به گزارش هنرآنلاین، عاقلی درباره نمایشگاه «بیگانگی» گفت: بیگانگی بیست و هشتمین نمایشگاه مجسمه انفرادی من است و در این نمایشگاه مجموعهای از ۱۵ مجسمه برنزی را که در سه سال اخیر خلق کردهام را به نمایش میگذارم.
او درباره چرایی انتخاب عنوان بیگانگی برای این مجموعه خاطر نشان کرد: من سالهاست که تمرکزم را بر روی مفهوم گذاشتهام و خود را هنرمندی مفهوم گرا میدانم و همواره از جهان پیرامونم ایده خلق آثارم را میگیرم. در جهان امروز هر یک از آدمها به نوعی تلاش میکنند از خود و هویتشان فاصله بگیرند و به نوعی دچار نوعی استحاله و بیگانگی از خود هستند و من در این مجموعه تلاش کردهام به نوعی این بیگانگی را دستمایه خلق آثارم قرار دهم.
عاقلی ادامه داد: مجسمههای این مجموعه برآمده از ساختار کلاسیک مجسمهسازی هستند و هر یک نیم تنه انسان هستند که بر روی این فیگورها جزییاتی اضافه شدهاند. هر یک از مجسمههای این مجموعه که در ابعاد ۹۰ در ۵۰ در ۳۰ خلق شدهاند، سه تا پنج نسخه دارند.
عاقلی در بخشی از استیمنت این نمایشگاه نوشته است: عصر حاضر عصر سنتهای فردیست. در این دوران هنرمند درک و باورهای شخصی خود را از جهان پیرامون بیان میکند. به نظر میرسد که در حال حاضر جنبشهای عمده از بین رفتهاند و ما در عین بیگانگی در ارتباط با یکدیگر با هجوم درون مایهها و روندهای شخصی مواجه هستیم.
دیگر هیچ فلسفه زیباشناسی خاصی حکم فرما نیست. گویی مدرنیسم پایان یافته و جریان پست مدرن با نگاه انتقادیاش به مدرنیزم، بنا بر گفته منتقدان هنرهای تجسمی؛ دیگر از مد افتاده باشد. دلمشغولی هنرمند معاصر، در جستجوی برقراری ارتباط با گروهی عظیم است. در پی این مسیر شیوههای فردی آنها گاه به یکدیگر نزدیک و گاهی از هم فاصله میگیرد. در این میان برقراری ارتباط بین سبکهای تاریخی با مفاهیم نو و خلاقانه، گرایشهایی را به وجود آورده که گامی نو در بیان سنت، روایت و خلاقیت محسوب میشود هر چند عناصر اخیر نسبت به گذشته به شکلی کاملاً متفاوت به کار گرفته شدهاند. وقتی همه عناصر با یکدیگر جمع میشوند به تناسباتی دست مییابند که قدرت دارد تا روح بیننده را با هیجانات مختلف تحریک کند.
گاهی هنرمند معاصر در قالب منحصر به فردی به زیبایی کلاسیک اهمیت داده و آن را به مثابه یک ایدئولوژی در آثارش مورد استفاده قرار میدهد. گویی به یک قلمرو جاودانی به موازات زندگی این جهانی باور دارد و با فراخواندن آرامش باستان، بیگانگی ناهنجار مدرنیسم را به چالش میطلبد.
قدرت الله عاقلی متولد ۱۳۴۷ جلفا است، دیپلم نقاشی از هنرستان تجسمی پسران است. او مؤسس و دبیر سایت جامع تخصصی و پژوهشی ایران مجسمه است. او تاکنون در بیش از ۲۲۰ نمایشگاه گروهی آثارش را در ایران، هلند، فرانسه، مراکش، انگیلس، ایتالیا، قطر، اتریش و آمریکا به نمایش گذاشته است. آثار او به بینالهای متعددی راه پیدا کرده است.
گالری اعتماد هر روز جز دوشنبهها ساعت ۱۲ ﺗﺎ ۸ ﺷﺐ میزبان علاقهمندان است. این گالری در ﻣﯿﺪان ﻫﻔﺖ ﺗﯿﺮ، ﺧﯿﺎﺑﺎن ﻣﻔﺘﺢ ﺟﻨﻮﺑﻰ، ﺑﻦﺑﺴﺖ ﺷﯿﺮودى، ﭘﻼک ۲۵ واقع شده است.