سرویس تجسمی هنرآنلاین: نمایشگاه آثار گونتر اوکر با نام "کرنش به حافظ" در موزه هنرهای معاصر کرمان برپاست. میثم ثمررخی مدیر موزه هنرهای معاصر کرمان در گفتوگو با هنرآنلاین درباره شکلگیری این نمایشگاه گفت: گونتر اوکر یکی از هنرمندان بزرگ آلمان است که عضو گروه صفر، به عنوان یکی از پایهگذاران هنر معاصر اروپا است. او که سال ۲۰۱۴ به عنوان بهترین هنرمند آلمان شناخته شد تحت تاثیر اشعار گوته بود و زمانی که در آثار او با نام حافظ مواجه شد، تصمیم گرفت اثری را با توجه به شعر حافظ خلق کند. از سوی موزه هنرهای معاصر تهران تعدادی از غزلهای حافظ برای او فرستاده شد و زمانی که اوکر با این حجم از عشق و معرفت شرقی آشنا شد، تصمیم گرفت تعدادی از آثارش را تقدیم به حافظ کند.
ثمررخی ادامه داد: این پروژه با همکاری موزه هنرهای معاصر تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد و آثار حاصل از آن نخستین بار در حافظیه به نمایش درآمد. اوکر پس از حضور در حافظیه شیفته فرهنگ ایران شد و تصمیم گرفت که آثارش را به صورت یک تور در ایران به نمایش بگذارد. این مجموعه متعلق به موزه هنرهای معاصر تهران است و پیش از این در اصفهان نیز به نمایش درآمده است. این آثار از ۵ اردیبهشت تا ۳ تیرماه مهمان کرمان هستند و پس از آن به مشهد سفر میکنند. نکته جالب آنکه اوکر در افتتاحیه نمایشگاه در کرمان حضور داشت و چیدمان آثار و فضای موزه را بسیار دوست داشت. او پس از بازدید از شهرهای اطراف کرمان، شیفته کلوتهای شهداد شد و با دیدن ارگ بم، باغ شاهزاده و... از معماری و فرهنگ اصیل مذهبی کرمان شگفتزده شد.
مدیر موزه هنرهای معاصر کرمان با بیان اینکه کیوریتور نمایشگاه احسان آقایی و مدیر پروژه افشین درمبخش است، افزود: در حاشیه نمایشگاه آثار گونتر اوکر، آثاری از چند مجسمهساز ایرانی هم به نمایش درآمده است. شهریار رضایی از کرمان، علی محبوبی صوفیانی از اصفهان، محمد یزدی از تهران و مرتضی ترسلی از شیراز، هنرمندانی هستند که بر اساس معیارهای کیوریتور نمایشگاه و مشورت با نهادهای فرهنگی برای حضور در این نمایشگاه انتخاب شدند.
او درباره فعالیتهای بینالمللی موزه هنرهای معاصر کرمان گفت: سال گذشته میزبان آثار تونی کرگ بودیم و نمایشگاههایی از پوسترهای میشل بووه و آثار منتخب دوسالانه تصویرگری براتیسلاوا را برگزار کردیم. همچنین همایشهایی با حضور هنرمندان خارجی و نشستهای پژوهشی داشتیم.
ثمررخی افزود: موزه هنرهای معاصر کرمان برنامهریزیهای ۶ ماهه دارد و بر این اساس پس از نمایشگاه گونتر اوکر، نمایشگاه گنجینههای فراموش شده هنر کرمان را برگزار میکنیم و در ادامه نمایشگاه بزرگ خوشنویسی، خط نقاشی و قطاعی را خواهیم داشت. در حوزه پژوهش نیز نشستهای مختلفی پیشبینی شده و تجلیل از اساتید هنر نیز در برنامه کاری ما هست.