به گزارش هنرآنلاین، سیدعباس میرهاشمی دبیرکل جشنواره با اعلام این خبر افزود: بنا به آمار موجود سایت، شاهد رشد ۳۴ درصدی در تعداد هنرمندان و رشد ۴۰ درصدی در تعداد آثار نسبت به دوره گذشته هستیم. در بین شرکتکنندگان ۲۵۶۰ خانم و ۱۷۸۵ مرد هستند. ۱۴۷۳ هنرمند از استان تهران شرکت کردهاند و ۲۸۷۲ هنرمند هم از دیگر استانهای کشور که استان خراسان رضوی بعد از تهران با ۳۷۵ هنرمند، اصفهان با ۳۲۶ هنرمند و البرز با ۲۴۲ هنرمند در ردههای بعدی هستند.
میرهاشمی افزود: در رشته نقاشی ۱۳۱۷ هنرمند نقاش ۳۲۴۰ اثر ارسال کردند. در رشته عکاسی ۸۴۷ عکاس با توجه به تک عکس و مجموعه عکس ۲۰۳۳ اثر به جشنواره فرستادهاند. در رشته گرافیک هم ۴۸۶ طراح، ۱۱۴۹ پوستر را به دبیرخانه ارسال کردهاند.
وی همچنین درباره رشتههای دیگر گفت: ۴۶۱ تصویرساز ۱۱۲۰ اثر ارسال کردند و در رشته خوشنویسی ۳۲۹ خوشنویس ۷۲۰ تابلو در شاخههای مختلف خوشنویسی به دبیرخانه جشنواره فرستادند. در رشته نگارگری هم ۳۱۰ هنرمند ۶۰۰ اثر را برای انتخاب ارسال کردهاند.
دبیرکل جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: در رشته هنرهای جدید هم ۲۰۱ هنرمند در شاخههای پرفورمنس، چیدمان و ویدئوآرت ۳۴۶ اثر را فرستادند. ۱۸۵ کاریکاتوریست با ۴۶۹ اثر بیشترین رشد را نسبت به دوره قبل داشتهاند. در بخش آثار حجمی هم در رشته مجسمه ۱۷۹ هنرمند ۳۲۷ اثر و در بخش سرامیک، ۶۷ هنرمند ۱۲۵ اثر را به جشنواره فرستادند. در مجموع بیشترین رشد اثر و تعداد هنرمند برای رشتههای کاریکاتور، نقاشی و تصویرسازی بوده است
میرهاشمی گفت: همچنین در بخش ایثار و فداکاری که در فراخوان جشنواره بهعنوان بخش ویژه دیده شده است، ۴۶۳ هنرمند، ۷۳۳ اثر در رشتههای مختلف ارسال کردهاند.
دبیرکل چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در پایان از پژوهشگران و منتقدان هنرهای تجسمی دعوت کرد تا باتوجهبه این آمار و سپس تماشای آثار تحلیلهای خود را ارائه دهند تا ارائه آمار صرفاً به معنی اعداد و ارقام نباشد و بتوانیم از توان علمی پژوهشگران در نگاه تحلیلی بهره بگیریم.
پس از اعلام اسامی هنرمندان به تفکیک رشتهها در سایت جشنواره، جلسات انتخاب آثار با حضور دبیران و داوران بهتناوب برگزار میشود و پس از این مرحله آثار ورودی به نمایشگاه اعلام خواهد شد.