به گزارش هنرآنلاین، کتاب‌های «اسرار گل رس» و «ناگفته‌های هنر تاپستری» با تألیف زهرا رسول‌زاده نمین، به تازگی از سوی کتابسرای میردشتی منتشر و در کتاب‌فروشی‌های کشور پخش شده است.

کتاب «اسرار گل رس» اثری جامع و کامل درباره‌ هنر سفالگری و همه‌ چیزهایی‌ست که یک سفالگر باید درباره‌ گِل مناسب و مورد نیازش برای انجام کار هنری بداند. در این کتاب سعی شده هنرجویان و مخاطبان علاوه بر کسب توانایی و مهارت کار با گِل، بتوانند از اطلاعات جامع و جالبی در مورد هنر، روان‌شناسی هنر، هنردرمانی، نیرو‌های درمانی زمین؛ خاک، خاک رُس‌درمانی، فواید گِل‌بازی، طرز تهیه گِل، انواع گِل رُس، گِل سلولزی، نحوه‌ ساخت و استفاده از کاه‌گل، تاریخ سفال‌گری با دست، ابزار و وسایل کار، پانزده تکنیک ساخت ظروف با دست، تزیین بدنه‌ خیس سفال، خشک‌کردن و نگه‌داری بدنه، پخت و اطلاعات مهمی درباره‌ انواع کوره‌ پخت سفال، رنگ و پتینه روی بدنه‌های سفالی، اطلاعاتی در مورد لعاب و تکنیک‌های آن، راه‌کار‌های خلاقیت و تجسم، جدول ظرفیت‌های سنی و بصری هنرجویان، موضوعات سرگرمی با گِل، فلسفه‌ ساخت و استفاده از کوزه و راهکار‌های کسب مهارت، برخوردار شوند.

رسول‌زاده درباره‌ این کتاب می‌گوید: «با این کتاب می‌توانید به تنهایی کار کنید و خوشحال باشید که خودمختار هستید. کار با گِل و خلق‌کردن اعتماد به‌نفس‌تان را افزایش می‌دهد و پس از چند روز شاهد تغییرات درونی بارزی خواهید بود».

در بخشی از کتاب «اسرار گِل رُس» به نقل از «هربرت رید» آمده: «سفالگری ساده‌ترین و در عین حال دشوارترین هنرهاست، ساده‌ترین از آن جهات که ابتدایی‌ترین هنرهاست و دشوارترین به این علت که انتزاعی‌ترین شکل هنر است. این هنر از لحاظ تاریخی در شمار قدیمی‌ترین هنر‌ها قرار دارد. هنر سفالگری اساسی‌ترین هنری است که به نیاز‌های نخستین جوامع بستگی دارد که روح قومی ناگزیر در آن تجلی می‌یابد».

 

زهرا رسول زاده نمین

همچنین کتاب «ناگفته‌های هنر تاپستری»، اثر دیگری از زهرا رسول‌زاده نمین، این روز‌ها برای علاقه‌مندان به هنر بافندگی منتشر شده و در اختیار آن‌ها قرار گفته است. این بانوی هنرمند پیش از این در سال ۹۲ کتاب کامل و مرجعی را با عنوان «تاپستری» درباره‌ این رشته‌ هنری تألیف و منتشر کرده بود.

رسول‌زاده در مورد کتاب «ناگفته‌های هنر تاپستری»، اشاره می‌کند: «این اثر حاصل بیست سال تجربیات شخصی من در مورد بافت تاپستری، چگونگی انتخاب رنگ و تهیه‌ مواد مناسب برای بافت مورد نظر و همچنین آشنایی با هنرمندان معاصر این هنر در تمام دنیاست. ارزش این کتاب به کاربردی‌بودن محتویات آموزشی آن است و بیش‌تر مباحث برحسب ضرورت و نیاز هنرجویان تنظیم شده است».

مدیر گالری «زرنا» با اشاره به هنر تاپستری در مقدمه‌ کتاب خود آورده: «آن‌چه هنر تاپستری معاصر را نسبت به قبل از جنگ جهانی دوم متمایز می‌کند، برتری تنوع در بافندگی هنرمندان آن دوران است که این روند ریشه در فرانسه دارد. زمانی که ژان لورکا، طراح مطرح گالری Aubusson Tapestry با ساخت یک مجموعه تاپستری که در دوسالانه‌ لوزان به نمایش درآمد، جانی تازه به این هنر بخشید. از آن زمان به‌بعد با هر دوسالانه محبوبیت تاپستری نیز افزایش می‌یافت و در همین راستا هنرمندان برای کشف ساختار‌های بدیع از طیف گستره‌ای از الیاف تلاش مستمر می‌کردند که حاصل آن دگرگونی در دنیای مد و مورد توجه قرارگرفتن هنرمندان عصر معاصر برخلاف بسیاری از پیشینیان‌شان بود. از آن‌ها به عنوان برجسته‌ترین هنرمندان در حوزه‌ هنر نساجی و تکینک بافت یاد می‌شود».

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «از کتاب تاپستری که سال ۱۳۹۲ چاپ شده بود، امروزه تعداد اندکی در بازار باقی مانده و همین امر سبب شد کتاب دیگری در همین زمینه نوشته بشود. البته نیاز جامعه و دانشجویان نیز دلیل بااهمیتی برای چاپ کتاب جدید بود. امروزه هنر تاپستری در بین نسل جدید و هنردوست ایران بیش‌تر شناخته شده و علاقه‌مندان بسیاری پیدا کرده است. در فصل‌های نخستین کتاب حاضر، در مورد شناخت انواع مواد در هنر تاپستری توضیح داده شده. همچنین اطلاعات بسیار مفیدی درباره‌ رنگرزی انواع الیاف و نحوه‌ رنگرزی آمده است. یکی از ویژگی‌های کتاب جدید، آموزش این نکته است که با بیش‌تر موادی که در زندگی روزمره با آن‌ها سر و کار داریم، می‌توان آثار هنری زیبایی خلق کرد و احتیاجی به هزینه‌های اضافی و تحقیقات زیاد در این زمینه نیست. در بخش‌های بعدی کتاب، انواع تکنیک‌های بافت تاپستری مدرن با ذکر تمام جزییات، از لحاظ تئوری و عملی شرح داده شده و به راحتی می‌توانید کار کنید و خلاق باشید».

زهرا رسول زاده نمین