به گزارش هنرآنلاین، جمال رحمتی داور بخش کارتون و کاریکاتور یازدهمین جشنواره تجسمی فجر گفت: جشنواره فجر هم مثل تمام جشنوارههای مشابه میزبان آثاری با سطح کیفی متفاوت از هنرمندان کشور است. بنابراین هم کار ضعیف داشتیم و هم کار قوی. اما خوشحالم که امسال کارهای باکیفیت زیاد بودند و انتخاب را برای ما دشوار کردند.
وی افزود: در بخش کارتون و کاریکاتور نمایشگاه جشنواره تجسمی فجر، مخاطب شاهد تمهای متفاوتی خواهد بود که از سوی هنرمندان انتخاب شده است و هر یک از هنرمندان به موضوعی علاقه نشان داده بودند. برای همین باعث می شود سلیقه بیشتر مخاطبان در این حوزه تامین شود.
این هنرمند توضیح داد: در بیشتر آثاری که به دبیرخانه رسیده بود شاهد یک فضای تجریدی بودیم و به نظرم بهتر است کاریکاتوریست بیشتر به مسائل اطرافش واکنش نشان دهد تا بتواند با ذهن مخاطب عام هم ارتباط برقرار کند.
رحمتی، تفکیک رشتههای مختلف جشنواره را اقدامی مفید توصیف کرد و گفت: اتفاق بسیار خوبی بود ولی به عقیده بنده بهتر است سال آینده دبیرخانه برای تفکیک دو رشته کارتون و کاریکاتور هم قدم جدی بردارد. زیرا این دو رشته کاملا مستقل هستند و معیارهای انتخاب هر یک کاملا متفاوت است. بنابراین نمیشود همزمان آنها را داوری کرد.
داور جشنواره تجسمی فجر گفت: خوبی آثار جشنواره امسال این بود که از همه طیفهای مختلف در آن شرکت کرده بودند. هم کاریکاتوریستهای حرفهای و هم آماتورها.
رحمتی بیان کرد: کاریکاتور یک هنر کاملا بصری است. ویژگیهای تکنیکی و بصری در کنار آن محتوا بسیار مهم است هر یک از این دو پایه لنگ بزند اثر نقص دارد و باید آن را کنار گذاشت. یک طراح خوب باید به تکنیک مسلط باشد و در کنار آن مسائل محتوایی را خوب درک کند و به مخاطب منتقل کند. آثار راه یافته به جشنواره بسیار خلاق بودند. هر دوره تاریخی ویژگیهای خود را دارد. بنابراین در هنر کارتون و کاریکاتور اگر هنرمندی از زمانه خود عقب باشد، نمیتواند با مخاطب منتقل کند.
یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی تا پانزدهم اسفند برپاست. در این جشنواره سید امیر سقراطی دبیری هنری و محسن سلیمانی دبیری اجرایی را عهدهدار هستند.