گروه تجسمی هنرآنلاین: حراج آثار هنری اسلامی و هندی دو نوبت در سال برگزار می‌شود و نوبت دوم آن روز چهارشنبه در لندن برپا شد. مهم‌ترین و گران‌ترین اثری که در حراجی ساثبیز چکش خورد، یک شمعدان مربوط به قرن سیزدهم بود. فرآیند فروختن این شمعدان نقره‌کوب بسیار ارزشمند حدود ۲۵ دقیقه طول کشید و با قیمت ۹ میلیون دلار به پایان رسید.

کارشناسان ساثبیز لندن برای این شمعدان نقره‌کوب که الگویی کم‌نظیر از هنر اسلامی قرن ۱۳ است، رقمی بین دو تا سه میلیون ۱۷۳ هزار دلار برآورد کرده بودند اما خریدار نهایی برای آن ۶.۶ میلیون پوند پرداخت کرد. شمعدان نقره بهترین نمونه از آثار فلزی هنر اسلامی در دست‌کم یک دهه اخیر دانسته‌اند و قیمت ۹ میلیون دلاری آن از نظر مدیر بخش خاورمیانه ساثبیز کاملا می‌ارزد و توجیه دارد.

شمعدان با روکش نقره حوالی سال ۱۲۷۵ در منطقه‌ای ساخته شده که امروز از نظر جغرافیایی شمال عراق است. این اثر ارزشمند از دهه ۱۹۶۰ در یک گنجینه خصوصی نگهداری می‌شد و این اواخر در موزه متروپلیتن هنر نیویورک به نمایش درآمد. گران‌ترین اثر هنری اسلامی حراج‌شده در ساثبیز مربوط به یک کوزه قرن پانزدهمی بود که سال ۲۰۱۸ با رقم ۶.۹ میلیون دلار رقم خورد.

18C236F7-483D-4E3A-9331-E4D5A5C12DBA

در حراج آثار هنری اسلامی و هندی ساثبیز لندن یک جلد قرآن طلاکوب هم به قیمت ۳۸۰ هزار پوند فروخته شد. این قرآن تاریخی قرن شانزدهمی در ایران آن زمان نگارش شده و کارشناسان برای آن قیمت پایه ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار پوند پیش‌بینی کرده بودند که در نهایت هم بالاتر از برآورد کف فروش رفت و نتوانست سقف قیمت را بزند.

در حراجی پاییزی ساثبیز، آثار تاریخی، نقاشی‌ها و دستنوشته‌های ارزشمند مربوط به ۱۰ قرن گذشته به نمایش و فروش گذاشته شد و درآمد نهایی آن ۱۱.۵ میلیون پوند بود. یک اسطرلاب برنجی بزرگ با امضای ابن‌بطوطه هم ۴۹۹ هزار پوند چکش خورد و یک نقاشی پرتره کمیاب از خرم سلطان، همسر سلیمان محتشم یا سلیمان قانونی (پادشاه عثمانی) ۱۷۳ هزار دلار فروخته شد.