل است.