به گزارش هنرآنلاین، اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای روزهای تعطیل و ایام در خانه ماندن به علت شیوع ویروس کرونا، برنامههای روزانه مجازی را تهیه کرده است که شامل گالریگردی مجازی آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر با عنوان نو به نو، پادکست تاریخ هنر معاصر با عنوان عصرانه هنر و انیمیشنهای کرونایی است.
مسئولیت طرح نو به نو با احسان آقایی، مدیریت پروژه پادکست عصرانه هنر با سعید اسلامزاده و کارگردانی انیمیشنهای کرونایی هم به عهده جمال رحمتی است.
احسان آقایی مدیر موزه هنرهای معاصر درباره طرح نو به نو گفت: نوبه نو پروژهای تعاملی از سوی موزه هنرهای معاصر است که سعی دارد در روزهای نیمه تعطیل پایان سال و ایام نوروز و از طریق فضای مجازی، مخاطب را با آثار گنجینه آشنا کند.
این پروژه طی چهلویک روز، هر روز یک اثر را که از طریق نظرسنجی بر روی صفحه اینستاگرام موزه به دست آمده است، به نمایش میگذارد و در پایان مدت پروژه، مخاطبان با نمایشگاهی مجازی روبرو هستند که آثار آن توسط خودشان انتخاب و به نمایش درآمده است.
جمال رحمتی درباره انیمیشن هفتخوان کرونایی گفت: این انیمیشنها در۷ قسمت ساخته میشود و موضوع اصلی آن مبارزه با کروناست. هدف ما در ساخت این انیمیشنها روحیه بخشی به مردم در این روزهای سخت است.
رحمتی درباره تکنیک ساخت این انیمیشنها گفت: تکنیک اجرا کات اوت است و کاراکترهای فانتزی آمده و فضاها برگرفته از مینیاتور ایرانی بهویژه رستم و اسبش رخش. البته شخصیتهای دیگری مانند زکریای رازی هم به این داستان اضافه میشوند. محور اصلی کار هفتخوان رستم است که با تغییراتی داستان را به سمت موضوعات کرونایی سوق دادهایم.
سعید اسلام زاده مدیر ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی درباره پادکست عصرانه هنر گفت: پادکست عصرانه هنر، برنامهای شنیداری است که در بیست قسمت ۱۰ دقیقهای موضوعات مختلف تاریخ هنر معاصر ایران در صدسال اخیر را بررسی میکند، این پادکست در موضوعاتی مانند شکلگیری مدرسه صنایع مستظرفه، عکس و تاریخ، کاریکاتور در ایران، هنر مدرن در ایران، و شخصیتهای هنری معاصر مانند سهراب سپهری تهیه شده و در ایام نوروز و تعطیلات در سایت هنرهای تجسمی به نشانی www.civa.ir قابل دریافت است. این پادکست با اجرای غزل نهانی و تهیهکنندگی بشیر جعفرینیا در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
طرحهای هنری نو به نو، پادکست عصرانه هنر و انیمیشن کرونایی از روز ۲۲ اسفند در فضای مجازی پخش شده است. علاقهمندان میتوانند به سایت و صفحات مجازی موسسه توسعه هنرهای معاصر و موزه هنرهای معاصر تهران مراجعه کنند.