به گزارش هنرآنلاین، علی اعطا روز یکشنبه در واکنش به خبر فوت خسرو سینایی کارگردان سینمای ایران در صفحه توئیتر خود نوشت: مستند "کوچه پاییز" خسرو سینایی درباره زندگی زندهیاد ژازه تباتبایی نقاش و مجسمهساز معروف است.
وی ادامه داد: در همه این سالها، خسرو سینایی هرگاه اسم خانه ژازه را میبُرد، انگار دست گذاشته باشی روی زخم کهنه دلش، بغضی فروخفته داشت از ماجرای این خانه.
اعطا ادامه داد: خسرو سینایی میگفت خاطره ٥٠ سال زندگی و رفاقت با ژازه در آن خانه جا مانده است؛ خانهای که با گذشت بیش از٥٠ سال فعالیت هنری مثل یک گالری هنری جایگاه نمایشگاهها و شب شعرها بود.
عضوشورای شهر تهران ادامه داد که سینایی میگفت از سال ٤٢ در این خانه شب شعر داشتیم؛ آدمهایی مثل شهیدثالث و خیلیهای دیگر به این خانه رفتوآمد داشتند.
وی گفت: وضعیت خرید این خانه توسط شهرداری و تبدیل آن به موزه همچنان مبهم است. گویا موضوع انحصار وراثت و حضور نداشتن خانواده ژازه در ایران از دلایل تعویق در راهاندازی موزه این هنرمند بوده است.
ژازه تباتبایی با نام اصلی سیدعلی طباطبایی سال ۱۳۰۹ در تهران متولد شد و در ۲۰ بهمن ۱۳۸۶ تهران از دنیا رفت؛ او نقاش، مجسمهساز، شاعر و نمایشنامهنویس ایرانی بود و "نگارخانه هنر جدید" را که اولین نگارخانه ایران و یکی از مراکز فرهنگی مهم زمان خود بود تأسیس کرد. شهرت این هنرمند بیشتر برای فیگورهای خلاقانه و مجسمههای فلزی است که با جفتکاری (اَسِمبلاژ) قطعات فلزی ماشینآلات صنعتی و اتومبیلها ساختهاست. سبک او به هنر سقاخانهای نزدیک است و شیر زنها و خورشیدها از موضوعاتی است که اغلب در کارهای وی تکرار میشوند؛ به همین دلیل از او به همراه تنی چند از نقاشان معاصر ایرانی به عنوان پیشگامان مکتب سقاخانه در ایران یاد میشود. خانه ژازه تباتبایی در خیابان بهار تهران واقع شده است.