به گزارش هنرآنلاین، ندا درزی کیوریتور پرسبوک گفت: نمایشگاه دوره یازدهم پرسبوک با موضوع «پسماند-صفر» و انتخاب شهر تهران به عنوان آلودهترین شهر ایران، سعی دارد ذهن مخاطب را از وضعیت کنونی زمین آگاه و تأثیرات آن را مورد پژوهش اکولوژیستها و جامعهشناسان قرار دهد. کنش مخاطب، هنرمند و تأثیرات آن نکته مهمی است که مایلم بر ویژگی این نمایشگاه بیفزایم.
او افزود: یکی از معضلات دنیای مدرن، آلودگی محیط زیستی است. به نظر میرسد که از مهمترین مصداقهای آلودگی و البته نگرانکنندهترین آن نیز ضایعات پلاستیکی است که تا قرنها قابل تجزیه نیستند. با این حال، تولید و مصرف پلاستیک همچنان ادامه دارد و هر روز بر میزان تولید آن افزوده میشود.
به گفته درزی، براساس آمار موجود تنها ۹ درصد زبالههای تجزیه ناپذیر در طول سال بازیافت میشوند و هر سال ۹۱ درصد زبالههایمان در زمین تل انبار میشوند. حتی تصور تل انبار ۹۰ درصد زبالههای یک خانواده در طول سال غیر قابل تصور است چه برسد به تل انبار ۹۰ درصد زبالههای ساکنان زمین.
این هنرمند افزود: بر اساس آمار موجود؛ در ایران بیش از ۱۷۷ هزار تن پلاستیک و حدود ۳ میلیون تن کیسه پلاستیکی تولید میشود و از این ۳ میلیون، حتی یک درصد هم بازیافت نمیشود!
بنیانگذار سالانه پرسبوک ادامه داد: جنبش «پسماند-صفر» میخواهد مردم را به تجدیدنظر در مورد رویکردشان نسبت به زباله فراخواند و آنها را تشویق کند تا میزان پسماند تجزیه ناپذیری که تولید، دفن، سوزانده یا در آبها رها میشوند را به صفر برسانند. در واقع جنبش پسماند-صفر در پی آن است که هر فرد را تشویق کند تا با مشارکت در تولید و مصرف مسئولانه به کاهش پسماند (Reduce)، استفاده مجدد (Reuse) و بازیافت (Recycle) کمک کند و باری از دوش زمین بردارد.
او افزود: در یازدهمین سالانه پرسبوک آثار مهدیه ابوالحسن، مریم اشکانیان، رضا باباجانی، آیدین باقری، هدیه توتونچیان، کیوان پورنصری نژاد، ستاره حسینی، صادق خلیفه، غزال زارع، آرزو زرگر، شرمین شالباف، شایا شهرستانی، فریده عبادی، اسماعیل قنبری، بهنام کامرانی، نرگس محمدیان، سمانه مطلبی، معصومه مهتدی، امیر نصیری و تکتم همتی در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد.
درزی گفت: در بخش بینالملل پرسبوک با عنوان «رد پای زندگی» مرورى بر آثار هدا زرباف هنرمند فقید ایرانی- کانادایی خواهیم داشت. در این بخش صنم سامانیان (کیوریتور مقیم تورنتو) مروری کوتاه بر تاریخچه ارائه هنر بازیافتی خواهد داشت و از عملکرد هدا زرباف، به عنوان مثال یاد میکند. سامانیان که در طول سالها از نزدیک با زرباف کار کرده، مسیر همکاری خود را با زرباف از طریق چهار مجموعه «ارواح نرم»، «احجام گلدار، مسافران زمان»، «ما ماشینهای تصویر ساز هستیم» و«عزیزم، من خانه هستم» را به نمایش میگذارد.
به گفته درزی در بخش جنبی با عنوان «ما طبیعتیم» نمایشگاهی مجازی از آثار هنرمندان جوان و پیشرو در زمینه موضوعات محیط زیستی در بهمن ماه سال جاری در صفحه مجازی پرسبوک برپا خواهد شد.
تیم یازدهمین سالانه پرسبوک متشکل است از؛ ندا درزی کیوریتور این دوره، صنم سامانیان کیوریتور بخش خارجی، ستاره حسینی کیوریتور بخش جنبی، پرنیان طوسی و آزالیا شاه نظری تیم پژوهش و سجاد حسینی کارشناس پسماند و مریم آموسا مدیر روابط عمومی، رضا باباجانی طراح گرافیک و بیتا عامل موشن گرافیک.
فیلم مستند این دوره توسط استودیو حرف هنر ساخته خواهد شد و پلتفرم پی وست این رویداد را در فضای مجازی همراهی میکند.
بخش نمایشگاهی یازدهمین سالانه هنر معاصر از ۱۷ تا ۲۸ دی ماه در گالری ایرانشهر واقع در خیابان کریم خان زند، خیابان آبان جنوبی (عضدی)، خیابان سپند، پلاک ۶۹/۱ میزبان علاقهمندان خواهد بود.