به گزارش هنرآنلاین، در سیزدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر بخش «ستارگان جهانی هنر ایران» که شامل ارائه آثار هنرمندانی هستند که خارج از ایران در بیینالها و جشنوارهها طی سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ جایزه گرفتند، جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است.
تا موعد مقرر ۱۶۷ اثر از ۶۷ هنرمند که در دو سال گذشته میلادی در جشنوارهها و بی ینال های هنری دنیا حضور موفق داشتند به دبیرخانه رسید که در بخش ستارگان جشنواره به روی دیوار رفته است و جلوهای دیگر به جشنواره هنرهای تجسمی فجر بخشیده است.
ابراهیم بهرامی هنرمند عکاس که در بخش ستارگان سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر حضور دارد، درباره اثر خود توضیح داد: عکس من از کارگران معدن طرزه شاهرود است که در جشنواره عکس ترکیه جایزه ویژه و در چند جشنواره دیگر هم مقام کسب کرده است.
وی درباره تأثیر اضافه شدن بخش ستارگان به جشنواره بیان کرد: اتفاق خیلی خوبی بود اما جای خیلی از بزرگان در این بخش خالی است. در نظر گرفتن جایزه بینالمللی در یک بازه مشخص، خیلی معیار درستی برای انتخاب نبود و به خوبی نتوانست بزرگان را به میدان آورد.
بهرامی اظهار کرد: اما در کل بخش جالب و خلاقانهای بود و به نظرم میتوان آن را به صورت دوسالانه یا نمایشگاه سالانهای ادامه داد. همچنین مانند کاری که ما در جشنواره عکس خیام انجام میدهیم، میتوان از سفرا هم دعوت کرد و در برابر آنها از جایزه و حضور هنرمندان در کشورهای دیگر تقدیر کرد.
این عکاس درباره جایگاه هنر عکس ایران در جوامع بینالمللی گفت: الان بحث ارتباطات پررنگ است و با توجه به جایگاه دوستان در جشنوارههای بینالمللی میتوان گفت که هنر عکس ایران در جایگاه مطلوبی قرار دارد. نگاه عکاسان ایران و همچنین تکنیک و محتوای آثارشان در آسیا و خاورمیانه بینظیر است در خود ایران هم فعالیت چشمگیر این هنر را شاهد هستیم.
حامد فقیهی خوشنویس جوان که به سبب کسب مقام در جشنواره بینالمللی نجف به بخش ستارگان سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر دعوت شده است درباره این بخش گفت: اضافه کردن این بخش کار خوبی برای معرفی هنرمندان بینالمللی است تا آنان دلگرم شوند که علاوه بر خارج، در داخل کشور هم صاحب جایگاه هستند.
وی افزود: خوشنویسی ایران و هنرمندانش جایگاه بسیار خوبی در دنیا دارند اما با اقدامات اخیر کشورهایی مانند ترکیه و پیشقدم شدن آنها برای ثبت خوشنویسی اسلامی به نام خود، این جایگاه تحت تأثیر قرار میگیرد. بنابراین لازم است که مسئولین با برگزاری همایش و نمایشگاههای ویژه و توجه پررنگ به خوشنویسی در جشنوارهای مانند فجر، از هویت این هنر دفاع کنند.
این هنرمند در ادامه در خصوص تأثیر جشنواره فجر بر شاکله هنر خوشنویسی بیان کرد: جشنواره فجر در این دوره از نظر اجرا و شیوه برگزاری خیلی خوب بود اما انتقادی که ما همیشه داریم بر سر بحث جوایز است زیرا هم مبلغ و هم تعداد جایزهها بسیار کم است.
سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا ۳۰ بهمنماه به کار خود ادامه میدهد و بازدید از نمایشگاه این جشنواره به صورت حضوری با رعایت پروتکلها از ساعت ۱۰ تا ۱۸ هر روز و همچنین مجازی در دسترس است.