سرویس تجسمی هنرآنلاین: اثری از کیوان بیرانوند مجسمهساز در بیست و پنجمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی سوئیس ساخته میشود.
بیرانوند در گفتوگو با هنرآنلاین درباره حضور خود در این رویداد گفت: موضوع این سمپوزیوم "طبیعت" است و با توجه به اینکه موضوع بسیاری از آثار من نیز در ارتباط با طبیعت است تصمیم گرفتم در این رویداد شرکت کنم. بنابراین پس از اعلام فراخوان سمپوزیوم، یکی از آثار خود را ارسال کردم که در نهایت برای اجرا انتخاب شد.
بیرانوند ادامه داد: از چند سال پیش روی مجموعهای با موضوع "درخت زندگی" کار میکنم و آثار متعددی در ارتباط با آن ساختهام. این موضوع در هنر و اساطیر ما سابقه زیادی دارد و من همان رویه را ادامه دادم. به عقیده من امروزه در دنیای صنعتی و فضای کلانشهرها، انسان نیاز دارد که به طبیعت نزدیک شود و ارتباط بیشتری با آن داشته باشد.
او درباره اثری که به این سمپوزیوم ارائه کرده است گفت: مجسمه "تیشه بر ریشه" از دو قسمت تشکیل شده است. بخش پایینی آن نیمتنه انسان و از جنس سنگ است و در بخش بالایی آن یک تنه درخت رشد کرده است. ضربههای تیشه از پشت بر آن وارد شده و بافتی از زخمها را ایجاد کرده است. در این اثر این موضوع مطرح میشود که وقتی انسان به طبیعت آسیب بزند در واقع به خود آسیب رسانده است. این مجسمه یک متر ارتفاع دارد و با توجه به اینکه در محل برگزاری سمپوزیوم امکان استفاده از فلز وجود ندارد، بخش بالایی را با شاخههای درخت و چوب خواهم ساخت.
بیرانوند که سابقه شرکت در دوسالانه مجسمه کره جنوبی و صربستان را نیز دارد، افزود: حدود 15 هنرمند برای شرکت در سمپوزیوم مجسمهسازی سوئیس انتخاب شدهاند و آثار ساخته شده به فروش گذاشته خواهد شد.
او که سالها دستیار و شاگرد پرویز تناولی بوده است، درباره سوابق کاری خود گفت: در طول سالهای گذشته موضوع آثار من بیشتر حیوانات و نمادهای اسطورهای ایران بود. با توجه به اینکه منطقه لرستان پیشینه مجسمهسازی غنی دارد، در آثار من هم تأثیرات آن دیده میشود، اما در کارهای اخیرم دغدغههای اجتماعی حضور پررنگتری دارد و به دردهای جامعه توجه بیشتری دارم. نمونه آن مجموعه "کولبران" است که با توجه به سختیها و مصائب زندگی کولبران ساخته شد و مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
بیست و پنجمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی سوئیس 25 تا 30 خرداد (15 تا 23 ژوئن) برگزار میشود و بیژن غنچهپور، دیگر هنرمند ایرانی شرکتکننده در این سمپوزیوم است.