گروه تجسمی هنرآنلاین: نمایشگاه گروهی «سپردمش به دیگری» در گالری بهروز برپاست. کتایون عسلیان، نقاش و کیوریتور این نمایشگاه در گفت و گو با هنرآنلاین درباره شکلگیری این مجموعه گفت: در سالهای اخیر رسانهها در مورد فقر، اعتیاد، جنگ، نسل کشی، قحطی و مهاجرت غیر قانونی برنامههای زیادی ساختهاند. در همه آنها قربانیان کودک کم نبودند و این مطلب به شدت مرا آزار میداد. عدهای میگفتند راه رسیدن به آرامش اعصاب پیگیری نکردن اخبار است. شاید با اهمیت ندادن به اخبار اعصاب من آرام میگرفت اما فکر اینکه آینده بچههای بازمانده از این فجایع چه میشود دست از سرم بر نخواهد داشت.
عسلیان ادامه داد: عوامل مختلف در سرنوشت این کودکان مؤثرند. شاید بعضی از آنها در حیطه تصمیمات و انتخابهای خودشان باشد اما انتخابهای اولیه و مؤثری مانند والدین و یا کسانی که آنها را بزرگ میکنند، کشور محل زندگی و بسیاری دیگر از عوامل به دست آنها نیست. من بدون در نظر گرفتن دلایل رهاشدگی کودک، میخواستم آیندهاش را مجسم کنم. بنابراین از تعدادی هنرمند دعوت کردم تا در این پروژه همکاری کنند و به خلق اثری ایده محور با چند محدودیت کوچک بپردازند.
این هنرمند افزود: ابتدا پرترهای از چهره یک زن را طراحی کردم و پس از چاپ روی پارچه متقال آن را در اختیار هنرمندان قرار دادم. انتخاب پارچه متقال زیرسازی نشده استعارهای از زندگی است. زندگی ظاهری زیبا دارد اما پشت آن چالشهایی غیر قابل پیشبینی است. با این کار هنرمند را به چالش کشیدهام تا خلاقیت و هر آنچه را که در پشت ذهنش دارد بیرون بریزد.
عسلیان ادامه داد: این زن را حوا نامیدم و سپرده شد به دیگری تا زندگی جدیدی را زندگی کند. هر هنرمند متناسب با سبک کاری و مدیوم انتخابی خود شروع به کار کرد. این تنوع سبک و مدیوم شاید گوشهای هرچند بسیار کوچک از تنوع خانواده، جامعه و دیگر عوامل تأثیرگذار در رشد و تربیت و شکلگیری کودک را نشان دهد.
او درباره دلیل استفاده از چاپ سیلک گفت: میخواستم همه هنرمندان دقیقاً روی یک پرتره یکسان کار کنند، گویی یک کودک یکسان (شاید در جهانهای موازی) در اختیار افراد متفاوتی قرار گرفته است تا در آشیانه آنها ببالد و رشد کند. حتی قرار بود هر هنرمند یک نام برای این پرتره انتخاب کرده و کنار اثر خود نصب کند، زیرا وقتی خانوادهای یک بچه را به سرپرستی میگیرد اسمی که خودشان دوست دارند را بر او میگذارند.
این هنرمند افزود: مدیومهای مختلفی در این نمایشگاه استفاده شده و هنرمندان را بر این اساس انتخاب کردم که شیوه کار و نگاهشان شبیه هم نباشد، زیرا میخواستم با تنوع کار آنها به همه عوامل متفاوتی که در تربیت یک بچه تأثیر دارد اشاره کنم. کلاژ، چاپ، نقاشی، پرفورمنس و... مدیومهایی هستند که در این نمایشگاه دیده میشوند. کار بعضی از هنرمندان با آثار قبلی آنها بسیار متفاوت است و در این آثار بسیار جسورانهتر عمل کردهاند.
او درباره نحوه انتخاب این هنرمندان گفت: برای این کار ابتدا یک فراخوان دادم و پس از بررسی شیوه کار کسانی که برای شرکت در پروژه ابراز تمایل کرده بودند، با توجه به محدودیتهایی که داشتیم عده کمی را انتخاب کردم. حتی در این میان یک هنرمند خودآموخته نیز حضور دارد که مادر یکی از هنرمندان مجموعه است. این گروه تا روز افتتاحیه نمایشگاه کارهای همدیگر را ندیده بودند اما بسیار هماهنگ بودند و در نهایت توانستیم کار را به خوبی برگزار کنیم و بازخوردهای خوبی از آن بگیریم.
عسلیان افزود: از نظر من این پروژه ادامه دارد. هرچند در حال حاضر همه هنرمندان این پروژه ایرانی هستند اما قرار است آثار در شهرهای مختلف به نمایش در بیاید و از هنرمندان بیشتری برای ادامه کار دعوت به مشارکت شود. شاید در سالهای آینده این پروژه را به یک همکاری برون مرزی با هنرمندانی از کشورهای مختلف تبدیل کنم.
اعظم یونسی، امیر سموات، اولدوز نژادی، بتی مذهبی فرد، پگاه لاری، تبسم تهم، رایا بختیاری، شمیم جباری، شیوا سرلک، علی وفایی نژاد، فاطمه اسلامیان، کاملیا فرزانه، کتایون عسلیان، مریم دولت آبادی، مریم صادقی، بهاره تکمیل، مولود عکافزاده، مهدی مشایخی، مونا جولا، میترا بستانی، نگین اقتداری و مونا حجازی هنرمندان شرکتکننده در این نمایشگاه هستند.
نمایشگاه «سپردمش به دیگری» تا یک دی در گالری بهروز به نشانی خیابان ولیعصر، روبه روی خیابان فاطمی، خیابان عبده، پلاک ۴۶ برپاست.