به گزارش هنرآنلاین، نوش آفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک، نخستین سخنران مراسم بود؛ او درباره توران میرهادی اظهار داشت: بازخوانی آثار توران میرهادی یک ضرورت است و ما نیاز به این بازخوانی داریم.
وی افزود: آثار ایشان را به مثابه یک رمان و یک زندگی و یک برساختی از زندگی بخوانید؛ تنها به این صورت است که ما میتوانیم از ایشان تاثیر بپذیریم و نباید از ایشان شخصیتی دست نیافتنی بسازیم، بلکه باید ایشان را به عنوان یک دوست، یار و همسفر کنار خود داشته باشیم.
در ادامه این مراسم، پیام صوتی رخشان بنی اعتماد یکی از دو کارگردان مستند "توران خانم" برای حضار پخش شد.
در بخشی از این پیام آمده بود: آموزههای توران میرهادی چیزی نیست که بشود از آنها غافل شد و وظیفه ما است که برای نسل کنونی و آینده این تفکرات را بازگویی کنیم.
پس از پخش این پیام صوتی، با حضور فاطمه محمدی، مدیر انتشارات نوین گویا و نوش آفرین انصاری از کتاب صوتی منتشر شده توسط این انتشاراتی از کتاب "توران میرهادی، استاد برجسته آموزش و پرورش" به قلم شهرداد میرزایی رونمایی شد.
مدیر انتشارات نوین گویا در سخنانی کوتاه درباره این کتاب صوتی گفت: در ابتدا قرار بود خانم ژاله علو روایتگر این کتاب صوتی باشند ولی شرایط جسمانی ایشان این اجازه را نداد و خانم بنیاعتماد با توجه به سابقه شناختی که از زندهیاد توران میرهادی داشت این کار را به نحو احسن انجام داد.
پریسا پهلوان، مدیر گالری ویستا، نویسنده و پژوهشگر و از فارغالتحصیلان مدرسه فرهاد سخنران دیگر این آیین بود. او با بیان خاطراتی از توران میرهادی در مدرسه فرهاد گفت: یکی از دغدغههای ایشان این بود که از چه روشهایی باید سود جست تا دانش آموزانی آزاده و تصمیمگیر تربیت کرد.
وی با بیان اهمیت کتابخانه مدرسه در تفکرات توران میرهادی اظهار داشت: کتابخانه قلب مدرسه فرهاد بود و ایشان سعی داشتند آگاهانه و به طرق مختلف دانش آموزان را به کتابخانه پیوند بزنند.
پریسا پهلوان مدیر گالری ویستا برای دومین سالگشت درگذشت توران میرهادی، سه عنوان کتاب توران خانم را بازنشر کرد که دو مجلد آن در همین مراسم رونمایی شد، اهدای عواید فروش این کتب به شورای کتاب کودک و نیز برپایی نمایشگاه نقاشی"از کودکی..." هفده نقاش برجسته از دیگر کارهای مجموعه ویستا برای گرامیداشت آن بانوی زندهیاد بود.
فرزانه اخوت از نویسندگان فرهنگنامه کودکان و نوجوانان و مریم احمدی شیرازی، مدیر موسسه مادران امروز دیگر سخنرانان این مراسم بودند.
سخنران پایانی نشست، علیرضا میرفخرایی بود که به نمایندگی از سوی خانواده توران میرهادی از بانیان این مراسم و از مجموعه فرهادیها، شوراییها و فرهنگنامهایها تشکر کرد و اظهار داشت: این عزیزان همیشه جلوتر از خانواده حرکت کردهاند و خانواده را به دنبال خود کشیدهاند.
وی در گزارشی از فعالیتهای خانواده توران میرهادی در طول دوسال گذشته، اعلام کرد: ما در این مدت در پی تشکیل آرشیوی از مطالب و مصاحبههای ایشان بودیم و در این راستا حدود دو هزار و پانصد صفحه مقاله و گفتگو را جمعآوری کردهایم که تاکنون هزار و ششصد صفحه از آنها تایپ شده است.
لازم به ذکر است که در این مراسم قسمتهایی از برنامه "طلوع ماه" شامل مصاحبه داریوش ارجمند با توران میرهادی و همچنین قسمتی از برنامه اردیبهشت شبکه چهار سیما در سال 87؛ شامل گفتگوی مریم احمدی شیرازی با توران میرهادی و کلیپی از فعالیتهای ترویجی فرهنگنامه کودکان و نوجوانان برای حضار پخش شد و از باز نشر سه کتاب مرتبط با این مصاحبهها با عناوین "طلوع ماه" و "نقش خانواده در جامعه" رو نمایی شد.
علاوه براین از بازنشر کتاب "آنکه رفت، آنکه آمد" اثر ماندگار توران میرهادی برای کودکان و نوجوانان نیز رونمایی شد که به گفته پندار خمارلو فرزند توران میرهادی، سوگ مادرش در از دست دادن برادرزادهاش، دستمایه خلق این اثر بوده است.