به گزارش هنرآنلاین، سماواتیان از چهرههای نسل دوم نقاشان نوگرای ایران، در دورهای در دانشکده هنرهای زیبای تهران هنرآموزی میکرد که هم آموزههای علیمحمد حیدریان، از شاگردان برجسته کمالالملک، در دانشکده نفوذ داشت و هم استادان نوگرایی چون محمود جوادیپور به کار آموزش مشغول بودند.
او متأثر از هنرهای سنتی و دیوارنگارههای عصر صفوی زادگاهش اصفهان به خلق آثاری پرداخته که یادآور و نشاندهنده گذر زمان و تخریبی است که بر هنرهای سنتی ایران رفته است. سماواتیان با تسلط بینظیر بر انواع ابزارها و تکنیکهای غیرمتعارف، به احیای هنر گذشته ایرانی با نگاهی نو و بنمایههای انتزاعی اهتمام ورزیده است.
سماواتیان در نقاشیهای نیمهفیگوراتیو خود از موادی چون خاک، گل، گچ، مواد ترکیبی، ورقهای طلا و نقره همراه با شیوههای مختلف پتینهکاری بهره میگیرد تا فرسودگی، ریختگی و ترکها را به نمایش بگذارد.
تسلیت سرپرست معاونت هنری برای درگذشت نقاش نوگرا
سرپرست معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت نقاش نوگرای پیشکسوت را تسلیت گفت. محمود شالویی در پیامی برای درگذشت جمشید سماواتیان نوشته است: جمشید سماواتیان از نقاشان نوگرا در آثارش به هنرهای سنتی بومی و ملی توجه داشت و با نگاهی نو به هنرهای سنتی و پیشینه هنری ایران می پرداخت. سماواتیان از معدود شاگردان استاد علی محمد حیدریان بود که در فعالیت هنری خود سعی داشت مسیر استادش را تداوم دهد.
سماواتیان گرچه سال های زیادی گوشه نشینی اختیار کرد و کمتر در برنامه ها و رویدادهای هنری حضور داشت اما فعالیت های هنری خود را در مسیر استادانش ادامه داد. درگذشت این هنرمند پیشکسوت را تسلیت می گویم و برای زنده یاد سماواتیان رحمت الهی را مسئلت دارم.