به گزارش هنرآنلاین، مؤسسه فرهنگی اکو با همکاری کمیسیون ملی یونسکو– ایران به پاسداشت هفتصدمین سالگرد تولد شاعر برجسته کمالالدین خجندی، نمایشگاه مجازی "بلبل چمنهای خجند" را برگزار میکند.
این نمایشگاه شنبه 29 آذرماه 1399 ساعت 21:30 در صفحه اینستاگرام کمیسیون ملی یونسکو– ایران (@unesco.iran)، با سخنرانی حجتالله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و سرور بختی مسؤول مؤسسه فرهنگی اکو در ایران افتتاح میشود.
نمایشگاه "بلبل چمنهای خجند" به بهانه نکوداشت کمالالدین مسعود خُجندی معروف به شیخ کمال و کمال خجندی از عارفان و شاعران پارسیگوی سده هشت (قمری) که در فهرست پاسداشت مشاهیر (2021 – 2020) یونسکو (پرونده مشترک کشورهای تاجیکستان، ایران و قرقیزستان) قرار دارد، برپا میشود.
در این نمایشگاه آثار خوشنویسی استاد میرحسین زنوزی از ایران و آثار نقاشی استاد محمد کریم رقیباف از کشور تاجیسکتان در گالری مجازی یونسکو به آدرس https://gallery.irunesco.org/ قابل بازدید است.
استاد میرحسین زنوزی، استاد هنر خوشنویسی ایران متولد سال 1329 در تبریز است. وی خوشنویسی را نزد اساتید بزرگی هم چون استاد امیرخانی آموخت. او دارای مدرک استاد تمام از انجمن خوشنویسی ایران و در حال حاضر عضو شورای عالی خوشنویسان در این انجمن است. زنوزی سرپرست انجمن خوشنویسان تبریز نیز بوده و هم زمان به آموزش خوشنویسی و تربیت هنرجویان در این زمینه مشغول است. از استاد زنوزی تاکنون 10 کتاب در زمینه هنر خوشنویسی چاپ و منتشر شده است. همچنین در نمایشگاه های انفرادی و گروهی متعددی در داخل و خارج از کشور شرکت داشته و آثار ارزشمند ایشان در کشورهایی چون ترکیه، آذربایجان و تاجیکستان به نمایش در آمده اند.
استاد محمدکریم رقیباف، هنرمند نقاش تاجیک متولد سال 1956 در استان بدخشان تاجیکستان و فارغ التحصیل هنرستان نقاشی میرزا رحمت عالماف در شهر دوشنبه است.
از سال 2013 تاکنون در دانشکده دولتی هنر و دیزاین تاجیکستان مشغول تدریس است. از هنرمندان معروف نقاشی زینتی که در تاجیکستان به این نوع هنر کُندَل (Kundal)، (نقاشی بر روی گچ میگویند)، محسوب میشود و از اساتید معروف این رشته به شمار میآید.
این هنرمند در طراحی و دیزاین کاخ فرهنگ شهر کولاب، خانه فرهنگ "پابیدا"، تئاتر لاهواتی، بوستان سرای شورای وزیران، تئاتر صدرالدین عینی، کاخ سامان، هتل "سرینا"(Sirena) شهر دوشنبه، چایخانه شهرستان وَنج، فرهنگ سرای کولخوز مسکوی جمهوری ازبکستان، چایخانه "خرّم شهر" شهرستان دَنغَره و کاخ فرهنگ شهر خاروغ نقش بسزایی داشته و آثارش در بسیاری از نمایشگاه های کشور به نمایش گذاشته شده است.