به گزارش هنرآنلاین، عکسهای تامل برانگیز این مجموعه تقابل خیر و شر را به صورت دراماتیکی روایت میکنند. درامی ابدی ازلی که در همه روزگاران بوده و این تصاویر مدرن شده و شیک از ادامه این جدال حماسی در جهان معاصر پرده برمیدارند.
عکاسان برای خلق تم موضوعی این مجموعه از نماد آشناى میوه ممنوعه، سیب به نشانه دانش استفاده کردهاند و به گفته "لسانی" تلاش بر این بوده که ریشه و منشا آگاهى در جهل و نادانستگى نشان داده شود و حرکت آن را از ظلمت به نور به تصویر کشند.
میوه ممنوعه اشارهایست به میوه درختی که آدم و حوا از خوردن آن منع شده بودند، آنها با خوردن این میوه نخستین گناه تبار انسان را مرتکب و به کیفر آن به زمین تبعید شدند. در کتاب پیدایش در عهد عتیق، این درخت، درخت معرفت نیک و بد نامیده شده است؛ حال این دوعکاس در قالبی معاصر و بیانگر در کشاکش ستیز خوبی و بدی، از بازگشت به نور میگویند. آنها در این مسیر از میزانسنهای خوب، طراحی لباس، طراحی نور و حتی چیدمان عناصر بصری برانگیزانندهای مانند آتش به خوبی بهره بردهاند. اتفاقا آنها با انتخاب درست مکانها توانستهاند موضوع نمایشگاه را فرای مرزها و به مبحثی جهانشمول تعمیم دهند.
عکسهای صحنهآرایی شده میزانسنهای جالبی دارند و فرشتههای سیاه و سپیدپوش در لحظاتی ثبت شدهاند که تخیل مخاطب را برای خوانش داستان قبل و بعد فشردن دکمه دکلانشور دوربین به کار میگیرند. در عین حال هنرمندان از جذابیتهای فرمال آثار غافل نبودند، لسانی که تحصیلات عکاسی فشن در لندن را پشت سر گذرانده است، در این باره میگوید: "در این عکسها خیلى از نمادهاى عکاسى فشن مثل فرم، نور، توجه به لباس، نگاه زیبایىشناسانه و توجه به فیگور دیده مىشود اما در عین حال تاکید دارم که عکسها را نباید در رده عکسهاى فشن دستهبندی کرد. موضوع مجموعههاى من عکاسى صحنهآرایى شده است.
در این نمایشگاه ۱۳ عکس تا هفدهم بهمن به روی دیوار گلستان است که در سال ۲۰۱۱ وقتی دو هنرمند در لندن دانشجو بودند خلق شدهاند.
لسانی میگوید: "از زمان شروع ایده تا زمان شکلگیری حدود یک سال طول کشید. این عکسها به صورت تک عکس در خارج از کشور نمایش داده شده ولی برای اولین بار است که به صورت مجموعه در گالری گلستان ارائه میشود. موضوع این نمایشگاه نشان دادن نیکی و بدی، خیر و شر، دانش و جهل است."
فرم و ساختاری تصویری جذاب این عکسها چشمنواز است و این در حالیست که دو فرشته سیاه و سفید که هر دو زن هستند و خیر و شر و ماهیت ملکوتی دانش را بازتاب میدهند روایتی متفاوت از زندگی روزمره آدمی را ارائه میکنند.
پدرام لسانی متولد ۱۳۵۸ است و در دانشگاه هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی عکاسی، دانشگاه انگلیس عکاسی فشن خوانده است. این هنرمند چندین نمایشگاه انفرادی در تهران و لندن برگزار کرده است. همچنین چند نمایشگاه گروهی در خارج از کشور برگزار کرده است.
این نمایشگاه تا فردا، چهارشنبه هفدهم بهمن ماه دایر خواهد بود.