به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان زیباسازی شهر تهران، دکتر برزین ضرغامی مدیرعامل این سازمان گفت: در ابتدا باید بگویم آثاری که در دومین سمپوزیوم مجسمهسازی ویژه مفاخر ساخته شده است حاصل تلاش هنرمندانی است که براساس سابقه و فعالیت و توسط شورای هنری انتخاب شده بودند؛ ضمن اینکه براین باورم باید به هنرمند برای مطالعه شخصیت مفاخر معاصر فرصت داده شود تا شاهد خلق آثار بهتری باشیم به خصوص اگر این هنرمندان از قشر جوان کشور باشند و فراز و نشیبهای زیادی پیش رویشان قرار داشته باشند.
وی با اشاره به اظهار نظر کارشناسان و دوستداران فرهنگ و هنر، ادامه داد: قرار شد متخصصین حوزه مجسمهسازی تمامی آثار را با دید دقیقتری بررسی کنند و در مورد آنها نظر بدهند بر همین اساس برآیند نظر صاحبنظران بر این شد که این مجسمههایی را که مورد نقد واقع شدهاند را اصلاح کنیم.
در ادامه ضرغامی در مورد دو سمپوزیومی که تاکنون برگزار شده است، افزود: دوره اول ویژه شاعران معاصر بود. این کار در محل انجمن شاعران برگزار شد و هنگامی که آثار از جنس برنز ساخته شدند، در همان محل نصب شدند. 15 هنرمند انتخاب شدند و 15 سردیس هم توسط آنها ساخته شد. دومین دوره هم قرار شد به هنرمندان معاصر ایران اختصاص پیدا کند که این 22 اثر هم محصول کار آنها است.
این سمپوزیوم در محوطه عمارت عینالدوله یا همان نگارخانه برگ در تابستان 98 برگزار شد و شخصیتهای مختلفی از رشتههای مختلف، پرترههایشان ساخته شد. روند اجرایی کار بدین شکل بوده که در وهله نخست فراخوانی داده شد. هنرمندان ثبت نام کردند و در نهایت شورای هنری سازمان زیباسازی براساس سوابق حرفهای شرکتکنندگان دست به انتخاب زد و این هنرمندان هم بر این اساس انتخاب شدند.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران همچنین درباره دلایل برگزاری چنین سمپوزیومی توضیح داد و گفت: تجلیل و گرامیداشت مفاخر فرهنگی کشور یکی از مهمترین دلایل برگزاری این سمپوزیومها از روز نخست تاکنون بوده است. علاوه بر آن، توسعه مجسمهسازی فیگوراتیو کشور و استفاده در پروژههای شهری نیز از برنامهها و سیاستگذاریهای سازمان در برگزاری اینگونه سمپوزیومها محسوب میشود.
ضرغامی با بیان اینکه به دنبال بروز و شکوفایی استعدادهای جوان در امر مجسمهسازی نیز بودهایم، ادامه داد: البته در کنار این مسئله معتقدیم که برگزاری این سمپوزیومها باعث تحرک، نشاط و شادابی در میان هنرمندان به خصوص ایجاد انگیزه در مجسمهسازان جوان خواهد شد.
ضرغامی در پایان با تاکید بر اینکه دل نگرانیهای دوستداران هنر و فرهنگ برای ما که گوشهای از کار را عهدهدار هستیم بسیار حائز اهمیت بوده، بیان کرد: به تمامی نقدهای منصفانهای که در اینباره شده است احترام میگذاریم و تلاش میکنیم هر چه زودتر به نحو شایسته و بایسته اشکالات را مرتفع کنیم و آثار منقح شده را در معرض دید عموم شهروندان گرامی قرار دهیم.