به گزارش هنرآنلاین، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهریار گفت: پرونده ثبت ملی سه آثار استاد احمد خلیلی با موضوع عاشورا و قیام مختار به سبک قهوهخانهای به صورت واقعگرایانه تکمیل شده است.
محسن سعادتی توضیح داد: نقاشی قهوهخانه شیوهای از نقاشی ایرانی است که مبدا این هنر، سنت مرثیهسرایی و تعزیهخوانی است، این سبک نقاشی روایی با تکنیک رنگ روغن با درون مایههای رزمی، مذهبی و بزمی خلق میشود و در اواخر قاجار و اوایل پهلوی هم زمان با جنبش مشروطه در ایران اوج گرفت.
او افزود: احمد خلیلی در سال ۱۳۲۲ در شهر قزوین متولد و در ۲۱ تیر سال ۱۳۸۷ به دلیل عوارض ناشی از سرطان ریه در سن ۶۴ سالگی درگذشت، این هنرمند در سن ۱۳ سالگی با ورود به کارگاه نقاشی قهوهخانهای مرشد محمد نقاش در کنار حسین قوللرآغاسی، محمد مدبر، حسن اسماعیلزاده، عباس بلوکیفر و حسین همدانی فنون نقاشی قهوهخانهای را فرا گرفت. خلیلی را میتوان یکی از آخرین بازماندگان نقاشی قهوهخانهای در ایران برشمرد، زیرا آثار آن را میتوان هم اینک در موزه هنرهای معاصر تهران، دفتر امور هنرهای تجسمی وزارت ارشاد، کاخ موزه نیاوران، کاخ موزه سعدآباد و موزه آزادی بازدید کرد.