گروه تجسمی هنرآنلاین: جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در چهاردهمین دوره خود میزبان بخشی با عنوان «ایثار و فداکاری» است. در این بخش آثار متنوعی در رشته‌های گوناگون به نمایش درآمده است که هر کدام از دیدگاهی متفاوت به موضوع پرداخته‌اند. عده‌ای از هنرمندان با مرور تاریخ، به مسأله جنگ و شهادت توجه کرده‌اند و گروهی با توجه به مسائل روز و رخداد‌های گوناگون، آثاری را به وجود آورده‌اند و مدیا‌های مختلف هنری فرصت مناسبی برای بیان موضوع در اختیار هنرمندان قرار داده‌اند.

اعظم واضحی مقدم از مشهد یک اثر تصویرسازی با عنوان «دا» ارائه کرده است که در آن مادری با روبنده دیده می‌شود و در اطراف او که احتمالاً مادر شهید است، پرستو‌ها و گلبرگ‌های گل در حال گردش هستند.

فاطمه محمدی نیز در یک اثر تصویرسازی، رزمندگان را نشان داده است که در میان آب سرد رودخانه در حال حرکت برای اجرای عملیات هستند.

امین مرادی هم صحنه‌ای از جبهه‌های جنگ را تصویرگری کرده و رزمندگانی را نشان می‌دهد که در حال استراحت هستند و همزمان یکی از آن‌ها در حال نگهبانی و مراقبت از آنهاست.

مریم شاکری چالشتری از شهرکرد سعی کرده است موضوعات روز را وارد نگارگری کند. او پرستاری را نشان می‌دهد که ماسک به دهان دارد و با تیر و کمان قصد مبارزه دارد.

مهرداد لطفی پور از قزوین هم در یک اثر نگارگری، زنی را نشان داده است که بر پیکر جوان شهیدی عزاداری می‌کند و در اطراف او فرشته‌ها حضور دارند.

رضا بدرالسماء از اصفهان در یک تابلوی نگارگری چهره شهید سلیمانی را در میان گل و مرغ نشان داده است.

حسین شیخ علیشاهی از یزد، در تابلوی «فرشتگان سپید» تلاش کرده است مفهوم مورد نظر را به شکلی انتزاعی نشان دهد و در میان سطوح رنگی سیاه و قرمز و زرد، سطوح مواج سفید را نشان داده است که به سبکی در حال حرکت هستند.

کامیار صادقی در یک تابلوی نقاشی، قمقمه‌ای فلزی را که متعلق به رزمنده‌ای بوده است، نشان می‌دهد که خالی در میان خاک‌ها افتاده و نشانی از صاحب آن نیست.

علیرضا حسینی صدر از اردبیل، شخصی را نشان می‌دهد که ماسک شیمیایی بر چهره دارد و حسین صدر در تابلوی «معنویت در مقاومت» نماد‌های مختلف را از مراسم مذهبی تا فعالیت‌های صنعتی و چهره شهدا در کنار هم قرار داده است.

سید علی قافله باشی از قم در تابلوی «مادر» زنی را به عنوان نماد فداکاری نشان داده است و صادق اکبری چهره مادر کهنسالی را به تصویر کشیده که عکس فرزند شهیدش را در دست دارد.

معصومه موسوی در یک کارتون، مرد آتشنشانی را که یک پایش را از دست داده است، در حال قدم زدن با پسر کوچکش نشان می‌دهد.

طاهر شعبانی از همدان نیز به موضوع کرونا پرداخته و در اثری کارتونی، مردی را نشان می‌دهد که از میان دهان ویروس کرونا، نانی را به دست خانواده‌اش می‌رساند.

مجید حجتی قطعه عکسی با عنوان «طوفان همدلی» ارائه کرده است که گروهی از مردم را در کنار هم در حال ساخت ماسک نشان می‌دهد.

حسین حسن شاهی در مجسمه‌ای با عنوان «وترالموتور» مکعبی نورانی را در میان هجوم قطعات تیز فلزی و در فضایی تاریک نشان می‌دهد.

مصطفی عابدینی از آبیک در رشته خوشنویسی، دو قطعه چلیپا را ارائه کرده است که شعری مرتبط با مضامین ایثار و فداکاری دارد.

سمیه آرزوفر اثری در رسانه‌های جدید ارائه کرده است و در جعبه‌ای که به دیوار نصب شده و برای مخاطب توهم عمق ایجاد می‌کند، تعداد زیادی چراغ کوچک نصب کرد که خاموش و روشن می‌شوند و در فضایی تاریک، نور می‌تابانند.

چند اثر از هنرمندان مدعو نیز در این بخش به نمایش درآمده است. از حسن روح الامین تابلوی نقاشی دیده می‌شود که پیکر دو شهید را در کنار هم نشان می‌دهد.

عباس مجیدی در چیدمان «برزخ» تعداد زیادی ماسک را از سقف آویزان کرده و مخاطب با حرکت زیر آن‌ها، خود را در سیطره ماسک‌ها می‌بیند.

حسن قائدی در چیدمان «جهادی‌ها» چند قطعه عکس از عملیات امدادی در حادثه سیل را در کنار ابزار‌هایی مانند بیل و دستکش قرار داده است.